Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nekem kellene mondani valamit...

Nekem kellene mondani valamit a szexről? 10 éves kor körül mit?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van két húgom, 9 és 11 évesek. Én nevelem őket a férjemmel (most zárult le a családba fogadás, de mindig én voltam velük).

Úgy tudom, hogy nem tudnak semmit a szexről. Ahogy visszahallom az iskolából már megy a "szerelem téma", egymás cikizése, stb. Itt van az ideje a szexuális felvilágosításnak?

A 9 éves olyan szeleburdi, "baba", de a 11 már kész nő.

Mit mondjak nekik? Én legyek ott csak? Együtt beszéljek velük? Milyen témákat érintsünk?

Kérlek segítsetek. "Friss" anyuka vagyok.

Köszönöm!

2010. nov. 25. 18:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
ööö...Csak én tudtam meg mindent túl korán?? Nálunk(a suliba) 1.től téma volt..(most már nem annyira) Utánanéztem a dolgoknak a neten, és 3.ra azért én elég felvilágosult voltam, bár anyuval ez még nem téma... De inkább te beszélj erről velük, mint, hgy sok baromságot halljanak a suliba! De ha pletykásak, akkor vigyázz, nehogy leszidjon valamelyik szülő, hogy kicsi fia/lánya még gyerek! És sok sikert!:)
2010. nov. 26. 14:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Igen, ettől is tartok nagyon, hogy vmelyik szülő majd nekem támad!

Hát nem tudom, de mi kis városban élünk, vszínű ezért is terjednek lassabban az ilyen infók... :) Ill. nálunk csak felügyelettel netezhetnek a gyerekek, itt így szokás.

2010. nov. 26. 17:07
 13/14 anonim ***** válasza:
Mondd nekik, hogy lányos délutánt tartatok. Készítetek valami kézműves dolgot, esetleg a hajukat megcsinálod. És közben csak úgy spontán kérdezd meg hogy tudjátok-e mi az? És akkor onnan jöhet a felvilágosítás.
2010. nov. 26. 18:42
 14/14 anonim válasza:

9 és 11 éveseknek akarsz a szexröl beszélni?

Szerintem nagyon korai, min. 12-13 éves korban kéne kezdeni szerintem...

2010. nov. 26. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!