18 éves korra elmúlik majd a kamaszkor?
Attól függ, mit jelent számodra az, hogy felnőtt, kit tekintesz felnőttnek.
Van két 18 éves lányom és egy 14 éves fiam. Bizonyos tekintetben annyira gyerekek, sok esetben azonban bármelyik "felnőttet" meghazudtoló bölcsességgel és rálátással vélekednek akár hétköznapi dolgokról legyen szó, vagy az élet dolgairól. De vajon a hagyományos értelemben vett felnőttek nem ezt teszik, tesszük? Olykor nevetségesen és gyerekesen viselkedem, de ugyanezt teszik a környezetemben élő felnőttek is, politikusaink, mindenki, mi emberek. A probléma vagy inkább a különbség abból fakad, hogy a felnőtt azt próbálja meg elhitetni a gyerekkel, hogy ő mindent jobban tud, mert több az élettapasztalata, aztán ott van még a kötelező tiszteletadás, a tiszteld a szüleidet, a felnőtteket stb. A felnőttnek talán nem kell tisztelnie a gyereket? Én úgy gondolom, hogy Te is vagy annyira felnőtt, mint bárki más - különben ez a kérdés, amit itt feltettél, fel sem merült volna benned- és bármelyik felnőtt van annyira gyerek, mint Te. Tanulj a felnőttek hibáiból, de még jobb lenne, ha a felnőttek is tudnának tanulni Tőletek.
Bevallom sokat tanulok a 18 éves gyerekeimtől.
18 évesen én sem éreztem semmi változást
21től történtek olyan dolgok, amik már megmutatták, hogy felnőttesedem.
24től pedig már magamat is annak tekintem
ettől függetlenül hülyülni jóó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!