Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csináljak ha a 13 éves...

Mit csináljak ha a 13 éves lányotok szekrényében egy üveg bort, egy nagy zacskó szemetet (többnyire -mensi-véres zsebkendők, és poshadt étel)?

Figyelt kérdés

Ma takarítottam a lányom szobáját, és a szekrényéből irdatlan bűz áradt. Utána néztem a dolognak. Még nem szóltam semmit neki, de tudom, hogy tudja..hogy tudom.

Szóljak egyáltalán neki?Ti, mit tennétek?

2009. jan. 9. 17:32
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a borról nem kéne feszegetni, úgyis tudja hogy nem helyesled. Szerintem a barátnői kérték meg, hogy dugja el, ha ilyen szégyenlős jó kislány, gondolták akkor nála nem fognak gyanakodni a szülők.

Az enyém ilyen korában azért hazudott és mászkált 1,5 órát az utcán a fagyban, mintha próbán lenne, hogy a barátnője le ne bukjon rajtam keresztül, hogy nincs is próba.

Csak jó barátnő akart lenni.

Mondtam hogy máskor mondjon igazat, s nem mondom tovább, ha megkér rá. Bevált.

2009. jan. 9. 22:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én inkább kicsit máshogy tennék mint az előttem szólók... Szerintem a borral is kéne foglalkozni, mert ha arról nem vagy nem sokat beszélsz, nagyobb baja lehet, mint ha megjön neki....Persze erről is beszélni kell vele, mit s hogy kell használni,és h ez nem ciki, csak felnő, mint a többiek...Ha viszont a borról nem beszélsz, és rossz társaságba kerül, nagyon nagyon nagy bajban fogja találni magát...Meg kell tanulnia visszautasítani a drogot, alkoholt és a cigit is.... Remélem segíthettem mindenkinek...szia
2009. jan. 14. 14:31
 13/20 anonim ***** válasza:
40%
Komolyan mivan itt?:D véres betét bent szekrénybe... rohadt alma a véres bugyin ?D:D:D:DD::D:DD:D:D ennél több nem kell :Dlol
2009. jan. 16. 14:17
 14/20 anonim ***** válasza:
85%

13 éves lányoddal még nem beszéltél a menzeszről sem?

Ajjaj.

Ne lágy látszatszülő, aki reménykedik, hogy a gyereke jó irnyba fejlődik, nehéz, de kommunikálni kell, persze ez nem túl kommunikatív korszak, amiben van, de te rátettél még erre egy lapáttal.

Segíts neki a problémáiban, tulképp vissza kell kerülnöd a bizalmába, mint mikor pici volt.

Borról is beszélni kell. Emlékszem kiskorunkban ezt azt csináltunk, de igazából mindig tudtuk, hogy a szüleink mindent tudnak.

A helyedben elkoboznám a bort :) és egy ebéd alkalmával mikor mindenki ott van, felbontanám és egy picit neki is adnék. Szerintem nem is fog neki ízleni :)

2009. jan. 25. 16:50
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát a véres zsepikről, muszáj beszélni.

A rendetlenség, mostanában trendi. Igazság szerint 19 évesen nem vagyok a legrendesebb, szeretem a rendet, általában neki s állok. csak ne napi rendszerességgel, a pici, 13 éves húgom tesz róla, hogy mire hazajövök hétvégére legyen mit pakolni. A koleszban mondjuk én vagyok az örök rendszerető. Imádom a rendet, és ez így is marad.

A vérzésről muszáj beszélni, engem már 10-11 évesen felvilágosítottak, és a húgomat is, egyikőnk se szégyellte magát emiatt, a higéniás dolgok nem mindig úgy sikerülnek ahogy kéne, de ezen javítani lehet.

Szerintem beszélj vele, mint nő a nővel, és mondd el hogy most már benne van a klubban.

Sok sikert!

2009. febr. 6. 12:53
 16/20 anonim válasza:
85%
Örülj, hogy csak egy üveget és "csak" bort találtál!
2009. máj. 6. 18:30
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Én sem mertem elmondani anyámnak (pedig ő volt az egyetlen személy, aki tudott volna "segíteni"), mikor először megjött, mert nem bízom benne, nem vagyunk jó viszonyban. Szégyelltem is vmiért... Persze anyám rájött, hogy megjött nekem, aztán többször is felhozta, meg a barátnőivel erről témázott, és ez nagyon kellemetlenül érintett. Szerintem el kéne gondolkoznod rajta, hogy vajon miért nem akarta elárulni neked, hogy megjött neki... Én anyám sem érti, hogy miért viselkedem vele úgy, ahogy. De remélem te rájössz, ha valamit elrontottál a múltban, és sikerül visszaszerezned a lányod bizalmát.:)
2009. dec. 28. 15:43
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom is hasonló típusú, rendetlen ( pedig én tisztaságmániás vagyok!! :) ) Szerintem azon kívül, hogy szólsz neki, takarítson ki, nem igazán tudsz, mit tenni. Én is ezt teszem, de másnap már újra szét van minden pakolva! Szerintem nem nevelés, hanem örökletes dolog. Édesapja ilyen típus. Újabban 10 naponta mos hajat :)), persze nem zsíros neki, mert már beállt a 10 napra, Ő azt mondja, azért, mert így simábbra lehet vasalni, mert göndör a haja! Mindig mondom neki, majd egyszer elköltözöl egy pasihoz, 2 nap után visszahoz, mert nem kellesz neki :) és én kapom majd azt, anyád hogy nevelt téged :)?? Én már feladtam a küzdelmet. Vagy rájön magától, vagy nem...
2010. ápr. 20. 10:39
 19/20 anonim válasza:
Szerintem a borról max ilyen vicces megjegyzéseket tegyél mert ha elkezded tiltani annál jobban érdeklődni fog iránta,ez mindíg így van.és ha nem cseszegeted azzal hogy ez milyen rossz dolog stb. akkor talán még meg is osztja majd veled a kis "kalandjait". ugyanis hiába beszélsz neki arról hogy milyen rossz a cigi,a pia, úgyis ki fogja próbálni de így legalább tudni fogsz rolla.
2010. jún. 7. 16:01
 20/20 anonim ***** válasza:

Sziasztok, én egy néhai nagyon rendetlen kislány vagyok. Sehogyan sem lehetett rám hatni, legalábbis a szüleimnek nem sikerült.

Nálam akkor változott meg minden, mikor a pasimmal összeköltöztem. Eleinte még hízelgett is, hogy kitakarít, főz, stb. Aztán egy veszekedésnél feljött, hogy ez neki elég gáz, és ezt igazából tőlem várná el, persze szívesen segít bármiben. Ez engem nagyon szíven ütött, és mondhatni átgondoltam az életemet. Amióta meg gyerekeink is vannak, már-már kényszeresen pakolok és takarítok, hogy minden a helyén legyen, mert tényleg szégyen, ha egy feleség és anyuka "igénytelen".

Pedig én is tudtam ám alakítani tizenévesen...meg még később is. Volt olyan, hogy a szobámba konkrétan nem lehetett belépni, nem túlzok. Ott is volt szétszórt ruha, almacsutka, mosatlan edény, könyvek füzetek, és még macska is :D. Ugyanez a káosz még akkor is megvolt, mikor már huszonévesen barátnőkkel laktunk együtt. Mondjuk én a véres bugyira kényes voltam, azt azonnal kimostam mindig, és a törölköző tartón a törcsi alatt teregettem ki. Viszont az ilyen "intim szeméttel" én is bajban voltam. Egy fürdőszobai tároló egyik zsebében rejtettem el általában. Tényleg cikinek éreztem a kis csomagokkal vonulni a nagy kukáig, meg a kimosott bugyit se akartam, hogy lássa bárki. Anyukám meg nem mindig volt eléggé tapintatos ezekben az ügyekben, ami csak rontotta a helyzetet. Mivel nekem is van már kislányom, és ha eszembe jutnak ilyen dolgok, gondolkodom hogy is lehet elejét venni a kellemetlen helyzeteknek. Pl időben, akár 10-11 évesen elmesélni neki mindent. ÉS persze fedeles kiskuka a fürdőben / wc-ben, épp amilyen helyen lakunk, nálam már alap.

Szóval szerintem próbálj egy 13 éves fejével gondolkodni. És ne írjátok le a rendetlen lányokat, jó eséllyel 25 éves korukra benő a fejük lágya ilyen téren is. Ahogy visszaemlékszem, az is tiszta szégyen volt, amit műveltünk hárman lányok. Volt, hogy a mosatlan edények már megpenészedtek a konyhában, vastagon állt a por mindenhol, ruhák mindenhol, (és macskák) de mindenki tökéletes sminkben és csiniben ment munkába / bulizni.

Nekem egy normális rendszerető srác rosszallása kellett, hogy észhez térjek, 25 évesen.

2012. jún. 13. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!