Ellenőrzitek a kiskamasz gyereketek számítógépét/telefonját?
És ha igen, miért? Ha nem, miért?
Hány éves, fiú vagy lány?
Hát.. az enyémet nem is rontják meg és nem rátelepszem, hanem többet foglalkozok vele.. igazából a többi szülőnél csak többet lehet, a legtöbb szülőnek nem beszél a gyereke a suliról, a barátairól, az érdeklődéséről MAGÁTÓL, szinte csak nekem, és így tudok olyan dolgokat, amit mások nem, amivel meg tudom védeni. Amíg pár éve a szomszéd 8 éves elsőst letiltotta az anyja a youtubról az öngyilkosságra bíztató akármi miatt, amit látott a gyereke, az enyém nem, hogy a gyereke korában, de 3 évvel később is teljesen rendben. Ezek mellett vannak megbízható barátai is, akiknél néha ott alszik, és normális GYEREK élete, ami most kezd kistinisedni, ma pl rúzsozta magát a benyálazott ceruzával és teliszájjal mosolygott.
Bár jött úgy haza, hogy "habos-babos kőbányai" kb egy hete, mert a barátai telefonján(amelyiknek van korlátlan net) azt nézték, hogy felráztak egy üveg sört és földhözvágták, majd megnéztek millió capibarás videót azzal a dallal.
Nem tudom, hogy tarthatja magát jó anyának valaki, aki nem figyel és törődik a gyerekével, mikor azokat nem, hogy 12es karikás filmek érik, hanem 18as szexuális tartalmak, kihasználások meg erőszak. De nyilván én rátelepszem, mert ennek gátat szabok és csak felügyelettel netezhet és nálunk is van family link a telefonon, illetve nincs tiktok, meg insta, csak messenger és pár app, nincs közösségi játék, messenger is erősen korlátozva, minden nem megfelelő az engedélykérésekben végzi(amit a gyerek nem tudja, hogy kell megnyitni). De nyilván rosszul csinálom, mert a legtöbb anya olyan, aki hagyja nekik, hogy megnézzék a napiszrt, tiktokot, instát és aztán érdeklődjenek mit csináljanak, ha a gyerekük pnára élvező farkat lát a főképernyőn kilenc évesen.. És az az extra, ha ezt elmondják a szülőnek, amit látnak, ami történik velük, a legtöbb el sem mondja, mert nincs olyan kapcsolatuk a szüleikkel, mert az rátelepedés, ha a gyerek elmeséli, mi történt vele szívesen.. és nem tudják, mit adjanak nekik, mit szeretnek, mert nem beszélgetnek, mert az rátelepedés..
Na nekem ennyi elég volt. Mindenki tudja mi megy a neten, qrvára ne engedje rá a gyerekét senki felügyelet nélkül és nem véletlen adtak nevet annak a régebben kialakult jelenségnek, hogy grooming. Vigyázni kell a netes barátokkal, sok a sérült felnőtt férfi-nagyobb tinifiú. Akik mellesleg ott vannak egy csomó fórumon, ezen is, és hirdetik az "érett tini-fiatal húszas" korkülönbséges kapcsolatokat és népszerűsítik az életvitelüket.. neten lógó 20-30asok a legnagyobb fszverők, pláne az, amelyiknek nincs valódi élete és nem tudja máshogy levezetni, nincsenek sikerei az életben, valódi emberi kapcsolatai, az ilyen éli ki magát leginkább neten és keres olyan kis tinit, akivel szemben fölényben van, aki még hagyja magát irányítani, terelni, vagy akiktől könnyen jutnak "szeretethez", mert nem mind csak szexelni akar, sokan valóban megszeretnek gyerekeket szerelmi kapcsolatban, annyira betegek.
21-es, a te gyereked lesz az, aki az első adandó alkalommal lelép otthonról és vissza sem néz, maximum karácsonykor.
Egyedülálló anya vagy, rettegsz, hogy egyszer majd a gyerek "öntudatra ébred", ez minden kérdésednél látszik. Oda is ilyen litániákat írsz állandóan, mesélsz 28 történetet, fújod a hülyeséget, se eleje, se vége a mondandódnak. Menj orvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!