Ellenőrzitek a kiskamasz gyereketek számítógépét/telefonját?
És ha igen, miért? Ha nem, miért?
Hány éves, fiú vagy lány?
13 eves ellenorzom.
Sajnos a noveret anno meg nem es meg is tortent majdnem a baj.
Mindketto fel van homalyositva mar. Tudjak mit lehet mit nem. De ettol meg a kicsi telojan van szuloi felugyelet. 1. Tudom hol van. 2. Ellenorzom mit tolt le. 3. Nem nezem napi szinten sot szinte alig. De megadja a biztonsag erzetet.
Am a felvilagositas tokre jo, de a tinilet a lazadasrol szol. Es hiaba mondom el h mi a biztonsagos ha "csakazertsem" csinalja.
FB Insta Tiktok tsa. nincs,
Asszem a hármas vagyok, kérdeztétek miért nem beszéltem vele erről. BESZÉLTEM. Konkrétan arról nem, hogy bármelyik, szimpatikusnak látszó ember, korabelinek látszó fiú vagy felnőtt, aki sokáig nem is beszél ilyesmiről, elkezdhet hozzá ilyen módon közeledni, sem arról, hogy random emberek a farkukról küldenek képet neki, vagy meztelenül akarják látni, hogy kiverjék rá.
Arról beszéltünk, hogy nem szabad mutogatnia magát és másokat néznie, még nem annyira nagy.. értitek, még JÁTSZIK a játszótéren, meg szerepjátékozik néha, attól még, hogy csinos akar lenni az osztályból a helyes fiúnak, akibe bele van titokban zúgva.
11 éves, nem tudja megvédeni magát, ahogy a hajmosással és ha kellene(szerencsére eddig nem kellett, de gyanítom, hamarosan fog) a betétcserével is megszenvedne, sőt, bepánikolna a sok vértől.. még gyerek, a kiskamaszok nagyon azok, védeni kell és nagyon korlátozva kell, hogy jöjjön az infó, hogy a személyiség érését segítse. Most az van, hogy képben van a szexszel, gyerekfoganással, már a spermávról is beszéltünk és majdnem minden csúnya szót ismer, a suliban vicc a szex, mindenki a fiúk farkával és hangadásos szexmozdulatokkal van elfoglalva két normális játék között, még csak most kezd beszélgetésbe átmenni az érdeklődés. NEM TUDJA megkülönböztetni, ha felnőttek vagy idősebbek a bizalmába férkőznének szexuális dolgokért, simán keltenének benne lelkiismeretfurdalást, amiért nem küld képet.. még nagyon-nagyon kicsi ilyesmihez. Ezek felnőtteknek is nehezen mennek, nem, hogy neki. A kéretlen szexfotókról, szavakról, meg neten található 18as tartalmú oldalakról, videókról nem is beszélve.
Emlékszem én gyanútlanul tevecluboztam és rámírt random férfi és azt írta úgy szét akarja qrni a kis p.námat, hogy ömleni fog a vér mert az ilyen kis qrvák ezt érdemlik. 9-10 voltam. Nem szóltam hozzá, egyszerűen így írt rám, anonim oldalon, kb csak nekünk volt gépünk.. Millió hasonló volt még cset felületeken.
Ezekre még rohadtul nincs felkészülve. Amikor velem csetel, próbál kitenni magáért és olyanokat ír, hogy "üdv.:" és tökre fel volt háborodva, hogy írtam neki, hogy meleg nadrágot vegyen fel, mert az ciki:))
11 évesek ISZONYÚ GYEREKEK! Akkor is, ha érdekli őket a szex és viccelnek vele, nem tudod azt a mocskot rázúdítani, amit a férfiak(és pár nő) zúdít rájuk a netről. Egyszerűen beleőrülne, hogy nem tudja, kiben bízhat, ki mikor vált majd át abba, hogy meg akarja dugni és tönkremenne benne. Nem tud ellene védekezni, kiállni magáért, 11 éves.
Pont tegnap volt, hogy egy kattant néni melléült, mikor a nagyival hagytam 5 percre és elkezdte kérdezgetni, hogy szomorúnak néz ki, mibaja van, beszéljen csak vele nyugodtan, a nagyi meg meg sem szólalt. Mikor megérkeztem szaladt hozzám védelemért, nem tudott mit kezdeni a helyzettel, pedig szex sem volt képben és még csak nem is férfi volt, csak tolakodó, erőszakos. Picik ehhez! Én tudom, hogy néhány alacsonyabb szintű ember nem tudja, mi folyik a neten, és ilyen tévképzeteik vannak, hogy a 9-10 évesek a neten nőnek fel.. ez nem igaz. Egyszerűen csak kütyüznek, és pont ezektől a gyerekektől jön a mainstream horror és szex! Ők csinálják a szexmozdulatokat, szexhangokat, tudják melyik videóban mi megy, felveszik videóra hogy üvöltik, hogy qrva anyád és posztolják meg ilyenek. Nagyon gáz. Az értelmiségi gyerekek jobb családból, magasabban képzett, ép pszichéjű, törődő szülőktől nem ilyenek. És nagyon sajnálom, hogy tönkreteszik a többi gyereket a szüleik és nem veszik észre, hogy a "más" gyerekeket jobban vonzza a kütyüs világ, mint az átlagos gyerekeket. Az ingerkeresőbb/eltérőbb gyerekek jobban ráfüggnek az egészre..
Az a kérdés, ahol azt írták, hogy normális, ha nem tudod minek örülne a gyereked, mit szeret, mit olvas, mit néz, mi érdekli, és ezek a szülők elég jó szülők.. ez mindent elmond arról a rétegről, amihez mi nem tartozunk, de nagyon sokan tartoznak.
Na jól kipanaszkodtam magam. Még azt leírnám, hogy itt fent kép nélkül, szexuális hozzászólások nélkül, még azt sem tudják, hogy nő vagyok-e rengeteg szexuális tartalmú üzenetet kaptam még friss reggel, és néha még előfordul.. és felnőttként messengeren is jönnek az "üzenetküldési engedélykérésekbe".. de a főváros is nagyon gáz, 33 éves vagyok és random alámnyúlnak, fogdosnak a buszon, megszólítanak(mondjuk néha normális férfiak is, szóval ez nem teljesen negatív) és úgy, hogy mindenem el van fedve, csak jobban nézek ki, vékony vagyok. Utálom az egészet és felháborít, hogy a többi anya, akik velem egyforma hatásokkal nőttek fel, nem védik jobban a gyerekeiket! Az én anyám sem védett engem, pedig ő is megélt pár dolgot.. védjétek a gyerekeiket, a 11 évesek KICSIK, nem tudják önállóan kezelni, sok felnőtt sem tudná, és annakidején ti sem tudtátok!
15, részben egyetértek veled. Persze védeni kell őket. De az nem rossz ha tudják hogy vannak ronda emberek. És ezt nem feltétlen kell úgy elmondani neki mint egy felnőttnek hanem az ő szintjén. Tudja az alapvető szabályokat már kiskorától, lényeg hogy az ő szintjén legyen. Én ebben hiszek.
Ezen kívül tök jónak tartom a szülőfelügyeletet a telefonon, gépen. Meg azt is akár hogy időnként mutassa meg kikkel beszélget. Viszont azt nem nézném meg hogy miket beszél. Ez az ő kis magán szférája. Nagyon rossz érzés amikor kontroll alatt vagy, de nem érted hogy miért mert azt nem mondják el. Nem csak a szabályokat kell lefektetni, hanem a miérteket is. Márcsak ha magadból indulsz ki is könnyebb megérteni dolgokat, ha tudod a miértekre a választ. Ha valaki túlságosan védi a gyerekét az sem tesz jót. És attól pont nem lesz baja ha tudja azt hogy milyen emberek vannak. De sokkal könnyebb ha ezt már eleve belé neveljük.
Eléggé kitárulkozott a világ, és nem a jó tekintetben.
Koszi 15-os
Pont ezert 'ellenorzom" a gyereket. Pont ezert beszelgetunk ilyenrol.
Komolyan a ti gyereket tudja, fiúk és lányok is, hogy vannak pedofilok, meg efebofilok, és azért a barátjuknak adják ki magukat, mert meg velük akarnak szexelni?? Én nem hiszem el, hogy ezt elmondtátok! Hogy kedvesek, érdeklődőek és 3-5 héttel később is felhozhatják a dolgot úgy, hogy fel sem tűnik.. hogy kiadják magukat lánynak, vagy fiatalabbnak, hogy megzsarolják őket és fenyegetik, hogy egy 11 éves lány(vagy fiú) bugyijába férkőzzenek, vagy csak akár képet kapjanak róluk és kiverjék rájuk. Konkrétan azt sem tudja, mi az, hogy kiverni, mert a tudományos oldalról közelítettem meg, hogy a kukiból kijön a sperma szex közben, és az ember néha simogatja magát, ha az jó neki.
Nyilván az enyém is tudja, hogy vannak rossz emberek, de nem tudja megítélni ki az és ki nem, ki milyen módszerrel "hódít" hiszen korából adódóan képtelen rá! Sok felnőtt is képtelen rá, nemhogy egy kisgyerek! Ezért kell csekkolni a beszélgetéseit, mert ha a netes játszótársával, Hannával beszélget, aki egy 20 éves srác valójában és csak úgy kezdi, hogy említi a szőrösödést, a láb és punciborotválást nem feltétlen ismeri fel, hogy ilyenekről nem beszélünk netes baráttal.. pláne, ha bedobja, hogy az anyja sem pártolja, hogy a 11 éves gyereke szőrtelenítsen, simán összefog a kistini eszével és kitárulkozik. Engem is rávettek annó, pedig "érettebb" voltam a koromnál, csak megkedveltem egy nem létező 13 éves fiút.
Nagyon gáz tényleg az összes létező formában, a férfiak jórésze gusztustalan ragadozó, bár én egy leszbibe is belefutottam, akiről kiderült, hogy travi(vagy crossdresser) és küldözgette a harisnyás heremutogatós képeit szoknyában alulról fotózva..
Vannak normális emberek is nyilván, de gyerekként nincs elég rálátása, hogy megítélje.. és nem is kell neki ilyeneket tudnia, csak nagy vonalakban.. de ha nagy vonalakban tudja, nem tud rá felkészülni sem. Ha tudna mindent részletesen, akkor sem tudja megvédeni magát, képtelen rá, mert még kicsik felnőttekkel szemben! 12-13 éves korig kell ellenőrizni, amíg őszintén nem tudsz részletesen mesélni a rájuk leső veszélyekről.. Muszáj tudnod, hogy az új emberekkel miről beszélget, iszonyú veszélyes, egyszerűen nem tudom hogy elmondani máshogy, én, aki neten nőttem fel, már akkor is gáz volt, azóta sokat fejlődött a technika, mióta a webkamerát úgy kellett rárakni a kockagép tetejére, újabb módszerek, felületek vannak, képernyőfotók, videófelvétel képernyőről..
19 nem feltetlen.
Teljesen jo a ralatasa a 18 asnak. Meg lehet talani az egyensulyt akozott h ellenorzod es szabadsaga van. Nalunk ugy van h van szuloi felugyelet a telon, nem tolthet le akarmit. En ralatok a viberre es a messengerre. De nem nezegetem. Talan az elmult 2 evben 3x fordult elo h irtam a osztalytarsanak h a gyerek alszik szal feleslegesen kuldi a memeket. Este 11kor brekeget a gyerekem teloja folyamatosan.
Hiaba meselem el h mit kell tudni a biztonsagrol es a netes ragadozokrol. Ha siman beveszi amit egy idegen behizeleg. Na meg az a tinikori lazadas. Csak azert se csinalom amit anya mond.
Am tobb esetben beszeltem a gyerekekkel errol de nem latom h tenylegesen felfogtak volna h veszelyes a dolog. Nem ugy gondolkodnak ahogy mi felnottek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!