Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lehet jó anya az, aki nem tud...

Lehet jó anya az, aki nem tud ajándékot venni a kamasz gyerekének, mert egyszerűen nem ismeri az ízlését, nem tudja pontosan, hogy miket szeret? Tehát pl tudja,hogy szeret olvasni, de azt nem, hogy melyik író könyve tetszene neki.

Figyelt kérdés
Tudja, hogy melyik sorozatot nézi, de nem tudja megjegyezni, hogy melyik a kedvenc karaktere (anime).
ma 08:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A kamasz gyereket nevelő ismerőseim 99 %-a pénzt vagy utalványt ajandékoz karacsonyra, vagy megveteti a gyerekével a saját ajándékát.

Pont ez a jó szülőség jele, hogy nem próbalja meglepni, hanem olyat ad ami hasznos.

ma 08:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerinem nem attól jó szülő egy szülő, hogy fejből sorolja a gyerek kedvenceit (főleg mert a gyerekeknek - de a kamaszoknak is - gyorsan változnak a favoritjaik).

A jó szülő nem itt kezdődik, de ebbe most nem megyek bele. Igaza van az #1-es válaszolónak, szerintem. Kamasznak én se mernék "csak úgy" ajándékot venni, maximum vele egyeztetve, hogy mit szeretne igazán - vagy kapna utalványt, hogy megvehesse maga, amire vágyik.

ma 09:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Remélem igen, mert egyébként igen 💩 anya vagyok!

A legnagyobb fiunk sokszor még saját maga sem tudja, hogy minek örülne. Pénzt szoktunk adni neki. Van, hogy valami (számunkra is) értelmesre költi és annak örül, de a legutolsó zsákmánya pl egy felhúzhatós, lábon ugrálós csattogós fogsor a kínaiból... Hogy őszinte legyek, én ez utóbbit egyértelműen a dedós kategóriaba soroltam volna, eszembe sem jutott volna őt ilyennel meglepni, de ő a barátaival együtt már órákat röhögött azon a műanyag vackon!

Belegondolva, én sem biztos, hogy örülnék a 30. elefántos bögrének vagy 100. figurának, pedig nagyon szeretem őket...

ma 10:59
 4/4 anonim ***** válasza:
Igen, attól még csodálatos jó anya lehet. Egy kamasz egyrészt nem feltétlenül oszt meg mindent a szülővel, másrészt kb naponta változtatja, mi tetszik neki.
ma 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!