Lehet jó anya az, aki nem tud ajándékot venni a kamasz gyerekének, mert egyszerűen nem ismeri az ízlését, nem tudja pontosan, hogy miket szeret? Tehát pl tudja,hogy szeret olvasni, de azt nem, hogy melyik író könyve tetszene neki.
A kamasz gyereket nevelő ismerőseim 99 %-a pénzt vagy utalványt ajandékoz karacsonyra, vagy megveteti a gyerekével a saját ajándékát.
Pont ez a jó szülőség jele, hogy nem próbalja meglepni, hanem olyat ad ami hasznos.
Szerinem nem attól jó szülő egy szülő, hogy fejből sorolja a gyerek kedvenceit (főleg mert a gyerekeknek - de a kamaszoknak is - gyorsan változnak a favoritjaik).
A jó szülő nem itt kezdődik, de ebbe most nem megyek bele. Igaza van az #1-es válaszolónak, szerintem. Kamasznak én se mernék "csak úgy" ajándékot venni, maximum vele egyeztetve, hogy mit szeretne igazán - vagy kapna utalványt, hogy megvehesse maga, amire vágyik.
Remélem igen, mert egyébként igen 💩 anya vagyok!
A legnagyobb fiunk sokszor még saját maga sem tudja, hogy minek örülne. Pénzt szoktunk adni neki. Van, hogy valami (számunkra is) értelmesre költi és annak örül, de a legutolsó zsákmánya pl egy felhúzhatós, lábon ugrálós csattogós fogsor a kínaiból... Hogy őszinte legyek, én ez utóbbit egyértelműen a dedós kategóriaba soroltam volna, eszembe sem jutott volna őt ilyennel meglepni, de ő a barátaival együtt már órákat röhögött azon a műanyag vackon!
Belegondolva, én sem biztos, hogy örülnék a 30. elefántos bögrének vagy 100. figurának, pedig nagyon szeretem őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!