A gyereketeknek mit hoz a fogtündér? Mit csinál a gyerekeitek kihullott fogával (kidobja valahol vagy visszaadja netek, szülőknek hogy tegye el)?
Én nekem még mindig fura ez az egész fogtündéres dolog, ez valami újdonság.
Az én gyerekkoromban kiesett a fogam és semmi nem történt utána. Amikor kamasz lettem, a kisgyerekes szülők még röhögtek is a fogtündéren. Most meg már az a fura család ahova nem megy.
De a furább hogy eddig azt hittem pénzt rak a párna alá, aztán mutatja az egyik ismerősöm kislánya hogy kifestőkönyvet hozott neki. Na itt ezdett érdekelni a dolog, hogy kinek mit hoz a fogtündér?
Nàlunk volt gyerekkoromban fogtündér (35 vagyok)
A lànyomnàl hamar kezdődött a fogvàltàs középső csoportos volt az oviban. Először kisebb jàtékot (kifestő, kisautó, gyönygy nyaklàmc) hozott.
Suliban màr 200-500ft volt a pàrna alatt
Van egy könyv: Bori és a fogtündér. Mi az alapján "mentünk", így csak az első fognál hozott ajándékot és innentől letudva. A foggal semmit se csinált, mert az elsőt sikerült le is nyelnie a nagyobbnak. A kicsi még nem kezdte váltani a fogait.
Egyébként nálunk már az óvónőknél kezdődött a sztori. Az első gyereket, akinek kiesett, kiposztolták azzal, hogy "na kihez jön este a fogtündér?", már csak emiatt is kellett vele foglalkozni.
4-es vagyok.
Bing után szabadon pá-pá dobozban gyűjtjük a fogakat. Autista kislány, nehezen válik meg tőlük.
Mikor én gyerek voltam is volt fogtündér.
Az osztálytársaim emlékszem mindig dicsekedtek velük, hogy pénzt, csokit vagy kis apróságokat kaptak.
Emlékszem rá, én is minden fogam napokig őriztem a párnám alatt, majd sírva eltettem egy dobozba. Anyámék szerint a fogtündér egy baromság, így le se tojták.
Nekem 6 a gyerekem, de még nem esett ki foga.
Nálunk ha igényli, lesz fogtündér.
Pont a napokban beszélgettünk erről az óvónővel, mennyire kiakadt ő is, mert beszélgetik ezt a témát benn napközben a gyerekek, 6000Ft-os árfolyamon megy 1 fog. Általában annyit hoz érte a fogtündér.
Ezt viszont rohadt sokallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!