Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért gondolja sok szülő,...

Miért gondolja sok szülő, hogy a kamasz gyereke direkt akarja őt kicsinálni a viselkedésével?

Figyelt kérdés
Nem egy anyuka írta már, hogy biztos azért viselkedik úgy a kamasz gyereke, ahogy, mert direkt fel akarja őt bosszantani, holott kamaszkorban teljesen normális az, hogy a gyerek kicsit eltávolodik a szüleitől, már nem vágyik folyamatos pátyolgatásra, ölelgetésre, testkontaktra és bizony néha magára is zárja az ajtót.
dec. 1. 18:11
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Miért gondolja sok kamasz, hogy a szülője direkt akarja kicsinálni a viselkedésével?
dec. 1. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
94%
Kívülről nézve annyira logikátlan a kamaszok viselkedése, hogy teljesen érthető, ha a szülő nem érti. Sajnos a legtöbben nem rendelkeznek mélyreható pszichológiai ismeretekkel.
dec. 1. 19:38
 3/6 anonim ***** válasza:
97%
Azért, mert nem tudják, hogy a kamaszkori lázadó viselkedés a felnőtté válás része.
dec. 1. 21:25
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

Mert képtelenek megérteni és elfogadni, hogy Pistike többé már nem az ő üngyibüngyi ötéves Pistikéjük.

Ezzel még nem is lenne baj - de azzal, hogy úgy kezelik 16 évesen, minthogyha 5 lenne, már annál inkább.

Nem kell csodálkozni, hgoy a kamasz lázad, hogyha 16-17 évesen is kisgyerek-szerepben tartják.

dec. 6. 20:45
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
4es, elég kevés kamasznak tiltják meg hogy dolgozzon és magának vegye a dolgait suli mellett, ha már olyan felnőtt 16-17 évesen.
dec. 8. 12:07
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alapvetően nem akadnak ki ezen a normális emberek.

Csak néha a kamaszok is extrémbe mennek át, meg vannak bolond szülők is.

Az anyám pl. elég fura volt. Neki az volt a mániája, hogy mindenben neki van igaza, ő tévedhetetlen, és mindent jobban tud nálam, csupán csak azért, mert ő az anyám.

Én elég jó gyerek voltam, a kamaszkori lázadás szinte teljesen kimaradt nálam, mégis egész életemben azt hallgattam, hogy mindig szándékosan ellenkeztem vele, hogy ezt honnan vette? De még 40 éves felnőtt koromban is simán kiosztott olyan dolgokban, amiből én diplomáztam, ő meg soha nem tanulta. Csak mert ő az anyám, ő jobban tudja.

Most 16 éves a lányom. Alapvetően annyira nem akaszt ki, nem rossz gyerek. Alap, hogy borzasztóan rendetlen, nem pakol el maga után, és folyamatosan kritizál. Barátnője anyukájától már megkaptam, hogy ő az ideális gyerek, mástól meg azt, hogy miért nem vágom szájon.

A fiam 14, na, ő a rosszabb. Persze még talán nem teljesen kamasz, mert imád engem. Viszont a viselkedése rémes, már néha attól félek, kivágják a suliból. Tanulni nem akar, rendet rakni maga után nem akar, és nagyon hülye dolgai vannak pl. tele van lábnyomokkal a fal. Azért amikor festés utáni napon megláttuk, hidd el, hogy bennem is az merült fel, hogy ezt most azért csinálta, hogy bennünket idegesítsen!

Számos ilyen példát tudnék hozni, és azért elég bosszantó tud lenni.

De majd ha ő dolgozik meg érte, majd akkor fogja tudni értékelni a dolgokat, addig meg csak rongál.

dec. 15. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!