Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól engednéd...

Hány éves kortól engednéd önállóan begyújtani a gyerekedet kályhába vagy vegyeskazánba?

Figyelt kérdés
nov. 3. 20:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez nagyon gyerekfüggő.
nov. 3. 23:32
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

8evig kinaban eltunk. A nevelo/dadus egy idos kinai asszony volt. A lanyom 4 evesen fozott berakta a mosast elinditotta. Csomo mindenre megtanitotta a dadus. Naluk ott ez alapveto.

Most 16 eves es kompletten onnallo elvinne a hazat is mindenestol.

Szerintem ha begyujtos kalyha lett volna kint mar 5 evesen tudta volna a lanyom h kell..

Itthon fura volt h a 6 eves csoportars cipot sem tud kotni. Oltoztetni kell es rengeteg mindent nem tudtak.

Szoval neveles kerdese a dolog.

nov. 4. 00:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Kb 10 évesen szerintem én már próbálkoztam vele.

(Most 23 évesen is mondjuk csak próbálkozok, mert a tűzgyújtó leég, a fa meg a világért sem gyúlna meg sokszor...)

nov. 4. 14:08
 14/20 anonim ***** válasza:
70%
Mi 10 évesen jártuk az erdőt , nem volt óvoda ,mentünk a nagyokkal megtanítottak mindenre ! Nem férne ide, de köszönöm , hogy ilyen szép gyermekkorom lehetett !!!
nov. 7. 16:19
 15/20 anonim ***** válasza:
71%
Hogy lehetne ezt korhoz kötni? Nyilván függ a gyerek értelmi szintjétől, komolyságától és nem mindegy a család élethelyzete sem. A nagyobbik fiam 16 éves de olyan szétszort, hogy még most sem örülnék ha ilyen feladatot kéne rábízzak (szerencsére nem kell, nem fával fűtünk). A kisebbik 8 de előbb bíznám rá mint a bátyjára. De ha nincs más aki begyújtson akkor kénytelen lesz a gyerek megtanulni, és azért elég sok családban előfordul, hogy a gyerekek előbb érnek haza mint a szülölők.
nov. 7. 17:01
 16/20 Paczalos István ***** válasza:
100%

7 évesen már begyújtottam anno a tanyasi iskolában a nagy kályhába, mivel én érkeztem meg legelsőnek. Este megrakta a pedellus bácsi a kályhát, kihamuzott, odakészítette a kukorica csuhét, meg a csutkát, amit csak meg kellett gyújtani, és a kályha ajtaját becsukni nagy levegő szellőztetéssel. 3/4 nyolcra, a tanítás kezdetére egész jó meleg volt a teremben.

Amúgy a hetes ment ki a nagy szünetben az összekészített szénért, és azt már a tanítóbácsi rakta a kályhára. Arra emlékszek, utána többször szellőztetni kellett, mert széngáz szag volt. (Ez a '70-es évek elején volt)

nov. 7. 19:03
 17/20 anonim ***** válasza:
64%
Azért ne romantizáljuk már a kínaiakat. 🤣
nov. 7. 19:26
 18/20 Meton ***** válasza:
80%
Ha meg tudja csinálni, akár 3 évesen is begyújthat, de először a veszélyeket kell megtanulnia, mert igen hamar baj lehet belőle. Tudnia kell, hogy mi tűzveszélyes, az ne kerüljön a tűz közelébe. Ha tud mindent a tűzről, csak akkor lehet megtanulni meggyújtani. Olajat én kezdetben nem is használhattam, csak papírral oldhattam meg a begyújtást. Persze amikor nem figyeltek, azért használtam olajat, így idővel el is fogadták, hogy hiába tiltják. Az olajkályhától sokáig féltem, mert be kellett nyúlni az égéstérbe a siker érdekében. Ezt is titokban tanultam meg, de szerencsére nem történt baleset. A gáz égőtől még jobban féltem, talán azt tanultam meg utoljára. De 10 évesen már tudtam mindent a tűzről és egyszer sem gyújtottam fel a házat.
nov. 10. 19:20
 19/20 anonim ***** válasza:
21%
Azért ez nem atomfizika. 6 èvesen simán be tud rakni pár fát meg egy gyufát. El kell neki magyarázni, megmutatni, együtt csinálni, aztán kész.
nov. 17. 09:07
 20/20 Meton ***** válasza:
78%
19-es, azért ez nem is veszélytelen, a fizikát ismerni kell hozzá. A tűznek megfelelő hőmérséklet kell, éghető anyag és oxigén, ami a levegőben van. De a benzin például párolog és ha felmelegítik, az olaj is, ezek a levegőben égnek el, sőt robbanni tudnak. A vékony fa hamar elég, de a vastag akkor is éghet, ha már nem látszik rajta. A hőmérsékletén lehet érezni, melyikkel kell vigyázni. A kályhán nem érdemes éghető anyagot hagyni. A legjobb, ha először szabad téren tanulja meg a tűzgyújtást, mert a tűztől mindenki fél és ezt le kell küzdeni, hogy ne legyen belőle baj. Sokszor kell gyakorolni, mire megtanulja.
nov. 18. 09:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!