Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól engednéd...

Hány éves kortól engednéd önállóan begyújtani a gyerekedet kályhába vagy vegyeskazánba?

Figyelt kérdés
tegnapelőtt 20:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%
Az iskolában az egyik csodálatos szülő ezt a hatéves gyerekével csináltatta meg.
tegnapelőtt 20:40
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Középiskolától, de akkor is csak talpraesett gyereknek, akivel előtte ezerszer gyakoroltuk.
tegnapelőtt 20:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
16
tegnapelőtt 20:51
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
18 éves kortól. Amiért megdolgoztam azt lehetőleg ne égesse porig.
tegnapelőtt 21:08
 5/13 anonim ***** válasza:
86%
Én nyolcas koromtól csináltam.
tegnapelőtt 21:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Érettebb gyereknél akar kb. 12-13 evesen. Éretlennél lehet 16-18 is. Nyilvan meg kell mutatni, hogyan. Aki képes biztonsagosan meggyujtani egy gyufát, es nem hülyéskedik a tűzzel, azt szerintem lehet hagyni.
tegnapelőtt 21:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Régén anyám mesélte ők ovisan már tudtak begyújtani. Szerintem ebbe a korban még bőven veszélyes. 10évesen megengedném hogy segítsen berakni a fát de én gyűjtanám meg. Értelmes gyereknél olyan 14körültől mehet már egészbe.
tegnapelőtt 21:54
 8/13 anonim ***** válasza:
90%
Attól függ... én felnőtt nő létemre nem vállaltam a begyújtást az otthoni régi vegyestüzelésű kazánba 🙃
tegnapelőtt 22:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
10 évesen a napi rutin része volt, hogy a suliból hazaérve fát hordtam és begyújtottam a kályhába. A szükség nagy úr, így ilyen korhatárt nehéz meghúzni. Sok helyen a 8-10 éves eteti, neveli a kistesóit a szülők helyett és bele kell jönnie,mert a felelősséget rá teszik. Ugyanez a begyújtás, ha valakinek muszáj és a gyerek van ott időben, akkor őt teszik oda a feladathoz
tegnapelőtt 22:22
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ.

Ha falun lakunk, és órákkal később érek haza, mint a gyerek, aki már 8 évesen is önállóan közlekedett a suli és a nagyi háza között, az már begyújthat ha úgy alakul, hogy a mamához nem tud menni.

Nálam ötödikes koromban történt meg az, hogy a mamám hetekig kórházba volt, tervezett beavatkozás volt, szóval mire megtörtént, már megtanítottak begyújtani, mert szüleim öt után értek haza, én meg félkettőkor, de legkésőbb fél négykor végeztem, ha úgy volt épp szakköröm, és 15 perc alatt otthon voltam gyalog. Nyilván, ha otthon utoljára előző este tízkor tettek a tűzre, akkor másnap du 2-4 körül már nincs meleg. Szóval nyilván szükséges volt megtanítani begyújtani, hogy ne hat pulcsiba fagyoskodjak, amíg a szüleim haza nem érnek, meg majd bemelegszik a lakás.

Na ez egy indokolt eset, hogy 10-11 évesen megtanulja.

De ha mindig ott lenne valaki, aki be tud gyújtani, akkor csak úgy, hobbiból, lehet minimum 14 éves koráig nem tanítgatnám ilyenekre, ha nem kéri, meg ha nem látható előre, hogy szükséges lesz ez a tudás.

tegnapelőtt 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!