Hány éves kortól engednéd önállóan begyújtani a gyerekedet kályhába vagy vegyeskazánba?
Attól függ.
Ha falun lakunk, és órákkal később érek haza, mint a gyerek, aki már 8 évesen is önállóan közlekedett a suli és a nagyi háza között, az már begyújthat ha úgy alakul, hogy a mamához nem tud menni.
Nálam ötödikes koromban történt meg az, hogy a mamám hetekig kórházba volt, tervezett beavatkozás volt, szóval mire megtörtént, már megtanítottak begyújtani, mert szüleim öt után értek haza, én meg félkettőkor, de legkésőbb fél négykor végeztem, ha úgy volt épp szakköröm, és 15 perc alatt otthon voltam gyalog. Nyilván, ha otthon utoljára előző este tízkor tettek a tűzre, akkor másnap du 2-4 körül már nincs meleg. Szóval nyilván szükséges volt megtanítani begyújtani, hogy ne hat pulcsiba fagyoskodjak, amíg a szüleim haza nem érnek, meg majd bemelegszik a lakás.
Na ez egy indokolt eset, hogy 10-11 évesen megtanulja.
De ha mindig ott lenne valaki, aki be tud gyújtani, akkor csak úgy, hobbiból, lehet minimum 14 éves koráig nem tanítgatnám ilyenekre, ha nem kéri, meg ha nem látható előre, hogy szükséges lesz ez a tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!