Mit tegyek? Lusta a gyerekem.
Hát ez teljesen átlagos kamasz hozzáállás. Én is húztam ezért a számat.
Beszéld meg vele, hogy ha x dolog kell neki (pl gépezési idő vagy akármi), akkor ezek az ő feladatai, ez mindig legyen meg, aztán csinálhatja amit akar..
Le leszek pontozva... De ha a szép szó nem hat, és nem csinálja meg, amit kértél, ami előre(!) meg volt beszélve, akkor kihúzod a gépet/áramtalanítasz a biztosítékkal egy pillanatra.
Nem vagy a házi cselédje. Legyenek előre leosztva a feladatok, ő porszívózik keddenként, akármi.
Mivel a játéka nem fog menteni, ha áramtalanítasz, ezzel elszúrod a játékát, ideges lesz, az tény. Majd ha szépen megcsinálja, amit kértél, játszhat újra, addig nem kapcsolod vissza. Nem kapkodva, nem ímmel-ámmal, nem hisztizve.
Ismétlem, nem vagy a csicskája, hogy főzz, mosogass, moss, porszívózz rá. A háztartásból mindenki kiveszi a részét. Te is. Ő is. Az apja is. A testvére is.
Majd a leendő feleségtől is ugyanezt fogja elvárni, ha ezeket nem tanulja már most meg, és nem tisztel téged, a nőket, meg kell tanulnia, hogy a nők nem cselédek, a háztartás közös feladat.
Hát itt a gond 😊 Rendesen csinálja meg a feladatot. Addig nincs se telefon, se gép. Ha szarul csinálja meg, vagy félig, akkor még mindig nincs gép, telefon. Legyél határozott. Nagyon hamar meg fogja rendesen csinálni. Először hisztizni fog, de ha látja, hogy komolyan gondolod, nem lesz más választása.
Kitartást, tudom, a kamaszok kemények. De keménynek kell néha neked is lenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!