Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Másnak is szorong a gimis...

Másnak is szorong a gimis gyereke az évkezdes miatt?

Figyelt kérdés

Az enyém tavaly rosszul választott, nagyon rossz osztályban kezdte el a kilencediket. Második félévben sulit váltottunk, sokkal jobb a helyzet, mégis most szorongva várja a tizediket, pedig új gyereket is fognak érkezni, szóval már nem ő lesz az "új lány".

Az én lányom egy kicsit szolidabb típus (ránézésre azonban ez nem látszik!) de vannak az osztályban nagyon nagyhangu lányok, akik közül kettő nagyon gúnyos és gonosz. (ofő is mondta hogy sajnos ezeket ő is látja, próbál ellene tenni, de nem egyszerű).

Látom a gyereken, hogy pár napja feszült, kérdeztem tőle hogy mi a baj. Azt mondta hogy nem akar iskolába menni, és hogy átmehet e másik suliba, ha nem fogja magát jól érezni.

Mondtam neki hogy itt csak olyan suli van már, ahova 70 perc busszal oda, 70 vissza.

Pszichológushoz jár rendszeresen 5 hónapja a szorongás miatt.

Mit tudnék még tenni, mint szülő?

(mi szülők abszolút nem vagyunk szorongós típusok, bár szerintem az apja az volt gyerekként.)

aug. 31. 11:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz kérdés. Ha jó helyre ment utána, akkor miért fél? Hiszen ugyanazok a gyerekek lesznek még mindig.

Persze végső eset lehet a váltás ha semmi nem működik, de elsősorban megkéne oldani magát a problémát. Az jó hogy jár pszichológushoz (ha tényleg jól teszi a dolgát, bár 5 hónap azért jó idő, volt azóta javulás?). Mellékesen a pszihologus max terel a változást a lányodnak kell elkezdeni.

Sportol valamit? Emlékszem amikor mozogtam, otthon torna, vagy bicikli, akkor mindig jobban éreztem magam utána.

aug. 31. 11:57
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Nem lehet orokke menekulni a gondok elol, ezt a lanyodnak is meg kell tanulnia sajnos.

Konfliktusok mindig vannak es lesznek, ha megoldani nem lehet szep szoval, akkor csak ne foglalkozzon azokkal a lanyokkal semmilyen szinten.

Kesobb se lesz konnyebb pl egy munkahelyen.

aug. 31. 12:17
 3/10 A kérdező kommentje:

Igen abszolút igazatok van. Sportol igen! Rendszeresen. És javult a helyzet a pszichológus óta, ezért nem értem, de a szívem megszakad ha látom, mennyire nem akarja. Pedig itt aztán azon kívül tényleg semmi sérelem nem érte azon kívül, hogy kapott pár gúnyos megjegyzést az "új lány" mivoltara, hogy például "bezzeg az új lánynak mindent is lehet tanárnő," és hasonlókat.

Lehet hogy csak túl érzékeny. Nem tudom mit csináljak vele, hogy erősebb legyen.

aug. 31. 12:26
 4/10 A kérdező kommentje:
Szerintem a lányomnak kisebbségi érzése lehet ezekkel a lányokkal szemben, és ezerszer mondtam neki hogy te nem vagy ez a menő, nagyhangu típus, sose leszel az, és ilyen lányok mindenhol vannak.
aug. 31. 12:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Elsősorban ne engedd minden egyes gúnyos megjegyzés után elmenekülni. Nem túl jó életstratégia. Meg kell tanulnia ezeket kezelni, figyelmen kívül hagyni. Tudatosítani kell benne, hogy nem menekülhet el minden elől, nincs több iskolaváltás.
aug. 31. 12:30
 6/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére múltkor már "visszapofazott" az egyiknek, azóta nincs kommunikáció.. Sajnálom hogy olyan gonoszak tudnak lenni egymással.
aug. 31. 12:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Mondtam neki hogy szólj vissza nyugodtan, de ne bunkón, hanem csak valami olyat, amitől látják, hogy nem hagyod magad. De ilyen is csak kb 3x fordult elő, a legutóbbinal szólt vissza.
aug. 31. 12:33
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A 2-esnek igaza van, nem tudom, miért lett lepontozva.

Az az igazság, hogy minden osztályban vannak nagyhangú, bunkó "menők", akik gúnyolják a többit. Elmehet tíz iskolába, ott is lesz mindenhol.

Azt kell vele megértetni, hogy mindenhol lesznek ilyenek, nem kell velük foglalkozni, 10 év múlva már emlékezni sem fognak egymásra.

aug. 31. 12:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, ezt mondom én is, csak nehezen megy át. El sem tudom képzelni, mit élne át, ha ennél sokkal komolyabb bántás érné...

Én mindenkit felpontoztam, abszolút hasznos minden válasz, ami eddig jött. Köszönöm.

aug. 31. 13:05
 10/10 anonim ***** válasza:
38%
Nem vagyok gimis mar de szorongok en is. Tudom kezdodik az iskola es mar nem jarok iskolsba de erzem szorongok. Elmegyek a suli mellett es olyamkor beakarok menni pedig kikuldenenek. Szoval megertem aki szorong. Utana mar jo lesz de elsonap nehez.
aug. 31. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!