Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elhúzodó fogváltás?

Elhúzodó fogváltás?

Figyelt kérdés
Gyermekem 15éves, kezdetben minden rend szeritn történt 6évesen kisett az első foga majd szépen jött a többi. Az egyik hátsó foga viszont nagyon sokáig mozgott a fogorvos viszont nem húzta ki hiába törtek ki már darabok és zavarta. Ez 13évesen esett ki neki mikor már a maradó rég előtört. Az utobbi időben panaszkodott, hogy jön a foga. Korai bölcsességre gyanakodtam, de meglepődésemre az a második nagyörlő foga. Mind a 4 most törne elő. A fentiek félig sincsenek kint, az alsók 3/4ig. Van teendő?
2024. júl. 11. 17:48
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Milyen teendő? Jönnek a 7-es fogai. Annyira nem késő ez, 15 éves fiú, ők ÁLTALÁBAN amúgy is kicsit később érnek. Mosni kell alaposan. Esetleg, ha a 6-osai voltak barázdazárva, akkor ezeket is érdemes.
2024. júl. 11. 18:35
 2/5 A kérdező kommentje:
Lány, úgy írtam gyermekem ez itt lányt takar aki évek óta menstruál
2024. júl. 11. 18:36
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A lányomnak 13-14 évesen még 3 tejfoga volt, rendszeresen nézte fogorvos, de addig nem csináltak semmit, amíg magától el nem kezdett mozogni. Majdnem 16 volt, mikor az utolsót kihúzták, mert akkor volt "kész" a maradó.
2024. júl. 11. 18:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj kérdező, hogy lány, nincs vele teendő akkor sem a fentebb leírtakon kívül. Fogorvos vagyok és fogszabályzós, a gyerekek nem egyformák, a 7-es fogak átlagosan 13 év körül szoktak előbújni, ehhez képest van 12 éves fiú betegem 28 foggal, de láttam 12 éves lányt is 32-vel, tehát bölcsikkel is, de nem ez az általános jellemző, gyakoribb a te lányod esete. A fogváltást, főleg azokét, aminek nincs homológ tejfog párjuk, nem lehet siettetni és semmi sincs, ha nem tankönyv szerint törnek elő. Ha ennyi idősen még lenne mondjuk 10 tejfoga, na az már izgalmasabb lenne.
2024. júl. 11. 20:22
 5/5 A kérdező kommentje:
És 4es mit javasolsz arra az esetre mikor épp fáj neki?
2024. júl. 11. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!