5 napon belül a harmadik foga esik ki? Normális ez a tempó?
Most lett 5 éves.
Amikor egy hete észrevettük, hogy nagyon mozog az egyik foga, megnézettük fogorvossal, hogy minden oké vele, mert kicsit korainak véltük. A hátsó 6-os maradandók még ki se nőttek.
Akkor mondták, hogy egyszerre 5 foga is mozog, de álmunkban se hittük, hogy ebből 3 tejfog 5 napon belül ki is esik.
A ti gyereketeknél milyen gyorsan potyogtak ki a fogak?
Azt nem tudom h normális e. De nálunk kb olyan időközönként hullott ki, ahogy annó kinőttek.
Tehát az alsó metsző eset ki először, majd 1 hónap múlva a másik is.
Egyenlőre a többi nem is mozog.
Augusztusban töltötte az 5 évet.
Akkor esett ki az első
Igen termeszetes :)
Nagyon kell ilyenkor figyelni, hogy a sebbe ne keruljon semmi, hogy elfertozodjon!
Meg ne sertse fogkefevel stb.
Nálunk semmi jele nem volt. Már egy éve mindig előjött nála h "jajj mikor jön már a fogtündér!
Nézd szerintem már mozog a foga
m"
Látta hallotta az oviban a nagyobbaktól.
Ilyenkor mindig megkellett néznem, és elmondani neki, h "ez még nem mozog, türelem"
Aztán egy nap megint kezdődött a "nézd mozog a fogam"
Megnéztem, és TÉNYLEG.
Kb 1,5 hét múlva benne is maradt egy almában.
Már reggel (mert minden reggel ellenőriznem kellett 😄) szóltam neki h óvatosan egyen, mert már nagyon lötyögött, féltem h lenyeli. De kibírta, vigyázott rá 😊
Itthon esett ki végül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!