Erről mit gondoltok ?

Nem oke leszurni senkit.
De ugyanugy nem oke basztatni, zaklatni az osztalytarsaidat.
Maskor azzal van tele a hirado, hogy a zaklatott gyerek ugrott vonat ala, szanja-banja mindenki, szegeny aldozat, de a zaklatokat soha nem vonjak felelossegre. Ez a kislany megunta es borzaszto modjat valasztotta a “bosszunak”, de ahogy lehetett olvasni, a csaladi korulmenyei sem tettek lehetove, hogy mas megoldast valasszon. Ha o is ongyilkos lett volna, kb 2 napig sirt volna az orszag, aztan el is felejtik az esetet. Ez igy talan egy picit felnyitja az emberek szemet.
Aki meg gyereket vallal, az nevelje is, az isten szerelmere. Tanitsa mar meg mindenki a sajatjanak, hogy nem zaklatunk, csufolunk, bantjuk a masikat! Es akkor nem lesznek olyanok se, akik ilyen modon akarjak magukat megvedeni.

Szerintem nincs fix info arrol, hogy zaklatva volt csak talalgatnak az ujsagok is. De ha ez is tortent, akkor sincs rendben megkeselni valakit. Sem mentalisan sem moralisan, es ha ne adj isten meghalt volna az a kislany, minimum 25-30 eves koraig ult volna (javitoban, majd bortonben) utana meg milyen elet vart volna ra? Remelhetoleg javitoba igy is bekerul, mert bar ha valoban zaklattak azt nagyon sajnalom, de ha elengedik, azzal azt uzenik embert olhetsz ha beszolnak es ez nem helyes uzenet.
Estig tudnek meselni hany fele modon zaklattak az iskolaban, meg is vertek. De sose oltem volna meg senkit.

Le lehet pontozni, meg lehet azzal nyugtatni magatokat, hogy zaklatas miatt tortent (ertem, egyszerubb igy feldolgozni mintha az lenne, hogy szimplan mentalis problema volt a hatterben) de ha rakerestek facebookon, egy lovardas holgy kiirta - es a posztja alatt is kommentelte a gyerekek tobbszor szoltak az iskolaban, hogy a lany fenyegetozik, hogy tobbszor emlitette o HIRES LESZ.
Egy zaklatott gyerek valoban ugy fejezne ki magat, hogy hires leszek? Ketlem. Nyilvan egy poszt pont annyira hiteles mint a firkaszok cikkjei (sajat boromon tapasztaltam mennyire elferditik a valosagot bagatel hireknel is)
Nem fogjuk megtudni mi allt valojaban a hatterben, de tanulsag az, hogy beszelgessetek sokat a gyerekeitekkel miert nem jo zaklatonak lenni (sokszor viszi oket a csordaszellem, hogyha csatlakoznak addig se oket bantjak) mit kell tenni ha ok valnak zaklatas aldozatava, es nem utolso sorban azert is erdemes kommunikalni, hogy lasd ha a gyerek olyan jeleket mutat amibol latszik on es kozveszelyes. Ne feledjetek, a sorozatgyilkosok is mar gyerekkent mutattak az abberalt viselkedes jeleit es roluk is azt mondtak a szomszedok, hogy pedigolyanjogyerekvolt.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!