8.os gyerekednek van elképzelése?
Én 19 éves vagyok, idén érettségizem. Én sem tudtam 8-ban, hogy mit szeretnék magammal kezdeni, azért is választottam a gimit. Viszont még itt is csak utolsó évben sikerült kitalálni, hogy mit választok, előtte fogalmam sem volt.
Ez teljesen egyénfüggő szerintem. Lehet, hogy még érettségi után sem fogja tudni.
Pályaorientációs napokra egyébként érdemes járni, illetve gimiben különféle szakkörökre is érdemes jelentkezni, ha másra nem is, de legalább a csoporttársaitól hallhat egy-két lehetőséget.
Azt nem tudom, hogy egyházi iskolába jelentkezett-e, viszont ha igen, akkor érettségi után érdemes lehet megpróbálni az egy éves önkéntes diakóniai évet.
Ez egy egyházi szervezésű amolyan erasmus program, csak itt nem iskolával megy, hanem hozzá hasonló idegenekkel. Szabadon választhat egy Eu-s oszágot, ahova menni szeretne, de még az USA és az Egyesült Királyság is a listában van.
1 év alatt azért sok emberrel tud találkozni, biztos fog találni olyan területet, ami neki való, és amit szeretne csinálni.
- De ha meg is lesz később a terv, akkor is érdemes utánanézni ennek a programnak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!