Ha a kamasz gyereked vagy játékkonzolt vagy erősebb gépet kérne szülinapjára ajándékba megvennéd neki, vagy nem, vagy csak részben állnád neki?
Egy gamer gép 500+ ezer Ft. Egy szülinapra nem vennék ilyen értékben ajándékot.
Mondjuk 60-100 ezer forintot adnék ha az anyagi lehetőségeim megengednék.
"Sok más hobbi is van ami 100ezrekbe kerül ezt a részét nem is értem"
Kamaszgyereknek (vagy akárkinek) akkor legyen többszázezres hobbija, hogyha a pénzt ő maga megkeresi rá. Ez az alap.
Jelenleg pedig sajnos elég sok ismerősömnek van gépfüggő fiatal felnőtt gyereke, aki napi 5-6 órákat ül a gép előtt valami sz*r játékot nyomatva, és még véletlenül sem programozik, sőt soknak munkája sincsen 30-hoz közeledve.
A jól kereső programozó ismerőseim közül pedig valahogy egyik sem gamer, hanem inkább sportolnak, társaságba járnak, gyerekeiket nevelik, stb.
Ezért döntöttem úgy, hogy nem veszek a gyerekeimnek gamer gépet, vagy konzolt, sőt, amíg az én házamban élnek, addig nincsen gaming a számítógépen. Valahogy majd túlélik.
"B+. A rengeteg spórt mellett hejesírásra is fordíthattál vólna egy kis idöt."
(SPORT, HELYESÍRÁS, VOLNA, IDŐT)
...
#13 más játékkal szabad játszani a házadban, vagy csak a számítógépen tilos? Gyerekkorodban mit kaptál születésnapodra a szüleidtől? Egy darab követ? Emlékszel mennyire örültél neki? /s
Komolyan nem értem valaki hogy lehet ilyen mértékben korlátolt
#17 konkrétan milyen képességeket fejleszt? Ez bullshit, amit a játékgyártók találtak ki.
A valóság az, hogy k...a nagy lehúzás, hogy meg kell venned a hardvert, aztán utána meg meg kell venni/elő kell fizetni a szoftverre, amivel naponta órákat lehet elb.szni, és ráadásul még
-függőséget is okoz
-a rengeteg otthonülés elhízást, cukorbetegséget okoz
-a rengeteg képernyő bámulás szemkárosodást okoz
-a rengeteg otthon töltött idő szociális izolációt okoz
-a szociális skillek hiánya szorongást, depressziót okoz
Emellett eltörpül az az előny, hogy a k...a sok gombnyomogatás miatt jók lesznek bizonyos reflexei
#18 ezek technofób hazugságok
Majd ha lesz időm, tételesen válaszolok, bár igazából csak pusztába kiáltott szó lest, mert te már eldöntötted hogy rossz, és kellően agresszív ember is vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!