Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ha a kamasz gyereked vagy...

Ha a kamasz gyereked vagy játékkonzolt vagy erősebb gépet kérne szülinapjára ajándékba megvennéd neki, vagy nem, vagy csak részben állnád neki?

Figyelt kérdés
2024. ápr. 1. 13:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy gamer gép 500+ ezer Ft. Egy szülinapra nem vennék ilyen értékben ajándékot.

Mondjuk 60-100 ezer forintot adnék ha az anyagi lehetőségeim megengednék.

2024. ápr. 5. 06:00
 12/20 anonim ***** válasza:
65%
Kattel ball, B+. A rengeteg spórt mellett hejesírásra is fordíthattál vólna egy kis idöt.
2024. ápr. 5. 09:35
 13/20 anonim ***** válasza:
48%

"Sok más hobbi is van ami 100ezrekbe kerül ezt a részét nem is értem"

Kamaszgyereknek (vagy akárkinek) akkor legyen többszázezres hobbija, hogyha a pénzt ő maga megkeresi rá. Ez az alap.

Jelenleg pedig sajnos elég sok ismerősömnek van gépfüggő fiatal felnőtt gyereke, aki napi 5-6 órákat ül a gép előtt valami sz*r játékot nyomatva, és még véletlenül sem programozik, sőt soknak munkája sincsen 30-hoz közeledve.

A jól kereső programozó ismerőseim közül pedig valahogy egyik sem gamer, hanem inkább sportolnak, társaságba járnak, gyerekeiket nevelik, stb.

Ezért döntöttem úgy, hogy nem veszek a gyerekeimnek gamer gépet, vagy konzolt, sőt, amíg az én házamban élnek, addig nincsen gaming a számítógépen. Valahogy majd túlélik.

2024. ápr. 5. 09:46
 14/20 anonim ***** válasza:
16%

"B+. A rengeteg spórt mellett hejesírásra is fordíthattál vólna egy kis idöt."

(SPORT, HELYESÍRÁS, VOLNA, IDŐT)

...

2024. ápr. 5. 12:20
 15/20 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi. Pl fél milliós grafkártyát biztos nem vennék neki, de szerintem ezzel ő is tisztában van
2024. ápr. 8. 11:56
 16/20 anonim ***** válasza:
47%

#13 más játékkal szabad játszani a házadban, vagy csak a számítógépen tilos? Gyerekkorodban mit kaptál születésnapodra a szüleidtől? Egy darab követ? Emlékszel mennyire örültél neki? /s

Komolyan nem értem valaki hogy lehet ilyen mértékben korlátolt

2024. ápr. 8. 12:02
 17/20 anonim ***** válasza:
24%
#7 egy csomó minden képességét fejleszti
2024. ápr. 8. 12:03
 18/20 anonim ***** válasza:
30%

#17 konkrétan milyen képességeket fejleszt? Ez bullshit, amit a játékgyártók találtak ki.

A valóság az, hogy k...a nagy lehúzás, hogy meg kell venned a hardvert, aztán utána meg meg kell venni/elő kell fizetni a szoftverre, amivel naponta órákat lehet elb.szni, és ráadásul még

-függőséget is okoz

-a rengeteg otthonülés elhízást, cukorbetegséget okoz

-a rengeteg képernyő bámulás szemkárosodást okoz

-a rengeteg otthon töltött idő szociális izolációt okoz

-a szociális skillek hiánya szorongást, depressziót okoz

Emellett eltörpül az az előny, hogy a k...a sok gombnyomogatás miatt jók lesznek bizonyos reflexei

2024. ápr. 8. 13:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapjan kb ugyan az, mint a dohányzás, csak nem bűzlik tőle a gyerek.
2024. ápr. 8. 15:58
 20/20 anonim ***** válasza:
47%

#18 ezek technofób hazugságok

Majd ha lesz időm, tételesen válaszolok, bár igazából csak pusztába kiáltott szó lest, mert te már eldöntötted hogy rossz, és kellően agresszív ember is vagy

2024. ápr. 8. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!