Elengednétek olyan táborba a gyereket 1 hétre, ahol csak 1x telefonálhat haza?
Tudom, régen is így volt, amikor mi gyerekek voltunk.
Bár amikor én gyerek voltam, én már kaptam telefonkártyát, és bármikor haza tudtam telefonálni.
Most a 13 évesem olyan táborba szeretne menni, ahol nincs telefon, és az 1 hét alatt 1 nap van, amikor telefonálhat.
Az a része tök jó, hogy nincs telefon nyomkodás. Csak nekem ez szokatlan, hogy 1 hétig nem hallok felőle. :D
Eddig max 2-3 napot töltött távol, és akkor is bármikor tudott írni mondjuk.
Ha megbíznék a szervezőkben és a gyerek is menni akarna, akkor elengedném. Persze, aggódnék érte, de az az én bajom. Gyógyszerszedésre meg - amellett, hogy megbeszélném a táboroztatókkal - csinálnék neki emlékeztetőt. Akár egy látványos valamit kötnék a táskájára, hogy ha észreveszi, eszébe jusson, akár egy cetlit a piperetáskájába.
Annak idején olyan táborba jártam, ami sokszor olyan helyen volt, ahol a térerő sem jár. Még a táborvezetőnél is megvolt, hogy a nap egy adott szakában lehet telefonálni neki, de inkább SMS.
Ha a gyerek menni akar és a tábor alapfeltétele a mobilmentesség (unokaöcsém volt kütyüleszoktató táborban van ilyen) akkor elengedném. A gyógyszer kapcsán szólni kell a vezetőnek plusz emlékeztető a gyereknek.
Ami pedig fontos, hogy a suliban is lehet baj nem kell ahhoz táborba menni és természetes, hogy az ember félti a gyerekét, de túlfélteni sem kell.
Gondolom abban a táborban lesznek felnőttek is, akik vigyáznak a gyerekre, velük beszéld meg a gyógyszerezést, még akár azt is, hogy nekik adod oda a heti adag gyógyszert, ők pedig odaadják a gyereknek reggel-este étkezésnél (vagy amikor szednie kell).
Ha engedik, hogy állandó gyógyszerezéssel részt vegyenek a gyerekek a táborban, akkor erre is van lehetőség.
Szóval: igen, engedném, ha menni szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!