Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülőként mit tesztek, ha a...

Szülőként mit tesztek, ha a 13-14 lányotok arra panaszkodik, hogy a kortárs fiúk folyton tapizzák őt? Azt ugye nem mondhatom neki, hogy mi is azt tettük annak idején.

Figyelt kérdés
2024. márc. 8. 08:33
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
87%
Az én lányom 17 éves, 4 éve kravmagázik. Egy vagy két iskolás fiút (korabelit, nem 90 kilós férfit) adott esetben le tudna rendezni. Nem bunyóra gondolok, hanem reflexből támadná a nem védhető, edzhető részeket. Arra tanítja az edzője is, hogy csak annyit üssön vagy rúgjon, amennyivel meglepetést tud okozni és elmenekülni. Néha kicsit attól félek, hogy tényleg történik valami incidens, és a lányom súlyosabb kárt tesz a támadóban, mint arányos lenne. Hiába érzed ennyire fölényben magad, kérdező, képes rá. Gázspray is van nála mindig amúgy. Egyébként gyönyörű szép, szerencsére nem jár olyan bunkók közé, hogy valaha is tapizást kellett volna eltűrnie. Ha történne valamilyen incidens az iskolában, természetesen szülőként is fellépnék mellette, akkor is, ha megvédte magát és esetleg eltörte a támadó orrát vagy összezúzta a torkát vagy a heréit, akkor is, ha nem. Nem engedném, hogy az iskola elmaszatolja az ügyet, végigvinném bírósági tárgyalási az ügyet. És a szemébe mondanám a kis rohadékoknak, hogy mekkora emberi selejtnek tartom őket. Minden legális eszközzel azon lennék, hogy minél súlyosabb büntetést kapjanak. Ha te annak idéjen tapiztad a lányokat, ráadásul erre még ma is gúnyos fölénnyel emlékszel vissza, akkor inkább szégyelld magad, és örülj, hogy nem találkoztál olyannal, akitől azt kaptad volna, amit érdemelsz, pl érzékeny testrész összezúzása vagy két év börtön.
2024. márc. 9. 15:16
 42/42 anonim ***** válasza:
23%

Nálunk is volt, egyik leggazdagabb környék általános 5. osztály. SEMMIT sem csináltak a tanárok, csak beszélgettek a fiúkkal, és újra és újra ismétlődött. Még mindig van, mi eljöttünk innen, de ismerős anyuka mesélte, hogy már HARMADIKBAN volt rá példa.

Párat kérdeznék:

Azt hiszitek a jó magaviseletű fiúk csinálják? A rossz, problémás, ilyen olyan sérültek csinálják, adhd, btmn kategóriás gyerekek, akik amúgy is egy közegben úgy nőttek fel, hogy "nem normális", verekszik, kiabál, félelmet kelt közösségen belül. Tudom, hogy kevésbé tehetnek róla, mert problémásak(régen sem a jó tanuló jó magaviseletűek csinálták)

Azt hiszitek egyesével történik kihalt helyen? BENT az osztályban történik, 2-3-4 srác "űzte" a lányt, akit leválasztottak és senki sem mert közbeavatkozni, lefogták a teremben majd továbbálltak. Ennek része volt a szégyen, közösségi mindenség, pár lány beszólt, hogy nemár, de ennyi. Ez nem olyan, mint egy erőszaktevő a sötét sikátorban, más dinamikája van.

Abban igaza van az amúgy gusztustalan kérdezőnek, hogy duci/piszkafa/nem népszerű lányokkal nem fordult elő, de MIND látták/láttuk. Sőt, én még vágytam is rá, mert nem nőtt mellem, és kis hülye 11-12 éves ésszel csak annyit láttam/fogtam fel, hogy a szép lányokkal ilyenek a fiúk és a lány is nevet(kínjában), vagy ő se tudja hova tenni, és csak menekül próbálja normalizálni mert ilyenek mentek csak, hogy "jajj nemár". Aztán mint kiderült otthon nem ez volt, de közösségben tök más, az áldozat is próbálja magát tartani.

Én is voltam kravmagán, az egész más, megrendezett helyzet felnőtteknek és tinilányoknak, ott is elhangzott, hogy nem tudnánk nyerni, ezért sérülést okozol és elszaladsz. De megnézném azoknak a szülőknek a fejét, akiknek súlyos sérülést okoz egy gyerek. Erre egyik sincs felkészülve, nem látnak vért, nem akarnak ekkora fájdalmat okozni, főleg, hogy komoly baj lehet belőle. Ez mind a tanárok felelőssége lenne, hogy szünetekben SE legyenek egyedül az osztályban. Mindig akkor van a baj.

Egyébként igenis sokat számít, ki hogy néz ki, a bántalmazó férfiak vékony/szebb lányokra utaznak, nem kizárólagosan, de főleg. Minél szebb/különlegesebb valaki, ugyanazon a környéken annyival többminden éri, ruházattól függetlenül. Ismerős bpi anyukával beszélgettünk, aki sosem borotválta a hónalját és hát nem is felel meg a szépségideálnak, teljesen biztonságosnak látta a belvárost, ezért jár a 10 éves gyereke egyedül... Engem vagy 50x molesztáltak tömegközlekedésen/utcán érintéssel, nemhogy beszólással olyan 11 éves koromtól(pedig semmim sem volt kint). Egy pasit még most is látok, amelyik többször is csinálta, a mai napig egy busszal utazunk, ha arra a környékre látogatok. Látom, kiket néz most is, 20 évvel később, remélem elviszi egy szívroham, vagy egy autó.

Amúgy ja, a kérdező is bántalmazó, mert kicsit sem bánja. Szerintem ha háromszor fordul elő, fel kell jelenteni a gyereket és a tanárt, aki csak beszélgetett és nem fordult az igazgatóhoz, hogy ne legyen felügyelet nélkül az osztály. Fel kell venni asszisztenseket, akik beülnek a termekbe minden szünetben, már elsőtől(akkor verekedés miatt kellett).

Egyébként normális környéken tényleg nincs ilyen. Ebben a gazdag kisvárosban, ami híresen gyerekközpontú, a szülők szabadjára engedik a gyerekeket, a tanárok is elnézőek magatartás terén. Rosszabb környéken ez hatványozott, ott már harmadikban előfordult nálunk is, el is jöttünk. Most egy 12. kerületi suliba jár a gyerek, ahol nem hogy nincs ilyen, de hasonló se verekedés és szexes dolgok terén, és ahogy néztem a felsős fiúkat.. visszafogott, rendes gyerekek és nem akarok szemét lenni, de itt sokkal kevesebb a problémás, ha van is, az inkább csak egy-egy tantárgynál mutatkozik meg disz formában. Illetve ugye több a lány, mint máshol. Minél több, annál kisebb a bátorsága a fiúknak, akik sosem egymagukban nagylegények. Ez nem olyan, hogy odamegy 3 lányhoz egy srác, és megfogdossa az egyiket, ilyen egyszerűen nincs. Ahol kevesen vannak, onnan el kell hozni őket. Nyilván amúgy 185 centis lány sincs preferencián belül, jó nehéz lesz számára az ismerkedés is, akármilyen gyönyörű, a célcsoport az alacsonyabb, vékonyabb, tinifiúknál legyen cicis, felnőtt abberáltak cicitől függetlenül hajtanak tinikre-kistinikre.

Egyébként tökönrúgástól, torkonütéstől, vagy orrra tenyérrel alulról felfelé ütéstől tök súlyos bajaik lehetnek a srácoknak, hiába hatásos, ki akar azzal élni, hogy ilyesmit tett a másikkal? Illetve én nem mernék meggyőződni róla, hogy ezek arányos védekezésnek számítanak, ugye önvédelemnél az is fontos. Én hangos segítségkérés és szólj a tanárnak párti vagyok, de tudom, hogy ez kivitelezhetetlen, hiszen egyrészt szégyelli az ember, másrészt meg nem csinálnak semmit elbeszélgetésen kívül. Fel kellene jelentgetni őket, de a szülők a problémás gyerekükkel valószínűleg ki vannak készülve így is, vagy eleve olyanok, hogy nem akarják látni a gondot és csak dúlnak a hormonjaik..az ilyenek képesek meghurcolni a másikat olyannal, hogy hogy néz ki, meg esetleg még beszélni is mert velük korábban biztos kérette magát az áldozat.. undorítóak.

Húzzatok el a környékről, én ennyit tudok mondani. Ebben az országban ezt csinálják a normálisabb emberek, fele külföldön, másik fele pedig jó hírű környék jó hírű iskoláiba menekíti a gyereket. Van másmilyen is. Lehet van felkapott vidéki falvacska is, ahol minden oké, érdeklődni kell.

2024. márc. 10. 05:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!