Engednétek dönteni a gyereknek akar-e fogszabályzót?
amúgy ma már simán helyre lehet húzni a nem tapasztott szemet... sőt mondok valami meredeket, már egy negyven éve is lehetett, amikor nagymamámnak fiatal felnőttként javították ki.
nem kell mindig mindent azonnal elhinni, végleges, megmásíthatatlan alapigazságnak meg végképp nem kell tartani. annyira bánná a férjed, megműttetné. persze akkor utána nem lehetne sírni és hisztizni.
Ez érdekes. Az első fogaim eleg csilicsálén állnak. Főleg az alsók. De a felsőknél is rá van kicsit menve az egyik a másikra. De ezek a fogaim sosem voltak lyukasak.
Ellenben az egyenesen és normálisan álló hátsó fogaimmal....
Ha neki nem kell, akkor nem kell. Kész.
Amúgy nekem van egy jó szemüveges sztorim:
Egyik régi szobatársamnak s nekem kb egyforma erősségű a szemüvegünk. Egyik sincs egy egész dioptria. (Az enyém még cilinderes, az övét már nem tudom)
Neki csináltatták, mikor 4.-es volt. Hordja is az óta.
Nekem csináltattuk, mikor az autós iskolát csináltam. Vizsgán rajtam volt, az után nagyon ritkán.
Ő igényli napi szinten a szemüvegét, nélküle fáj a feje, stb. Mikor elhajlította, s nem tudta hordani, olyan volt, mint a mosott rongy pl.
Én meg szépen elvagyok szemüveg nélkül. Ha olyan helyre mentem, ahol tudtam, hogy tisztán kell látni messzire (vizsga, ahol a tétel ki van vetítve), feltettem, de ennyi.
Mindketten huszonévesek vagyunk.
28!
A tanulság pedig....? Még azonos dioptria esetén se egyforma két ember szeme. Nem tudhatod, neki milyen problémája van.
29
A tanulság az, hogy ha valaki nem igényel valamit, akkor nem igényli.
A szemész tanácsai alapján nekem non-stop hordanom kellene a szemüvegemet, de tökéletesen megvagyok nélküle. Ha a jogsihoz ne kelljen látásvizsgálat, szemüvegem se lenne.
Azt elismerem, hogy már előtte is feltűnt, hogy távoli szöveget nem tudtam olyan jó elolvasni, mint mások, de a az életemet nem befolyásolja negatívan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!