Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan oldjátok meg a folyton...

Hogyan oldjátok meg a folyton éhes de válogatós kamasz "etetését"? 😅

Figyelt kérdés

Mit főzzek? Munka után sietek, hogy meglegyen a főtt étel, mert a suliból éhen halva jönnek haza, konkrétan délután 4-5 körül esznek, utána kalamolnak a hűtőben még valamiért, de ha kérdezem mit keresel á semmit, majd hétkor vacsora és kb este nyolctól kezdődik a Canossa járás a konyhában. Még ennék valamit, hűtőnyitogatás, nincs is itthon semmi felkiáltás, bedurcizás a szobába, majd öt perc múlva kezdik elölről.

Esetére már rohadt fáradt vagyok, szeretnék pihenni. Ti hogyan oldjátok meg ezeket? Mit főztök mik a kedvencek? És főleg mit tartotok a hűtőben, hogy egy kamasz gyerek azt mondja,ez igen, ebből tudok válogatni?!😥😅

2023. nov. 29. 06:43
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

A kérdés címében egy kamasz szerepel. Nem. A kérdés címében a kamasz szerepel aki folyton éhes és válogatós, általánosítva. Hogyan oldjátok meg egy ilyen kamasz étkezését. Majd lent bővebben kifejtettem, hogy esznek, kalamolnak tehát utaltam rá hogy többen vannak. Későbbiekben írtam róluk részletesen. Most tényleg ezen kell rugózni, hogy hányan vannak, nem tök mindegy?

Ne haragudj, de tisztában vagyok vele mit írtam ki.

A kifejtésemben megkérdezem:

"Mit főztök, mik a kedvencek? És főleg mit tartotok a hűtőben..."

Naivan azt hittem, hogy majd erre jön egy-két ötlet, jótanács, erre jön ez a válasz: ha válogat akkor nem elég éhes. Bingó! Ezért érdemes volt kérdést kiírni! Ezt főzöm meg holnap!

De amúgy nincs a te mondatoddal semmi baj, aki válogat az nem elég éhes. Igaz. De ezt tudjuk. Csak ezzel nem oldottunk meg semmit. Vágod? A válaszod nem a kérdésemre irányult, hanem csak egy ténymegállapítás, ennyi.

Ha igazán szeretnél segíteni, akkor vagy ötletet adsz arra, hogyan szokasd le őket arról, hogy a hűtőt kritizálják, gazdálkodjanak abból ami van, legyenek kreatívak és az otthon lévő alapanyagokból találjanak ki ehetőt maguknak és ehhez kell az ötlet, ötlet, ötlet.

Szép estét!

2023. nov. 29. 21:44
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam a válaszokban tett kifejtéseket, de nem értem most akkor mi a helyzet. Ha csak kaja ötletekre voltál kíváncsi nem kellett volna ez a körítés, és egyáltalán nem ez a kategória lett volna rá a legalkalmasabb.

Más, én pár éve még kamasz voltam, úgyhogy jól ismerem a helyzetet. Anyukám elég magyarosan főz, alig van 1-2 "modern" dolog a menüben. Ugyanígy amikor hazaestem, őszintén, ha a legkevésbé kedvelt kajám volt vacsorára akkor azt is betoltam két tányérral, mert ÉHES voltam.

Azt írtad ezzel nincs nálatok sem probléma, hazajönnek esznek, majd a vacsorát is intézik maguknak, azzal sincs gond.

A probléma (ahogy kivettem) a kettő között eltelt idővel (??) van. Azért a ??, mert ha 4-5-re hazaérnek, esznek, akkor nem tudom mikor éheznek meg újra még vacsora előtt, úgy, hogy vacsorázni is tudnak. De ha jól értem és ez a helyzet:

ropogtatni akarnak.

Én elsősorban elfelejtenék bármiféle csipszet, meg nagy kalória tartalmú dolgot, mert csúnyán el lehet tőlük hízni. De az olajos magvak (tökmag, mogyorók, napraforgó) tök jól telítenek, meg el is fárasztják a rágóizmot. Nem kell mindig egy zacskóval bevágni, szépen vissza lehet zárni, 1 zacskó 2-3 napra is elég. De most itt az alma szezonja, az is tök jó, illetve más gyümölcsök, amit csipegetni lehet.

Én ezt vettem észre magamon, hogy szimplán ingerhiányos a rágóizomzatom, ez triggereli az agyamat, hogy egyen, de mivel már minden kajánk agyon van készítve, így ez a "mókusozás" nincs kielégítve. Így akár eszek egy csokit, vagy egy szendvicset nincs meg az a "feloldozás", mert nem szöttyögtem, nem ropogtattam vele eleget.

2023. nov. 29. 22:31
 23/25 A kérdező kommentje:

22

Köszönöm a választ. Lehet igazad van, rossz kategóriába tettem a kérdést és túl körítve fogalmaztam, talán azért, mert a kaja ötletek mellett én valamiféle lelki okokat, magyarázatokat kerestem .

És te szerintem rátapintottál a lényegre. Ingerhiányos a rágóizomzatuk. Azért nyitogatják a hűtőt százszor azért nem jó belőle semmi azért "válogatnak" mert ők sem tudják mit akarnak.

Én sosem hagytam, hogy chipset meg ilyesmiket egyenek, de akkor most elindulok az egészséges nasik irányába.

Még egyszer köszönöm a választ 😊😊😊

2023. nov. 30. 06:30
 24/25 anonim válasza:
100%

Nekem az anyum általában hétvégén csinált ételt, nagy adagokat amivel a hét közepéig könnyen elvoltunk főzés nélkül. Például borsófőzelék, lencseleves, ilyenek.

Nekünk nem igazán volt abból probléma, hogy válogatósak lennénk, egyedül a hal ételek azok, amiket sosem ettem meg. Ez abból fakad, hogy kiskorunktól kezdve ha valamihez nem volt kedvünk, akkor egyszerűen azt mondta hogy akkor nem eszel. Ha majd éhes leszel akkor megeszed. Tény, hogy nem hangzik valami jól ez a hozzáállás, de se én, se a nővérem nem vagyunk válogatósak.

Ellenben láttam a kortársaimat, voltak elég extrém esetek amikor a gyerek palacsintát kívánt, nem volt hajlandó mást enni ezért az anyukája igyekezett gyorsan palacsintát csinálni. Amennyire látom ez szerintem a nevelésen múlik, de még nem vagyok szülő, hogy ezt kijelentsem.

2023. dec. 3. 10:51
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
Én is arra gyanakszom, hogy ilyenkor már csak nasizni szeretnének valamit. Tartsatok otthon tényleg magvakat, földimogyorót, de mondjuk chipsből is van egészséges fajta. Ha meg édeset kívánnak, lehet kapni zacskós zabkását, gabonapelyhet stb. Amúgy a kamaszok tényleg képesek kienni az egész hűtőt, hiszen még javában növésben vannak (sőt, ilyenkor a legjellemzőbb a "sokat evés).
2023. dec. 5. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!