Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hány éves kortól ajánlanátok...

Hány éves kortól ajánlanátok a Trónok Harcát?

Figyelt kérdés
2023. nov. 20. 20:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Olvasni akár 16-tól. Nem olyan, mint a film.

A filmsorozatot nem ajánlanám. Persze, látnak hamarabb is durva jeleneteket, de ez egyszerűen ostoba, primitív és öncélú.

2023. nov. 21. 18:02
 12/20 anonim ***** válasza:
74%

Van, aki 16 évesen simán bírja a brutalitást mindenféle lelki baj és személyiség torzulás nélkül.

És van, aki 30+ évesen álmatlan éjszakákat szenved el bizonyos jelenetek után.

A gyerek személyisége alapján ítélje meg a szülő. 18 év felett pedig önismeret alapján döntse el az ember maga, figyelembe véve, hogy a sorozatban nem pusztán a vérengzés az, ami sokkoló.

Az emberi kegyetlenség gátlások nélkül sokszor megjelenik, amiben az a megrázó, hogy hiteles. Élnek a világban Joffrey-k és Ramsay-k. A lehetőségeik, eszközeik mások, de a mentalitás ugyanaz. Ugyancsak hiteles az emberi hülyeség is, ami szintén elég rémisztő halálos jeleneteket hoz. Lásd az apát, aki elevenen elégeti saját lányát bigott vallásosságból. Töményen kapjuk az emberiség árny oldalát, nagyon ritkán pihenhet meg a néző valami széppel.

2023. nov. 21. 18:13
 13/20 anonim ***** válasza:
36%
12, az szerintem nincsen rendben, ha valaki már tizenévesen annyira bírja a brutalitást, hogy a Trónok Harca is csak simogatja az ingerküszöbét.
2023. nov. 21. 18:37
 14/20 anonim ***** válasza:
64%

Én 18 éves vagyok, de 16 évesen olvastam is, a sorozatot is láttam, mert érdekel ez a világ. Nem voltak álmatlan éjszakáim, semmi bajom nem lett tőle. Igen, durva, de én úgy érzem, tudtam kezelni.

Személyfüggő.

2023. nov. 22. 18:21
 15/20 anonim ***** válasza:
29%
Soha, olvasson nézzen értelmes dolgokat
2023. nov. 26. 20:10
 16/20 anonim ***** válasza:
Én a 14+-t jelöltem, mert ennyi idősen én is elviseltem a hasonló tartalmakat mitöbb, pont ennyi idősen érdekelt és nem zaklatott fel. Most például, mióta gyerekem van, minden gyereket, kisbabát érintő dolgot borzasztó rosszul viselek. Így fogalmazhatnánk úgy is, hogy érzékenyebb lelkű ember inkább ne nézzen ilyesmit, de aki bírja, az azért 15 évesen is tudja nézni (nézi is).
2023. nov. 27. 19:39
 17/20 anonim ***** válasza:
20%
15! Elő ne add már, hogy te csak értelmes dolgokat olvasol/nézel! Kezdésnek itt gyakorizol, pedig értelmesen is tölthetnéd az időt.
2023. nov. 27. 19:42
 18/20 anonim ***** válasza:

17

Az egy dolog, de ilyeneket biztos nem olvasok, nézek, ennyi. A gyerekemet se szeretném, ha ilyeneket nézne, olvasni, annyi értelmesebb dolog van :)

2023. nov. 28. 15:45
 19/20 anonim ***** válasza:

Én 40 vagyok, de még nem mertem megnézni, nem bírom az ilyesmit.

Szerintem soha nem is fogom megnézni.

Gyerekemnek 16-18 év alatt nem ajánlanám, de akkor is csak akkor, ha bírja. Nem kötelező mindent megnézni.

2023. dec. 3. 15:19
 20/20 anonim ***** válasza:
8%
jajj de kia arik vagytok. De már egy 14 éves is megnézi ha akrja.
2023. dec. 7. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!