Hány éves kortól ajánlanátok a Trónok Harcát?
Olvasni akár 16-tól. Nem olyan, mint a film.
A filmsorozatot nem ajánlanám. Persze, látnak hamarabb is durva jeleneteket, de ez egyszerűen ostoba, primitív és öncélú.
Van, aki 16 évesen simán bírja a brutalitást mindenféle lelki baj és személyiség torzulás nélkül.
És van, aki 30+ évesen álmatlan éjszakákat szenved el bizonyos jelenetek után.
A gyerek személyisége alapján ítélje meg a szülő. 18 év felett pedig önismeret alapján döntse el az ember maga, figyelembe véve, hogy a sorozatban nem pusztán a vérengzés az, ami sokkoló.
Az emberi kegyetlenség gátlások nélkül sokszor megjelenik, amiben az a megrázó, hogy hiteles. Élnek a világban Joffrey-k és Ramsay-k. A lehetőségeik, eszközeik mások, de a mentalitás ugyanaz. Ugyancsak hiteles az emberi hülyeség is, ami szintén elég rémisztő halálos jeleneteket hoz. Lásd az apát, aki elevenen elégeti saját lányát bigott vallásosságból. Töményen kapjuk az emberiség árny oldalát, nagyon ritkán pihenhet meg a néző valami széppel.
Én 18 éves vagyok, de 16 évesen olvastam is, a sorozatot is láttam, mert érdekel ez a világ. Nem voltak álmatlan éjszakáim, semmi bajom nem lett tőle. Igen, durva, de én úgy érzem, tudtam kezelni.
Személyfüggő.
17
Az egy dolog, de ilyeneket biztos nem olvasok, nézek, ennyi. A gyerekemet se szeretném, ha ilyeneket nézne, olvasni, annyi értelmesebb dolog van :)
Én 40 vagyok, de még nem mertem megnézni, nem bírom az ilyesmit.
Szerintem soha nem is fogom megnézni.
Gyerekemnek 16-18 év alatt nem ajánlanám, de akkor is csak akkor, ha bírja. Nem kötelező mindent megnézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!