Engednétek egy 14 éves lánynak a tiktokot?
Ha rajtam múlna nem, de 14 évesen aligha csak rajtam múlik. Ha akarja nézi.
Egyébként a tiktok legrosszabb platform mind közül, mert semmi biztonsági szűrést nem lehet rá tenni, az algoritmus meg egyáltalán nem úgy működik, hogy csak azt dobja, hanem mindig belecsen valamit, amivel elterel.
Pont most teszteltük tiszta gépről, új accounttal. Kezdeti beállítás a cuki állatok és a magyar nyelv volt, 1 perc se kellett már politikát és undorító tartalmat mutatott
Senkinek sem engedném! Pláne amik mostanában kiderűlnek róla.
Nem véletlen, hogy a világ számos országában kezdik betiltani, szabályozni a használatát.
Ha olyanokat néz rajta, miket én, akkor már kisiskolás korától is.
Ha meg seggrázós videókat akar nézni, azt máshol is talál, nem kell hozzá TikTok.
Ennek a TikTok démonizálásnak kb annyi értelme van, mintha azért nem adnál kést a gyerek kezébe, mert biztos leöli s felboncolja a kutyát. Miközben szegény csak egy kis szalámit akar vágni magának, ha meg a kutyát akarná leölni, megoldaná ollóval is.
"Ennek a TikTok démonizálásnak kb annyi értelme van, "
Semmiféle démonizálásról nincs szó, csak épp nem gyerekbarát a működése. Hiába vannak rajta jó tartalmak is, pl: anyanyelvi nyelvi oktató videók, kulturális szösszenetek, vicces videók.... Alapvetően nem azt nézed, ami tetszik és jó, hanem amit feldob. Nem tudod előre úgy szűrni, hogy én csak oktató cuccot akarok és köszönöm nem kérem pl: a haldokló gyerekeket vagy a gennyes fekély feltárását 1000-szeres nagyításban, bele fogja nyomni a képedbe.
7
A TikTok azt dobja fel, amit a felhasználó szeret és néz, hogy minél többet használja az appot. Ilyen az algoritmus. Ez a fejlesztők érdeke.
Ha egy 14 évesnek vagy akárki másnak seggrázós videókra van igényük, s azokat bambulják egész álló nap, arról nem a TikTok tehet.
Egy hétig amúgy én direkt úgy használtam, hogy csak arra kerestem rá, aki miatt letöltöttem, majd tovább csak a "Neked" fülét használtam. Semmi olyat nem dobott fel, amivel riogatni szokták az embereket, hogy mik vannak a TikTok-on.
"Egy hétig amúgy én direkt úgy használtam, hogy csak arra kerestem rá, aki miatt letöltöttem, majd tovább csak a "Neked" fülét használtam"
Egy gyerek viszont nem így fogja használni. De egy felnőtt se ha nem célzottan tölti le valaki miatt.
Márpedig, ha úgy használja, hogy első bejelentkezéskor bejelöli az őket érdeklő témákat, kapni fog mindent, nem csak azt. S hiába pöccinti el, ugyanúgy fogja adogatni a szemetet a kedvelt témák mellé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!