Egy hetedikes gyerek mennyire önálló?
-Reggelente elő kell készíteni neki az aznapi ruhát?
-Meg tud ágyazni?
-Elmehet gyalog, egyedül a suliba, ha az 1 kilométerre van?
-Megmelegíthet egy tányér ételt a mikróban?
-Használhat kést? Megkenhet magának egy nutellás kenyeret?
Jézus, 13 éves már. Ilyeneket én már ennyi idősen rég csináltam. Sőt, busszal mentem az iskolába. Már alap kajákat meg is tudtam főzni.
Neked nincs gyereked, igaz? Mert ha van, és ennyire önállótlanná nevelted, az nagyon gáz.
Lányommal kapcsolatban vannak kétségeim, hogy 13 éves korára eljutunk-e ide, de ő autista.
Neurotipikus gyereknek, ha nincs más gondja sem, el kellene jutnia ilyen fokú önállóságra.
Jézusom, hetedikes gyerek már 13-14 éves, jogilag közel korlátozottan cselekvőképes!
Óriási bajok vannak, ahol egy hetedikes, egészséges gyereknek ki kell készíteni reggel az aznapi ruháját (ne már! 10-12 évesen már saját öltözködési stílusom volt!), nem szolgálja ki magát ÉS adott esetben MÁSOKAT is meleg étellel, nem képes önállóan elsétálni az iskolába....
Mi ezeket 9 évesen már teljesen egyedül csináltuk, amiket most felsoroltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!