Tényleg úgy van, hogy a gyerekek ha belelépnek a kamaszkorba, már nem tudnak "aranyosak" lenni?
Úgymond azt szokták mondani, hogy ahogy nő a gyerek, egyre rosszabb lesz minden.
Nem inkább nehezebb? Nekem kicsit erős a rosszabb kifejezés.
Az aranyos korszakból még bőven óvoda alatt kinőnek.
Utána is szerethetők nyilván, de nem a cukusagért.
A kamaszkorban kezdik feszegetni a határokat, meg egyéni elképzeléseik lesznek, nem aranyosak akarnak lenni, hanem önálló személyek.
A legtöbb esetben nem túl egyszerü velük, de ettöl még tudnak kedvesek, szeretösek is lenni, csak rövid ideig, mert ez "ciki" ebben a korban.
Szerintem 6 éves korig alanyi jogon cukik. Utána már a személyisége miatt szereted vagy nem szereted őket.
Igen, a kamaszkor nehéz korszak, de a dackorszak is azt volt. Azt elfogadtad a cukiság miatt, ha szerethető személyiség, akkor a kamaszkort meg amiatt fogadod el.
Köszi a válaszokat!
5. Miért, van olyan szülő aki nem szereti a gyerekét?
Köszi a lepontozást.😁
Nem, általánosságban értettem, nem a szülő szemszögéből, hisz a kérdés a kamaszról szólt.
Egyébként meg sajnos van. Itt az oldalon is rendszeresen előkerülnek olyanok, akik megbánták, hogy gyereket vállaltak. Kötelességből ellátják, úgy, ahogy, de azon gondolkoznak, hogy tudnak megszabadulni tőlük. Nem szeretik. Nos, ezek kamasz korukban se fogják megszeretni.
Gondolom, megint jön a lepontozás, de gyengébbek kedvéért nem én vagyok az, a kérdésre válaszoltam, miszerint igen, vannak ilyen szülők.
Szerintem addig cukik, amíg nem beszélnek rendesen 🤣
1,5-2 alatt.
Talán még 3.
De egy 4 évest már nem a cukiságért szeretsz.
Kamaszként pedig amikor olyan szúrósak, hogy egy köszönéstől besértődnek... nagyon nagyon nehéz szeretni őket.
Mert tudod: nem elég annyi, hogy a gyereked. Az csak az alap. De ha minden nap elküld a pokolba, akkor nehéz kibírni, túlélni míg megjön az esze.
Ha nagyon sokáig tart, akkor bizony sok keserűség felhalmozódhat.
Hát az biztos, hogy rengeteg van olyan, aki szintén megbánta a gyerekvállalást?" kérdés van, és még a szülő okolja a gyerekét, hogy ő a felelős az elcseszett élete miatt, holott nem a gyerek kérte, hogy megszülessen.
Borzasztóan sajnálom az ilyen gyerekeket, biztos érzik, hogy mekkora nyűgök a szüleik nyakán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!