Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit csinálsz ha az amúgy...

Mit csinálsz ha az amúgy normális gyereked így állít haza a suliból?

Figyelt kérdés

Teljesen meg van őrülve, hogy neki egy IPhone 15 kell, mert a legtöbb lánynak (mondjuk ezt nehezen hiszem el) olyan van.

És ha mi nem akarjuk, akkor ő a spórolt pénzét arra költi.

15 éves. Most kezdte a gimit.

Én annyira el vagyok keseredve. Milyen világ ez? Mi a fene történt az egyébként problémamentes, normális gyerekemmel?

Ti mit csináltok ha ez történik veletek?

2023. okt. 2. 17:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A késleltetett vásárlás tényleg beválik, én szoktam mondani a lányomnak, hogy ha 1-2 hónap múlva is akarod, akkor rendben. 10 esetben 8x később már nem kell.

(A hosszú haját is így vágatta le, nem is bánta meg.)

2023. okt. 2. 20:42
 12/20 Derjaderja ***** válasza:
54%

Hát én biztos magyaráznék neki egy kicsit, pl a telefoniparról, azokról, akik ilyen baromságokban mérik magukat meg arról, hogy a grémium elnök klinika igazgató profok nem tartanak ilyen telefont.

Meg mondjuk az én telóm negyedét éri kb és addig használom amíg el nem rohad, pedig kicsit többet dolgoztam, mint egy kamasz.

Aztán persze lehet hogy hiába minden szó nekik.

A saját pénzét hagynám, hogy elverje rá, de én egy fillért nem adnék bele, max ha amúgy is telefonvásárlás lenne esedékes, akkor egy átlag telefon áràt.

2023. okt. 2. 21:46
 13/20 A kérdező kommentje:

Hja, 12-es, ezeken már túlvagyunk... De köszi, ez a késleltetett vásárlás, plusz a saját pénze okos ötlet.

Már csak arra adjatok valami útmutatót, meddig tart ez a kamaszkor, mert úgy érzem, hogy nem vagyok képes végigcsinalni... 🙊🙉😂

2023. okt. 2. 22:14
 14/20 anonim ***** válasza:
22%
De miért iPhone? Sose értem meg, egy Xiaomi vagy Samsung negyedannyi árért duplaannyit tud nyújtani, mint egy ájfon. 400 ezerért meg dugják fel maguknak a lyukrendszerükbe. Mindenesetre hagynám, hadd vegye meg a spórolt pénzéből, de sajátból nem venném meg neki, felesleges luxus. Vagy olyen extrémebb szemetebb megoldás:Ha nincs annyi spórolt pénze, hogy meg tudná venni, megvenném neki azzal a feltétellel, hogy a zsebpénzéből fogja havonta/hetente törleszteni, kvázi csaak a zsebpénze felét adnám neki.
2023. okt. 3. 05:54
 15/20 anonim ***** válasza:
0%
Elit gimnáziumba nem ilyen gyerekek járnak.
2023. okt. 3. 08:06
 16/20 anonim ***** válasza:
56%
Azért iphone, mert ez drága meg divat és mert a kamaszok a neten lógnak, egymást követik - ciki lemaradni. Nem láttatok még kamaszokat...?
2023. okt. 3. 08:34
 17/20 anonim ***** válasza:
65%
Mióta a világ a világ, a klikkesedés, kiközösítés rettenetes piti szabályokon nyugszik az iskolákban. Igen, ezen is. Ma is, 10 éve is.
2023. okt. 3. 13:32
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy már 30 éve is így volt. Nincs új a nap alatt.
2023. okt. 3. 14:01
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy kamasz korban érthető, hogy be akar illeszkedni, tartozni akar valahova. Rossz, hogy most épp egy 400ezres cucc van porondon, de ez mondhatni egy természetes reakció, ő meg még éretlen felfogni a súlyát. Akkor is, ha épp ő amúgy normális. Rosszabb lenne, ha még problémás is lenne. Ettől eltekintve a döntés a tiétek, a ti szavatok dönt. Csak a hátterét szerettem volna megvilágítani. Hogy itt nem is a tárgy értéke az, ami a lényeg. Bár, sokaknál kicsapja a biztosítékot, valóban.
2023. okt. 3. 17:19
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Várjon vele egy hónapot. Ha még mindig kell neki, vegye meg. Ennyi.
2023. okt. 5. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!