Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Felelőtlen rossz szülők...

Felelőtlen rossz szülők vagyunk a kialakult anyagi helyzet miatt?

Figyelt kérdés

Kamasz gyerekeink kritizálnak. Egyrészt örülök, hogy figyelik az ok-okozati összefüggéseket, tudják, hogy a döntéseknek következményük van, másrészt aggódok, hogy nem példakép vagyunk a szemükben, hanem felelőtlen vén hülyék. Régen jobban éltünk, a férjem jól keresett, de a vállalkozás becsődölt, most munkája sincs, csak az én fizumból élünk, hitel van, megtakarítás nincs. A kamasznak meg persze a vágyai nagyok. És egyre többször kell nekik mondani, sajnálom, most erre nincs pénz. Bele se merek gondolni, mi lesz így a jövőjükkel, ha csak hónapról hónapra élünk. Amúgyis minden olyan drága lett, egy kamasz meg csak azt látja, hogy a többieknek menőbb telója, cipője stb van mint neki.

Valahogy tényleg a gyerekvállalás elején nem gondoltam abba bele, hogy kamaszként mennyi minden vagyont érő cuccok lesznek a világban ami után vágyódnak. Ti hogy vagytok ezzel?

Mit vesztek meg nekik, mire mondtok nemet?

2023. szept. 23. 09:01
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
90%
Ugye a férjed közben aktívan munkát keres, és ha kell, akkor szinte bármit elvállal, akár alkalmi munkákat is?
2023. szept. 23. 11:12
 12/28 A kérdező kommentje:

9-es

Nagyon köszönöm, hogy láthatjuk az érem másik oldalát!

Az én férjem is olcsójános, azzal akar spórolni, hogy mindenből a legolcsóbbat keresi. Ez sajnos a mi korosztályunk tévedése, gyerekkorunkban még az olcsóbb kategória is használható volt, de manapság még a drágabbnak is lehet silány a minősége. Mi nem cigizünk, amire én eddig mindig gyűjtöttem pénzt, a családi nyaralások, erre nem sajnáltam, legyenek közös élményeink, emlékeink. Mondhatnám azt is, hogy azért nincs megtakarításunk, mert mindig elnyaraltuk 🤣

A férjem persze keres munkát van is egy egy lehetőség, de nagyon kevés pénz, még keresgél, hátha talál jobbat. Akkor sem lesz túl fényes a helyzet, hisz kevesebbet ér a pénzünk.

Köszönöm az ötleteket, a gyerekekkel beszélgetünk, de persze kicsit jogosnak is érzem az általuk megfogalmazott meglátásokat.

2023. szept. 23. 16:51
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Kamasz gyerekek diákmunkázhatnak az extra vágyaik (márkás cuccok) megteremtéséért. Viszont ételt, rezsit, gyógyszert, tanszereket, alap ruházati dolgokat nektek kell biztosítani. Amíg nem válik a szülő betegség miatt munkaképtelenné, addig viszont elő kell teremteni ezeket, hónapokig nem keresgélhet, a rosszabb lehetőséget is el kell fogadni, persze a próbaidő alatt keresgélhet tovább, de van három hónapja, hogy akár egyik napról a másikra dobbantson. Úgyhogy a férjednek el kellene fogadnia a rosszabb állást, nem válogatni.
2023. szept. 23. 17:42
 14/28 anonim ***** válasza:
83%
értjük, tehát ment a rongyrázás, most meg a gyerek a hibás, mert meg meri említeni, hogy bélának új cipőt vettek a szülei tanévkezdésre. talán ha értelmes felnőtt ember módjára álltatok volna a pénzügyeitekhez, akkor most nem neveznének titeket hülyének. elnyaralta a megtakarításokat, az agyam eldobom.
2023. szept. 23. 22:01
 15/28 A kérdező kommentje:

Dobd el nyugodtan, ha van mit!

Mindent félre lehet magyarázni. A nyaralások nem luxus rongyrázó nyaralások, hanem épp az adott pénzügyi helyzetnek megfelelő döntések voltak. Voltunk saját kocsival olcsó apartmanban Bulgáriában, de volt hogy csak sátorozni mentünk a közeli tópartra. Ez rongyrázás? Nem éhezünk nem fázunk, van ruhájuk. Csak a 40 ezres convers cipőkre meg az iPhone telókra mondok nemet, helyette olcsóbbat kell választaniuk. De minek is magyarázkodok, aki támadni akar az támadni fog úgyis,aki pedig segíteni, annak köszönöm.

Diákmunka csak 16-tól van hivatalosan, 10 13 és 15 évesek. Házimunka van. Azért kapnak zsebpénzt amit gyűjtenek.

2023. szept. 24. 07:17
 16/28 A kérdező kommentje:
13 igazad van nem is lesz itt hónapokig tartó keresgélés, mert akkor megáll az élet + mellékállást is néz csak a kettőt időben össze kell egyeztetni.
2023. szept. 24. 07:20
 17/28 anonim ***** válasza:
77%

Nem az a probléma, hogy elmentetek nyaralni, mikor jobban ment, nekem az az abszurd, hogy egy családnak nincs megtakarítása. 2-3-400 ezer forintja sem.

Ez igen, az baromi nagy felelőtlenség, mert ha most pl. valami olyan baleset éri a férjed, hogy nem tud dolgozni 1 évig, akkor éhen haltok, ha közben kipurcan a hűtő is és újat kellene venni?

Érted. Alap, hogy egy család minden hónapban rakjon félre pénzt, ha nem tesz, az nekem valahol felelőtlenség, igen.

2023. szept. 24. 07:31
 18/28 anonim ***** válasza:
70%

"...nekem az az abszurd, hogy egy családnak nincs megtakarítása. 2-3-400 ezer forintja sem."

Most nincs nekik. De nyilván volt, különben nem tudná négy ember megélni egy fizetésből.

2023. szept. 24. 08:02
 19/28 anonim ***** válasza:
81%

"Most nincs nekik. De nyilván volt, különben nem tudná négy ember megélni egy fizetésből"

Azt mondta, nem is nagyon volt, mert elnyaralták mindig a megtakarítást. Tehát olyan tartós, vészhelyzetre fenntartott megtakarításuk ezek szerint sosem volt.

2023. szept. 24. 08:23
 20/28 A kérdező kommentje:
Így van. Két három négyezer mindig van, sőt tíz hüsz is, de azt nem nevezem megtakarításnak. A nagyobb megtakarítások százezrek milliók belementek az építkezésbe, Szerencse hogy kb 3 éve befejeztük a házat és azzal nincs gond. Ha hirtelen mondjuk beteg lesz az egyik gyerek akkor gyógyszerre van félretéve pár ezer de ha megáll a kocsi és azt mondja a szerelő, hogy háromszáz, akkor most csak néznénk. Nekem a munkamhoz kell a kocsi, mert van egy telephelyünk, onnan ki szoktam menni még 2-3 helyre napközben. Szóval ha hűtő nem is de ha a kocsi kipurcan akkor végünk. Most. Eddig nem volt baj.
2023. szept. 24. 08:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!