Mit tapasztaltatok vagy hallottatok, a mostani 30 éveseknek vagy a mostani 20 éveseknek volt döcögősebb, viharosabb a kamaszkoruk?
Én is pont 30 éves vagyok, én a gimis legjobb barátnőmmel mai napig tartom a kapcsolatot.
Akik most 20 évesek szerintem nekik vacakabb volt tiniknek lenni. Nálunk is magas volt az elvárás egymással szemben (ki mit hord, kinek milyen telefonja van stb..), de a közösségi média még gyerekcipőben járt, még nem számolgattuk kinek hány lájk van képén, kinek hány követője van és nem néztük ki volt menőbb helyen nyaralni. Borzasztó lehet ilyen nyomás alatt tininek lenni.
Plusz nekik volt egy covid. A tizenévesként kimaradt bulikat, közös rendezvényeket nem lehet pótolni...
Nem voltam mostani 20 éves, így fogalmam sincs, ők hogy élik meg.
De ha abból indulok ki, hogy amikor mi voltunk gimisek (2007-ben érettségiztem), még nem voltak okostelefonok, a közösségi média sem azt jelentette, amit most... Hát szerintem most nehezebb lehet az élet. Nehéz érdemben kapcsolatokat építeni. Mert ha belegondolok, hogy most kb. nonstop a telefonjába zombul mindenki a suliban.
Mindenért kinézik egymást, ha nem márkás a cipője, ruhája, stb. Az tuti, hogy nem lennék szíveseb most középiskolás. Szerintem a "különcöknek" most még nehezebb lehet az életük.
Kb. az ember életét gallyra tudja vágni egy rossz kamaszkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!