Az unokahúgomnak olvasási nehézségei vannak, hogy tudok neki segíteni, rászoktatni az olvasásra?
Sehogy.
Ha olvasási nehézség, diszlexia, az szakember dolga. Ha csak simán nem szeret olvasni, ahhoz semmi közöd.
Mennyi idős?
Finom gyakorlásként háztartási gép használati utasítást, társasjátéknál a játékszabályt, kedvenc süti sütésénél a receptet olvastattam a gyerekekkel, kértem a segítségüket, hogy mondják a hozzávalókat. Ez a számoláshoz, mértékegységek ismétléséhez is jó volt.
Köszönöm a válaszokat! Nem diszlexiás, csak simán nem szeret olvasni, de emiatt nehézségei vannak az iskolában, és nagyon szeretnék neki segíteni.
Októberben lesz tizenegy.
Szerintem érdemes lenne fejlesztő pedagógushoz járatni.
Ha nem olvas folyékonyan ennyi idősen, az probléma. Milyen a szövegértése? Itt az a fontos, hogy felfogja-e egyáltalán, mert nehéz lesz majd a tanulás később. Persze, mindenkinek más a fontos, lehet a szülei ez másképp gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!