Mit engednétek a most nyolcadikat kezdő lányotoknak?
Négyes vagyok, hetes, pacsi!
Teljesen egyetértek. Lányaim vannak, és magam is sminkeltem, hajfestettem ennyi idősen. Szerintem is tini korban ez bőven belefér mint önkifejezés és nem gátolnám ebben.
Hajfestés: én 14-15 éves koromtól kezdve festettem a hajam szőkére, havonta tőlenövéseknél. Hát 19 éves vagyok, 2 éve nem festettem a hajam, de még mindig szarrá le van törve és 3 havonta járok egészségügyi hajvágásra, várom már, hogy lenőjön teljesen, a fekete hajfesték is hasonló eredményeket produkál, elég lesz akkor festeni neki, ha elkezd őszülni, ennyi idősen még ne tegye tönkre a haját.
Smink: én nem sminkelés, de ha lenne egy lányom, aki szeretne, akkor egy normális vastagságú tusvonalban, szempilla spirálban és natúr szájfényben semmi nincs, ha pattanásos, akkor alapozó helyett inkább kozmetikushoz járjon arckezelésre.
Műköröm: én 14 éves korom óta járok, nyilván már azóta hosszabb, mint annyi idősen volt, de nem szólnék bele neki a hosszába se, ha az iskolát sem zavarja és a hétköznapi tevékenységeit is el tudja vele látni, házimunkát, iskolában a számítógépes órákat. Nekem azért van műkörmöm, mert különben csutkáig rágnám, így meg visszatartó erő, hogy sokat fizetek érte havonta és fájna is, ha lerágnám, tőből kitörném.
Rövid felső: nincs vele baj, 14 évesen inkább a dekoltált pólók, 14 évesen még ne tegye ki magát a perverz férfiaknak.
Magassarkúban sincs semmi, ha tud benne normálisan sétálni, nekem mondjuk sarkantyús lett tőle mindkét lábam, de ez valószínűleg anélkül is kialakult volna.
Lányom most végzett a 8.osztállyal.
1 éve festi a haját. Barnáról vörösre.
Én is festettem 8.osztányban, barnáról feketére.
Műkarmokat nem engednék, gellakkot egy szintig igen.
Sminkel.
A magassarkú meg nem érdekli. Haspóló van neki, de suliba nem veszi fel, csak nyáron csavarogni.
Hajfestést nem. Bőven ráér a haját roncsolni.
Műköröm, nem. Teljesen felesleges, sőt trönkre is vághatja.
Smink, természetes hatást igen alkalmakra, de sokkal inkább a helyes arcápolást.
Nem célom a gyerekem kiárusítani, így a kirívó ruhát nem támogatom, föleg iskolába.
Magassarkú helyett pedig ízléses alkalmi cipő.
Hajfestés:
Fodrásznál, nem otthon, a drogériás dobozos hajfestékekkel kontárkodva. Azok több kárt csinálnak, mint hasznot, konkrétan a hajba égnek és később lehetetlen a színüktől megszabadulni. Feketéről próbálnám lebeszélni azért, nem egy hálás szín.
Műköröm:
Egy szolidabb géllakott simán. Ízlésesebb, csinosabb, mint a tövig rágott, töredezett körmök... Az a gond, hogy a "műköröm" szóról sokan automatikusan a hosszú, ízléstelen, tippes körmökre asszociálnak, közben egy géllakk kb. ugyanaz, mintha ki lenne festve a saját körme, csak éppen nem kopik már két nap múlva.
Smink:
Ha pattanásos, arra nem a bb krém és társai lesz a megoldás, hanem egy jó kozmetikus + arcápolási rutin (igen, már kamaszként is!). Ettől függetlenül ha érdeklődik a sminkelés iránt, hagynám, hogy bontogassa a szárnyait. De elmondanám, mi mire jó, mire való, mit hogyan használjon, hogy ne bohócként nézzen ki a végére. Viszont iskolába rúzst, füstös szemet és egyebeket nem engednék. CC krém, korrektor, púder, kontúr + szempilla, szemöldök oké, vagy akár a szempilla liftin + lami a szemöldökre is.
Rövid felsők:
A jó ízlés határán belül, nyáron. Iskolába nem. Én sem miniruhában megyek be dolgozni. Hordhatja, de tanulja meg, hogy milyen alkalomhoz, helyhez mi a megfelelő öltözködés.
Magassarkú:
Ha tud benne járni, tudja viselni, úgy alkalmakkor igen. Iskolába, hétköznapra nem.
Haj festés nem.
Rövid felsőt ilyen hideg időben nem (anyja fázik én az apuka vagyok 😄)
Műkörmöt addig amíg nem boszorkány köröm téma
De inkább az anyjával beszélne meg
Hajfestés igen.
Műköröm nem, de géllakk igen, ha zsebpénzéből finanszírozza, én magamnak sem költök ilyesmire.
Smink igen. (Én is sminkeltem ennyi idősen)
Magassarkú igen. (Én is hordtam ennyi idősen)
Rövid felső szabadidőben igen, iskolába nem. Iskolába úgy illik felöltözni, mintha az ember a munkahelyére menne, szerintem senkinek nem jutna eszébe pi.csa gatyában és braletteben megjelenni a munkahelyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!