Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért káros a kamaszoknak a...

Miért káros a kamaszoknak a horror videójátékok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 30. 18:18
1 2
 11/19 Avair2010 ***** válasza:
100%
Ha az első két felszólalónak lenne igaza, már rég betiltották volna minden országban. Az igazság egyébként az, hogy aki nem képes helyén kezelni a dolgokat, az rendkívül súlyos elmeállapotban lehet, skizofréniából is minimum a létező legsúlyosabb állapot lehet neki, ami csak létezhet. Mindenkinek tudnia kell, hogy ami a képernyőn látható, az nem a valóság, még akkor se, ha megtörténhet/van valóságalapja.
2023. aug. 2. 00:48
 12/19 Senior Séf ***** válasza:
23%

Ezt az oldalt a tinik uralják. Ebben a korban az ember azt gondolja, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Pedig az igazság az, hogy bármit követsz el magad ellen, a tested egyszer, sok évvel később MINDENÉRT könyörtelenül benyújtja a számlát. Nézzük ebből a szemszögből a kérdést.

Ugye itt mindenki hallott már a stresszről? A stressz hatására a mellékvese ezerrel termeli a kortizol nevű stresszhormont, és szimpatikus üzemmódba helyezi az idegrendszert. Ezek egyenként is igen károsak, de együtt főleg. Ilyen "harcolj, vagy menekülj" állapotban az agyadon valamint a kar-és lábizmaidon kívül semmi (SEMMI!) sem működik a szervezetedben teljes kapacitással. Az emésztés se, az immunrendszer se, a hormonképző szervek (pl növekedési hormon) se stb. A folyamatosan magas kortizolszint emellett az áteresztő bél szindróma, és vele egy rakás jóképű autoimmun betegség előszobája. Arról nem is beszélve, hogy mozgásba lendíti a gyulladáskeltő citokin jelzőmolekulákat, ami gyakorlatilag bárhol okozhat beazonosíthatatlan gyulladást. Tovább is van, mondjam még?

2023. aug. 4. 18:49
 13/19 anonim ***** válasza:
64%

Tetszik ez a stresszt okozó film = rossz film felfogás. Egy filmben igenis elvárható szerintem, hogy történjen valami, ami odaszegezi a szemet a képernyőre, és feszültté teszi a jelenetet, akár horror, akár akció, akár vígjáték, akár dráma, amit nézünk.

De 12-es nem kell tovább mondanod, ne fáradj, mondok én is valamit helyette..

Hidd el, várj, én is kiemelek zárójelben egy szót, hogy okosabbnak tűnjek.. (HIDD!!!!!!) el, hogy a 18+ horrorokban, és egyéb erőszakos akciófilmekben sokkal, pillanat, kiemelek még egyet, hogy kétszer olyan okos legyek.. (SOKKAL!!!!) több érzelem, és üzenet található, mint bármelyik 12+os Sitcom-ban. Persze röhöghetsz a kis burkodban, hogy Joey már megint éhes, Ross meg balfék még ahhoz is, hogy csaja legyen, Monica meg üvölti, hogy tudja, de attól még egy 0 az egész. Hogy felhozzak egy ellenpéldát, a Sons Of Anarchy (Kemény Motorosok) című sorozat, ami viszont egy 18+os brutális akció/dráma, ebből a műsorból olyan értékeket kaptam, amiket nemhogy egy életre megjegyeztem, de kívánom, hogy még a mennyben is emlékezzek vissza rá. Ilyen alapvető dolgokat, mint a szeretet, és a hűség, annak megbecsülése, a barátoknak való segítség, a becsület, a tisztelet, és persze az ölelkezés, amit azóta beleépítettem a személyiségembe..

Persze visszatérve a horrorhoz is, nem azt mondom, hogy a 12 éves gyerek feltétlenül a fűrész franchise-al kezdje meg a kamasz éveit, de ugyanakkor sokkal jobban örülnék, ha egy Netflixes 13-16+os tini horrort nézne meg, mint a Columbo-t, meg a Dallas ismétléseket, esetleg a barátok köztöt, amiben semmi nem történik soha, és csak háttérzajként fogyasztható.

2023. aug. 4. 23:22
 14/19 anonim ***** válasza:
48%

Hát kezdjük az elején.

Szerintem a Tom & Jerry és hasonló rajzfilmek iszonyatosan károsak, hiszen másról se szólnak, hogy milyen mókás egymással kibabrálni, egymást verni, az empátiát következésképpen leépítik.

Másfelől ha ehelyett nem is minőségi mesét, néznének, hanem felolvasnának nekik valami megfelelő mesét, netán játszanának, beszélgetnének velük stb. készséget fejlesztenének, az mennyivel jobb lenne, de hát így ez elmulasztódik, és gyakran az unalmasabb is lesz számukra.

A sok film, játék a szocializálódás és a kreativitás kifejlődésének kárára megy. Nem azt mondom, hogy aki ezen nő fel, az törvényszerűen debil lesz, hanem azt, hogy lehet, hogy értelmes, de amúgy meg ezerszer értelmesebb lenne. Az esélyeket csökkenti.

Amúgy - és ez már nagyon közvetett dolog - valószínűleg sokkal kevesebbet olvas, így szövegértése, fantáziája is másként alakul.

Az ízlése se lesz olyan kifinomult, koncentrálni se tud olyan jól, és szerintem jó eséllyel sokkal destruktívabb lesz.

2023. aug. 15. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
79%

A Dallasban pont hogy mindig történik valami. Én már felnőtt fejjel kaptam rá. Gyereknek sem ártana.

2023. aug. 15. 11:55
 16/19 anonim válasza:
6%
Mert általuk kóros világképük lesz. Igényszinten aluli, beteg gondolkodással. Ezért.
2023. aug. 20. 22:29
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
Jaj, hagyjuk már. Dragon Ballon nőttem fel, anno beszüntették, mert valami gyépés gyerek azt gondolta, hogy ő Son Goku, és leugrott valahonnan, valami ilyesmi volt a történet. De előtte ment évekig, és minden nap megtárgyaltuk az osztálytársaimmal (ált isk) az előző részt, kártyákat gyűjtöttünk meg miegymás. Pedig az egy igencsak durva és véres anime... Horrorjátékokkal is játszottam PC-n... 34 éves, 2 gyerekes anya vagyok, aki véletlenül sem pszichopata meg sorozatgyilkos. Ja, és ettől függetlenül szerettem a "normális" meséket is, meg olvasni is, nem csak a tv meg a gép létezett. Nagyon túl van ez tolva.
2023. aug. 21. 09:34
 18/19 anonim ***** válasza:
7%
Attól még, hogy te normális lettél, még nem jelenti azt, hogy mindenkire jó hatással van, ahogy az sem, hogy rád jól hatott. Lehet, hogy sokkal normálisabb lettél.
2023. aug. 21. 09:40
 19/19 anonim ***** válasza:
83%

17. Én mondjuk az animéket soha nem szerettem, de inkább azt nézetném a gyerekkel, mint a sok sitcom szart. Amikor én voltam gyerek, kb akkor volt népszerű a Friends, és persze nézte mindenki, mert ugyanúgy másnap nálunk is kibeszéltük az előző részt, ezért muszáj volt mindenkinek megnéznie.

De így visszagondolva az EGÉSZ sorozat a hazugságokról, a másik átveréséről, az igazság minél további elhallgatásáról, és az egymás háta mögötti gyűlölködésről szól.

És én nem örülnék, ha a gyerekem ezt vinné az iskolába másnap, hogy aztán egy kétszínű szar ember legyen. Inkább akkor a horror játékok.

2023. aug. 21. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!