Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért káros a kamaszoknak a...

Miért káros a kamaszoknak a horror videójátékok?

Figyelt kérdés

2023. júl. 30. 18:18
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
9%
Mert a valósagot nem fogják tudni értelmezni, ha mögöttük a szülők is gyengék mentálisan.
2023. júl. 30. 18:21
 2/19 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem majdnem mindenkinek felesleges stresszt okoznak ezek a horror játékok - meg a számítógépes játékok - csak egy felnőtt túlvan azokon a depresszív időszakokon, ami a kamaszokra jellemző sokszor ezért ő jobban fel tudja dolgozni.

De én felnőttként is érzem, hogyha stresszes filmeket nézek, akkor órákig rá tudja nyomni a hangulatomra a bélyegét. Teljesen más érzés, mondjuk egy vicces filmet megnézni, amin végig nevettél, mint egy horrort (durvábbaktól nekem rémálmaim is vannak 30+ évesen is).

2023. júl. 30. 18:48
 3/19 anonim ***** válasza:
80%
Nincs semmi baj a horror játékokkal. Ezt úgy írom, hogy én inkább az akciójátékokat szeretem (Pókember és társai)
2023. júl. 30. 19:39
 4/19 anonim ***** válasza:
85%

Nem kàrosak, ezek csak jàtèkok

Ha semmi màst nem csinàl a gyerek, az gond. De ha van màs szórajozàsa is, akkor nem àrt meg.

2023. júl. 30. 20:18
 5/19 anonim ***** válasza:
87%
Nem hiszem, hogy károsak. Azt el tudom képzelni, hogy némelyik gyerek rosszul reagál rá, szorong tőle stb., akkor ő ne játszon vele. De akinek nincsenek ilyen gondjai, az miért ne szórakozhatna el vele.
2023. júl. 30. 20:40
 6/19 anonim válasza:
96%

"Miért káros a kamaszoknak a horror videójátékok?"

Kedves Kérdező!

Előre is bocs, hogy visszakérdezéssel válaszolok a kérdésre, de: Honnan veszed, hogy a horror játékok káros hatást gyakorolnak a kamaszokra?

Kérdezem ezt azért, mert Én kamaszkoromban bőven túl voltam a 100 akárhányadik horror filmen, és a 20-on akárhanyadik horror játékon — kis túlzással azt is mondhatnám, hogy ezeken nőttem fel —; és ugyanúgy felnőttem, jogsim lett, gyerekem lett, lediplomáztam, adótfizetek, s dolgozok, mint akárki más ezen a kerek világon. Sosem voltak rémálmaim, sosem fantáziáltam azt hogy a réz nemiszervű bagoly ott bujkál az ágyam alatt, vagy a ruhás szekrényemben, valamint önmagában a horror műfaj sosem gyakorolt rám nyomasztó hatást.

2023. júl. 30. 20:48
 7/19 anonim ***** válasza:
92%

Tinikent imadtam a horrort. Most utalom.

De a gyerekeim is kinottek ebbol tinikor vegere.

2023. júl. 31. 04:16
 8/19 anonim válasza:
100%
Szerintem addig nem baj, amíg amúgy nem szakad el teljesen a realitástól, és éli bele magát túlzottan egy ilyen "világba". Szóval amíg van tudatos "egyensúly", addig nincs gond.
2023. júl. 31. 09:35
 9/19 anonim ***** válasza:
87%

A horrorjáték szerintem nem káros.

Amire figyelj oda, azok a jumpscare oldalak. Emlékszem, mikor mi voltunk kamaszok, mi folyamatosan azzal szórakoztunk, hogy a hajnali órákban ilyeneket küldtünk egymásnak, de ez nagyon veszélyes játék.

2023. aug. 1. 12:42
 10/19 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a függőség káros, de az akármilyen témájú videojáték lehet. Meg talán az, hogy ne keltsen benne félelmet hiszen csak játszik. A felesleges stressz az nem jó, sem félelemből sem dühből.

Egyébként én akkor nem látom akadályát, ha egy gyerek kinn is szeret játszani, focizni, sportolni, más gyerekekkel együtt játszani és persze ha nincs függőség.

2023. aug. 1. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!