Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez számít a gyereknek lelkileg?

Ez számít a gyereknek lelkileg?

Figyelt kérdés

Válás után pár évvel a gyerekem az apjához kerult. Kulfoldon lakom. Sokan mondták, hogy költözzek haza, mert a gyerek elvan az apjánál es most “szabad” vagyok. En nem így látom, mert kiskorú még es szüksége lehet rám.

16 éves.

Vajon számít neki, lelkileg segíti, hogy tudja hogy itt vagyok vele egy városba es barmikor jöhet hozzám?

Vagy ha nem lakik itt, akkor nem érzékeli mint lehetőséget....

ki hogy látja

Az apja nem akarja hogy visszaköltözzön hozzám es zsarolja pénzzel, hogy ha hozzam jön, akkor megvon tőle mindent. En is utalok neki sokszor es nem keveset havonta. De az apa nagyon manipulatív es szigorú. Sajnos a gyereken múlik minden, beszeltem ügyvédekkel, hivatalokkal, es ha ő nem meri mondani, hogy hozzam akar jönni, akkor senki nem tudja segíteni. Lelkileg terrorba tartja az apja. De nem akar segítséget elfogadni tőlem. A helyzet súlyos

Arra gondolok, hogy legalabb ha itt vagyok csak jobb, habar nem latom egyelőre hogy ezzel mivel van ő előbbre

2023. júl. 26. 23:22
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Tehat mind külföldön élünk, a gyerek itt is született külföldön
2023. júl. 26. 23:22
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A gyereknek nyilván számít, hogy bármikor könnyen tud személyesen is találkozni veled. A telefon, videochat nem pótolja a személyes találkozást.

Nem értem, miért arra hegyezed ki a kérdést, hogy nálad lakjon-e a fiad. Ha az apjánál lakik, de rendszeresen találkoztok, beszélgettek, lelki kapcsolat van köztetek, akkor igenis sokat kap tőled a fiad.

De attól nem kap, ha pénzzel tömitek. Tudom, a volt párod kezdte ezt, de ettől a gyereketek csak egy rohadt anyagias, torzult lelkű ember lesz, akinek mindketten csak addig lesztek fontosak, amíg pumpolhat titeket.

Szerintem fogadd el, hogy a fiad az apjánál marad, ezt mondd meg az apjának is és utána talán ő sem akarja ennyire a pénzzel manipulálni a fiatokat.

2023. júl. 27. 00:32
 3/11 A kérdező kommentje:

Hat a beszélgetés ritkan van, mert az apja nem nézi jó szemmel, így titkon hív. Habar vettem neki kulön mobilt erre a célra, amit használ is, főleg ha bulizni akar menni es az apja gps en figyeli azon a mobilon, amit ő vett neki. Az általam vett mobilról az apja nem tud

De pontosan ez a lelki kapcsolatot hiányolom, hogy alig hív es csak akkor ha szüksége van penzre. Ha en hivom

szinte sose veszi fel. Hiaba magyaráztam neki, hogy ez rossz erzes nekem. Mióta az apjánál lakik, lelki beteg is lett, pszichológushoz is jart amit abbahagyott egy idő utan

2023. júl. 27. 00:44
 4/11 anonim ***** válasza:
96%
Miért lakik az apjánál?
2023. júl. 27. 05:16
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Rendszeresen írsz ki kérdést a gyerekedről. Már mindenki elmagyarazta neked, hoyg nem apuka itt a probléma, hanem te meg a gyerek. Te segítesz neki csalni meg hazudni, ő meg csaka pénzt akarja tőled.
2023. júl. 27. 07:06
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha apuka nem engedi veled telefonálni a gyereked, akkor ott baj van…
2023. júl. 27. 08:09
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Láthatásra sem jár hozzád a gyereked?

Egyébként szerintem is, ha a gyereked akarna veled találkozni vagy telefonon beszélni, akkor kiverné otthon a balhét emiatt.

Olyan nincs, hogy akkor az apja megvonja tőle a pénzt. Eltartani köteles, ha a bíróság neki ítélte.

Azt megteheti, hogy szórakozásra, divatozásra nem ad neki, de ahogy olvasom, de se vagy szegény, szóval nem kéne aszkéta-életet élnie, ha kikövetelné, hogy beszélhessen és találkozhasson veled.

2023. júl. 27. 09:24
 8/11 anonim ***** válasza:
77%

Hiába pontozásos le, a kérdező rendszeresen kiirja ezt a kérdést.

A gyereke csak és kizárólag a pénz miatt tart vele minimális kapcsolatot, találkozni nagyon ritkán szoktak, akkor is csak azért, hogy ő vegyen neki valamit. Apuka nevelni szeretné q gyereket, normálisan, szabályokkal, anyu meg rendesen ellene fordítja,

2023. júl. 27. 09:29
 9/11 anonim ***** válasza:
60%
8-as, ha apuka normálisan nevelné, akkor a gyerekük nem csak a pénzéért találkozna az anyjával.
2023. júl. 27. 09:35
 10/11 anonim ***** válasza:
68%

9!

Ha anyuka normális lenne, nem csak a pénzért találkozna vele a gyerek

2023. júl. 27. 09:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!