Heti mennyi zsebpénzt szánnátok egy 14 éves lánynak?
Attól függ.
Ahogy írod is, mire szánjátok.
Emellé még a gyermek természete. Van aki semennyit se igényel, csak a 2 havonta dobjál meg egy ezressel, mert akarok valamit, van aki meg naponta elkölti azt az ezrest ugyanúgy hasznos dolgokra. Szerintem a gyermekeddel kéne ezt megbeszélni. Az elején úgy sem fix, mert ez mindenkinek új helyzet.
9000 ft egy nadrag a H&M-ben. Nyilvan nadragot nem kell minden honapban venni, de az hogy legyen rajta nadrag, nem kivaltsag hanem kotelezo szuloi dolog. Erre szerintem ne o gyujtson. Amugy is inkabb a kapszula gardrobra nevelnem.
Fagyi felenk 500 ft mar egy gomboc, meki bejovos ajanlat 1400. Ha pizzazni akar a baratokkal beulni az is 2-3 ezer ft. Limonade 1500. Nehez beloni ha nem tudjuk mennyire jar el ilyen helyekre a gyereked.
Köszönöm hogy válaszoltatok!
17# Heti 1-2 alkalommal eljár a barátaival kajálni, fagyizni, ilyesmi. Néha plázázni. Szerintem érti a pénz értékét, nem vásárol sok hülyeséget, csak a kozmetikai boltokban.
Hetente 5000Ftot kap a lányom, most volt 14. Régóta kap rendszeres zsebpénzt, pont amiatt, hogy megtanuljon gazdálkodni.
Nemrég emeltem heti 5re, de mellé megmondtam, hogy én már csak az alap ruhatárat fogom neki biztosítani, az ötvenötödik ugyanolyan szakadt farmerét, meg a századik sheines felsőt már gazdálkodja ki magának. Azóta lejjebb adott az igényekből, és nagyon megnézni mit vesz. Sosem kér pénzt külön semmire, jut Mekizésre, Starbucksra, mozira is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!