Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem tartasz tőle, hogy problém...

Nem tartasz tőle, hogy problémás kamasz gyereked elköltözik, mikor hozzájut a babakötvényes pénzéhez 18 évesen, érettségi nélkül?

Figyelt kérdés
2023. jún. 9. 06:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
95%

Mert kötelező szeretned a rokonaidat...? Attól még, hogy anyám,apám felnevelt, lehetnének mérgezőek. Lehetnének bántalmazóak. Akkor nekem kutya kötelességem pl az alkoholista bántalmazó apámat - szerencsére nem az, példaként írom - szeretni, mert az ő pcséből származom, de egy végtelenül szar alak? A nagy keresztyén értékrendetekben ez így van? Majd meggyónja, vagy hogy lesz ez elszámolva?

Aki kotsog velem, legyen az bármilyen közeli rokon, azzal megszakítom a kapcsolatot. 46 éves nő vagyok, elég élettapasztalattal. Nem is fogok mérgező emberekkel vigyorogni mert mit mond a falu meg a szomszéd meg úgy illik, igaz hogy Gizi néni gyerekkorom óta csak piszkált, na de... nincs na de. Ez az egy életem van. Aki bánt, attól elsétálok, mert felnőttként már megtehetem. Szülőtől, testvértől akár. Nekem szerencsém van a családommal, mert nem került sor ilyesmire, de sokan járnak így.

Narancsos kollega, szerinted kell tűrni pl a gyerekednek mert te csináltad, bármit megtehetsz vele?

2023. jún. 9. 11:11
 22/31 anonim ***** válasza:
89%
20:Csak úgy árad belőled a keresztyéni "szeretet". Remélem azért tudod, hogy hiába bohóckodsz a templomban, Isten nem az alapján fog megitélni. Az többnyire csak képmutatás, semmi màs. Hanem ahogy embertársaiddal bánsz...Ami a hsz-d alapján eddig nem túl pozitív.
2023. jún. 9. 11:44
 23/31 anonim ***** válasza:
25%

Nekünk másfél éves és már most 300 ezer körül van a babakötvény. Így simán több lesz mint 1 millio.

Egyrészt akkor tudja meg hogy van ha szólunk neki, másodszor előre elmondjuk neki hogy elköltheti hülyeségre de utána csak magára számíthat hisz az esélyt megkapta.

2023. jún. 9. 11:59
 24/31 A kérdező kommentje:
Annál nincs nagyobb keresztény szöveg, hogy "a szeretetet nem lehet kikényszeríteni", ez nem liberális felfogás, hanem keresztényi.. Nem kell szeretnie, az kialakul magától, de megkövetelni nem lehet, ezért mondom, hogy nem kell, nem külső kényszer, nem elvárt dolog, ha szeret jó, ha nem, nem baj, én akkor is nevelem és megteszek érte egy csomó dolgot, mert a gyerekem. Nem vagyok vallásos, de ez halál keresztény hozzáállás, csak adni és nem elvárni. Nem tudom hol látod ebben a liberális beállítottságot..
2023. jún. 9. 12:38
 25/31 anonim ***** válasza:
84%

A valláskárosultnak:

Ha én lennék az apád, s heti háromszor csatak részegen megvernélek téged s a testvéredet is, akkor is szeretnél engem s még a seg.em is kinyalnád, mikor felnőttél? A szeretetet s a tiszteletet nem lehet követelni. Elérni lehet. És ne keverd a megfélemlítéssel és a meghunyázkodással.

A kérdezőnek:

Miért félnék attól, hogy csak úgy ott hagy, mikor jó a viszonyunk?

Amúgy ismertem olyat, aki babakötvény s minden nélkül költözött el otthonról érettségi előtt pár héttel. Az anyja karácsonykor is cirkuszt csinált, mocskolta a barátnőjét, stb. Akkor azt mondta, hogy ha még egyszer ilyet csinál, elmegy. Ballagáskor megint kiverte a hisztit az anyja, s el is ment albérletbe. Dolgozni is elkezdett, hordta a kenyeret a pékségből a boltokba. Hogy elment-e utánna érettségizni, nem tudom, de szerintem igen. Az anyja meg persze Facebook-on írta az olyan posztokat, hogy hálátlan, meg minden, s hogy ezért nevelte fel, hogy otthagyja egy lányért, de ha ilyen féreg volt a fia párjával, ráadásul többször is, mégis mire számított?

2023. jún. 9. 12:44
 26/31 anonim ***** válasza:
0%
25. Az ateizmus bűn. De nem baj, az én gyerekem ugyanúgy jön szépen kussban a templomba vasárnap. És ezellen nem tehetsz semmit:)
2023. jún. 9. 13:07
 27/31 anonim ***** válasza:
81%

Na, itt toltad túl, te csak troll vagy. 🙂

2023. jún. 9. 13:24
 28/31 anonim ***** válasza:
84%

Gyerekként én is mentem szépen kussban a templomba, mert féltem. Persze nem a Pokoltól, arról már akkor is tudtam, hogy mese. A szüleimtől s főleg nagyanyámtól féltem. Olyan is lett vele a viszonyom.

A keresztények szerint még nagyon sok minden bűn. De szerencsére nem kell hinni ezeknek a meséknek. Úgyis annyi féle van (kereszténység s alágai, buddhizmus, hinduizmus, iszlám, stb), hogy lehetetlen kiigazodni közöttük.

2023. jún. 9. 13:26
 29/31 A kérdező kommentje:

"mocskolta a barátnőjét"?

Na pont ilyen túlreagálások miatti lelépésre gondolok. Én is megmondom, hogy gyerekem gondolj már bele, Pistike verekszik, csúnya szavakat kiabál és scpvel játszik, és veled veteti a büfében a csokit, meg csokit kér azért hogy játsszatok legyen már eszed és ne játsszál vele mert ez nem oké.

Ha a gyereknek nincs érzéke ilyesmihez segíteni kell, hogy legyen. Kicsiket szívhat, de ha rossz irányba megy, akkor fixen kiemelem a közegből. Később majd lazítok(elméletben), de ha olyan társaságba kerül, ahol drogoznak és tizenévesen mindenkivel dugnak, vagy előttem a pasija lekezelő és durva vele, a problémás gyerekem meg nem veszi észre, kelleni fog a szigor addig, amíg le nem érettségizik, onnantól már mehet eladónak is, ha csak ennyit sikerült megtanítanom neki az életről használják ki, csak ne előtte, de legalább tudom, hogy képes lesz felmutatni egy papírt, ami rohadtul alap a legtöbb nem lehúzós álláshoz és hogy eltartsa az esetlegesen becsúszott gyerekét.

Egészen más ez a ti oldalatokról, meg a problémás gyereket nevelő szülő oldaláról, aki már látta hogy a gyerek oviban is mindig kívülálló, suliban is, csőstül jön a baj, megoldások, szakemberek nem változtatnak a dolgon, de nincs akkora baj, hogy gondnokság alá kerüljön a gyerek, csak sérült személyiség, rossz döntéseket hoz, nincs belátással a tetteire és máshogy érzékeli a helyzeteket. Nekem pl két bántalmazó idióta szülő jutott, de mivel mindenhol pozitív visszajelzéseket kaptam és kedveltek, jól teljesítettem, így normális képem alakult ki én "jogosan" panaszkodtam. De itt a gyerekem, aki meg rohadtul nem, mindent kifacsarva lát, sajnáltatja magát és nem veszi le a dolgokat és fene se fog együttérezni vele, mert egyszerűen nincs igaza, és ugyanezeket a szövegeket mondja/monhatná, mint ti mikor nem is így volt!

Most pl épp itthon van, van jutalmazós rendszer már régóta, ha megold két oldal 6 évesnek való matekot 9 évesen kevesen, max 3 hibával, különleges programra viszem. Itt ordít, hogy nem fogja megírni és elege van belőlem, mikor rohadtul nem kötelező megírnia, egy szóval nem mondtam és még segítettem is neki s rohadt jófejül javítok, mert ha egy feladatot elront csak egy hibának számolom nem 10nek, mint amennyit elrontott benne.

És nem látja. És ez lesz tiniként is, és ez volt ovisként is, és rohadtul nem változik a gyerek látásmódja, ez az alapprobléma, csak a reakciói enyhültek az évek alatt. Iszonyúan meg fogja szívni tiniként, olyan bajból már nem fogom tudni kirántani, de legalább az érettségije legyen meg, esetleg egy szakmája, és akkor már a megélhetése nem fog függni másoktól.

Az ő szempontjából van egy anyja, aki folyton szabályozza, megmondja hogy a tettei nagyrésze hibás/rossz/hülyeség és máshogy kéne, dirigál neki, megszabja kikkel barátkozzon, nem eheti amit akar(csoki, gyorskaja) és nem csinálhat, amit akar, és mindenki csak elvár tőle(házi, iskolában órai munka, udvarias viselkedés valamennyire). Ő így érzi, így látja, de nem azért, mert az élete egy szemét, hanem mert a gyerek látásmódja téves, és nem bírod neki megmagyarázni, hiába van legalább átlagos vagy feletti IQja. Ilyen gyerekek voltak régen is, sok ilyen felnőtt van minden korosztályból úgyhogy én nehezen emésztem meg ezt a "mérgező a környezetem" szrságot, a legtöbb ilyennél a gyerekkel(lehet, hogy vele is) gond van. A környezet visszajelzése az elsődleges, amelyik ember be tud illeszkedni több normális közegbe, arra kell hallgatni. Online videójáték nem számít megfelelő közegnek, ahova beilleszkedhet, sem online haveri kör.. munka/iskola vagy sport vagy hobbi vagy rokonság, vagy tanfolyam, társai és vezetői véleménye számít.

Na mindegy. Attól meg elköltözni, aki csúnyát mond egy szerettedre irtó nagy marhaság, rohadtul nincsenek egy súlyban a dolgok.

2023. jún. 9. 13:28
 30/31 anonim ***** válasza:

Azt hiszem, értelek, hasonló eset a 8 és fél éves (sni, aspergeres) lányom. Fogalmam sincs, mi lesz, rettegek... Magas átlagos IQ, de 0 belátás, iszonyú gondolkodásmód, amire nem lehet hatni, mert mindenki h.lye, csak ő helikopter, neki ne mondja meg senki, legyint, inkább oda sem figyel, különben is mindenki gonosz, aki csak rosszat akar neki, felidegesíteni meg elszomorítani stb. Kérést, utasítást nem teljesít, tiltást nem fogad el, ha más nem, titokban, amikor épp nem látom, akkor is megcsinálja. A saját kárán sem tanul. Képzeljük el így a kamaszkort... És igen, már most azon agyal, hogy ő el fog menni, meg fog szökni, mert elege van már ebből. Hogy miből? Abból, hogy vannak szabályok, korlátok, kötelező dolgok, nem csinálhatja azt, akkor és úgy, amit, amikor és ahogy akarja. Szerinte az is az én szörnyű gonoszságom, hogy reggel fel kell kelni és el kell készülni időben, hogy beérjünk az iskolába legkésőbb 7:45-re, miközben ő álmos, és én ezt nem értem meg, hanem kínzom. Jót mosolyoghatnék ezen, csakhogy ő ezt véresen komolyan gondolja. Veszélyérzete sincs semennyi.

Napestig sorolhatnám a dolgokat, és nem tud hatni rá sem szakirányos gyp., sem pszichológus, szóval ez nem az én inkompetenciám, mint sokan szeretik gondolni.

2023. jún. 10. 06:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!