Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ma a 16éves fiam elmondta...

Ma a 16éves fiam elmondta hogy napi szinten 4-5cigit elszív a barátaival.elmondta hogy a diákmunkából származó pénzből fedezi a cigit.mit tennétek?

Figyelt kérdés
Én így első körbe elmondtam neki ,hogy nagyon nem jó dolog.káros az egészségre,meg felesleges pénzkidobás ....!!!mit tehetnék még?nyilván az én kedvemért nem fog leszokni róla.

2023. jún. 7. 17:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
42%
Hát oké. Én még elmondanám neki, hogy azt azért gondolja végig, hogy ebbena helyzetben, amikor őrületes infláció van, a cigi árát meg folyamatosan emelik, az egyik legnagyobb luxus cigizni, szóval eléggé kicseszik magával, ha rászokik, ugyanis 2 éve van nagykorúságig, amikortól ő felelős saját magáért és nem csak a cigit kell fizetnie a keresetéből, hanem mindent.
2023. jún. 8. 06:24
 12/15 anonim ***** válasza:
Mond el neki a káros hatásait, de ilyen korban szinte mindegy mit beszél az ember.
2023. jún. 14. 11:43
 13/15 anonim ***** válasza:
40%
Az a baj, hogy a 16 evesért még jogilag is te vagy a felelős még 2 évig. Cigit se vehetne "hivatalosan". Tudom, hogy nem leszek nepszerű, de én közölném vele, hogy ha ahhoz elég nagy, hogy menőzésből cigire bssza el a pénzét, akkor hajrá, mostantól a kaját, piperét is vegye magának, mosson külön stb. Es betartanam, nem kapna kaját otthon. Par nap es már nem is kéne annyira a cigi. Ha a cigi megy, menjen az is. Bocs, de amíg en vagyok erte a felelős, es megtudom, hogy szívja, köteles vagyok lépni. Nehogy mar még tapsikoljak, amiért "őszinte volt" és elmondta, meg hát akkor jajaj, szabad neki, nehogy a kis lelkivilága kárt szenvedjen. En nem tartok a saját gyerekemtől es nem partolom a céltalan ostobaságot.
2023. jún. 14. 12:19
 14/15 anonim ***** válasza:
82%

Én biztosan elmondanám azt is, hogy igénytelen szokás, a lehellet kellemetlen, a ruhád a hajad mindened kellemetlen szintén, a bőröd a fogaid a Körmeid sárgák lesznek, és el is csúnyít. És lehet ez még huszonévesen nem fog látszani de harmincasan már igen. És a nőknek nem ez fog kelleni. Ezeket így elmondanám. Továbbá ugye az ára, amit sokan mondanak. Felesleges sok kiadás ezt venni miközben egyre drágább.

Továbbá nemcsak a tüdő daganat miatt lehet aggódni, hanem a folyamatos légúti betegségektől is, amik állandóan visszatérnek. (Van ismerősöm aki ezektől szenved) Illetve gondolom haverok miatt cigizik, és kicsit el kellene gondolkozni, hogy ennyit számít a menőség, hogy feleslegesen mérgezi magát?

Ha xy a kútba ugrik akkor én is követem? tipikus példája. Ezzel egy kicsit elgondolkoztatnám.

2023. jún. 20. 22:14
 15/15 anonim ***** válasza:
Füstölt hús jobban eláll.
2023. jún. 21. 15:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!