Mit csináljak, ha nem hajlandó olvasni?
En az osszes kotelezot olvastam, mert streber voltam. Ja, kiveve az Egri csillagokat, amit megprobaltam, de 50 oldal utan feladtam. A Legy jo mindhalalig utan a Pal utcai fiuk volt a “kedvencem”. Miert kell ilyeneket olvastatni?
Utaltam olvasni a kitelezok miatt, nem ertettem, miert jo egeszen a Harry Potterig, amikor rakaptam az izere. Biztos, hogy nem fogom a gyerekeimre eroltetni azt a sok konyvet. Olvasson, de olyat, ami erdekli is. Ertem en, hogy a maguk idejeben nagy szam volt mind, vagy valakinek most is az, nagymamam kedvenc konyve volt a Legy jo mindhalalig, mert teljesen at tudta erezni a gyerek szenvedeset a sajat gyerekkora kapcsan. De egy mai nyolcadikos gyereknek (nekem anno) egy remalom volt.
Minden este olvasunk a gyerekeknek meset. A nagy most elsos, ket eve kezdtuk a Berg Judit konyveket, es mar alig varom, hogy a Harry Potterhez is eleg nagy legyen (o is varja). Persze, ha nem fog neki tetszeni, valasztunk mast.
Az elso jokat ir ugyan, de en, mint szulo, aki olvasta nax akkor lennek hajlando vegigszenvedni magam rajta ujra, ha ezen mulna, hogy megbukik-e vagy sem.
En az a gyerek voltam aki minden heten uj konyvet vett a libriben. De a kotelezo olvasmanyokat utaltam, elkezdtem es sose fejeztem be oket.
Nincs belole "korszerusitett" valtozat?
Teljesen megértem. Szerencsére van belőle film. A neten is biztos van valami összefoglaló vagy olvasónapló róla. Ha a tanár nem túl vaskalapos / túl alaposan belekérdezős, akkor az bőven elég szerintem.
Megjegyezném: gyerekként az olvasást rém unalmasnak gondoltam. A kötelező olvasmányok meg is erősítettek ebben a hitemben. Mígnem belefutottam egy könyvbe, ami megtetszett...
Martha Taylor: Halálos mánia
Nem tipikus első olvasmány 🙃, és hát, igazából magától az a könyv nem hozott volna kedvet az elolvasásához, de mivel ágyhoz voltam kötve betegen és a TV-ben semmi értelmes nem volt, belekezdtem anyukám aktuálisan kiolvasott könyvébe, annyira unatkoztam, és az beszippantott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!