Mennyire szólsz bele a 13-14éves lányod öltözködésébe? (suliba, ami a házirendében nem tilt semmit)
Én 17 vagyok, nekem 13-14 évesen sem tiltottak meg semmit, ha nem tetszett nekik de nem melltartó hosszúságú póló vagy picsamutogató naci/szoknya, -hogy #1-et idézzem- volt és normális árban, akkor megvették.
Az ilyen nagyon rövid ruhákat amúgy se szeretem, de a Pull&Bear-ért oda vagyok, és ott azért vannak drága darabok (7-8000 Ft-os pólók, etc), azokat saját pénzből veszem meg, vagy megkapom ünnepekre (karácsony, szülinap, ilyenek). Tavaly karácsonyra pl egy nagyon menő Bershkás pulcsit kaptam, aminek a mintája egyáltalán nem tetszik nekik (olyan, mintha egy 2 éve rajzolta volna), de én imádom, kifejezetten ezt kértem.
Volt szivárvány színű hajam is és bugyuta ruháim középiskolában. Senkit se érdekelt. Egyedül azt sajnálom, nem tudtam akkor kiélni az ajak piercing mániámat mert felnőttként már nem férne bele.
De amíg nem útszélinek néznek ki, addig az ő dolguk, ennyi idősen az önkifejeződésnek még sok más módja nincs, mint az öltözködés, és én nem tudom nekik megmondani, milyen ruhába érezzék jól magukat.
A ruhák vásárlása meg ára más kérdés, azt vesszük meg ami kell és belefér a pénztárcába, de ezt is teljesen normálisan le lehet már egy ekkora gyerekkel kommunikálni. Persze ha akarjuk és nem azzal vágjuk el hogy "nem és kész, nem az én pénzem és az van amit én akarok" nem épp a normális kommunikáció részei. A "Most nem fér bele, nem találsz olcsóbbat? Ha nagyon szeretnéd, és mást nem kérsz, jövő hónapban megvesszük" vagy a "Elég feleslegesnek hangzik
Otthon megbeszélhetjük, miért is szeretnéd" már sokkal építőbb beszélgetés
Megj.: Mikor anyám öltöztetett általános iskola végéig, úgy néztem ki mint egy hajléktalan és folyton bántottak miatta, mert a "szép" ruhákat nem vehettem fel, hogy megmaradjanak alkalmakra. De azok is ilyen nagyon ócska turis cuccok voltak. A gyerek jobban tudja, mitől nem zaklatják a suliban.
#8: 20-as éveim közepén is megértem őt. Eleve utálok becipzározni kabátot (mindig összefogom), sálat soha nem lehet rám rakni (nem viselem el, inkább a kabát kapucni, olyan mintha fojtogatnának. Nem vagyok olyan fázós sem, szóval velem is mindig veszekedtek az öltözékek miatt, viszont nagyon durván izzadok, úgyhogy inkább picit fázom, mint hogy beizzadjak és büdös legyek.
Azért nem kisszoknyában voltam -10-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!