Hány éves kortól engednéd meg ezeket?
Hat nekem szerencsem van. A lanyaim rock/punk oldalon mukodnek szoval max a hajfestes ami kritikus. De szerencsere megvartak a 16-17 evet ezzel.
A suliban inkabb a keke turkiz zold haj volt kiakaszto a tanaroknak 🤣
Nekem ezek nem egy lapon szerepelnek.
Szolid sminket megengednék már akár 13 éves kortól is (értsd: szájfény, púder vagy mittudomén, természetesebb árnyalatokkal, nem bohócra sminkelve). De pl. hogy festesse a haját abba nem mennék bele könnyen, és többször beszélgetnék vele róla, hogy tudja, az roncsolja a hajat. Ha ragaszkodik hozzá 16 évesen, akkor lelke rajta.
Az meg, hogy műszempilla meg műköröm legyen iskolába, az nekem abszurd. 18 éves korától engedném.
A lányom 10 éves kora óta sminkel, szolidan, egyáltalán nem csúnya. Örülök neki, hogy próbálgatja magát.
Haspólót is kb.ennyi idős kora óta hord, nem értem, mi ezzel a gond. Nekem is volt az ő korában, csak én dundi voltam, nem állt jól. Neki jól áll, hadd hordja. Nyilván nem olyanra kell gondolni, ami olyan, mint egy bikini, hanem csak kint van belőle a dereka, talán a köldöke is.
A körmét poénból már ovis korában is kifestettük néha. Géllakkot a körmösöm 14 éves kor alatt nem vállal, szóval előtte nem lesz neki.
Ezek közül a hajfestés és a műköröm az, ami nekem kritikus, de nem tudom előre megmondani, hány éves kortól engednem. Ahogy alakul.
A fülbevalóhoz meg nem tudok hozzászólni, nincs kilyukasztva a füle. Nem akarja.
12 evesen engedtek nekem:
Szempilla spiral heti 2x, koromlakk
13 evesen: elso hajfestes,
14 evesen: kormosnel gel lakk, tusvonal, fulbevalokat hordtam logosat es karikat ilyen korban de az nem engedely kerdese volt csak ekkor kezdtem el
15 evesen: orrpiercing, haspolok, muszempilla
A sminkelgetos korszak nalam kimaradt, a muszempilla miatt igazabol semmit sem hasznaltam.
Egy kis szájfény, szempillaspirál, korrektor mehet 12-13 évesen is.
A lógós fülbevalóval nem tudom mi a baj, nekem is voltak már 12 évesen ilyen ékszereim, persze nem minden nap, tesi órán macerás lett volna mindig ki-be rakni, de szerintem nincs gond vele.
Műköröm gimiben, de nem mindegy, milyen. Nekem összesen 2x volt, 15 évesen, 9.után nyáron, de senki meg nem mondta volna róla, hogy műköröm és nem géllakk.
Műszempilla 17 évesen. Nekem sosem volt, de vannak olyanok, amiket szempillás csinál és szépek, természetesek.
Haspólóra is azt mondanám, hogy gimiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!