Mennyire nehéz gazdag emberkènt a gyerekedett nem elkènyeztetni?
Lehet hogy furán hangzik ez a kérdés de èn átlag családból származom de vannak tehetősebb ismerőseim ès a gyerekeik nagyon el vannak kènyeztetve,nem ismerik a pènz èrtèkèt, 21 èves egyetemista lenèz mindenkit csak mert gazdag az apja
Úgy szórja a pènzt hogy az valami hihetetlen ès elég drága sportautóval jár. Annyi a pozitív hogy legalábbis tanul,de az emberség az nulla. Követelni azt tud.
Többféle gazdag van.
Van, aki tanult, értelmes, a szakmájában jó, jó keres. Ők szerintem általában jól kezelik.
Aztán van a buta, de jól kereső, aki meg akarja mutatni, mije van. Na ő az, aki a gyereket is ész nélkül pénzeli.
Kivétel nyilván mindkét csoportban van.
Szülői értékrendtől és szerintem valahol a foglalkozás mértékétől is függ. Ha egy családban az a természetes, hogy mindent megvesznek a gyereknek, amivel kicsit is leköti magát, csak foglalkozni ne kelljen vele, akkor abból a gyerekből borítékolhatóan ilyen felnőtt lesz. Sok ilyen van kevésbé gazdag családban is azért...
Ha valaki keményen dolgozik a pénzéért és emellett a gyerekére is időt szán, az nem lesz ilyen elkényeztetett ember, akinek nincs normál értékrendje.
Szerintem az a normális, hogy a jómodú szülők gyereke már kicsi korától kezdve is megkap mindent, amit a szülők megengedhetnek maguknak. Mi értelme lenne sajnálni tőle a pénzt, az ajándékot?
Az, hogy lenéz másokat (valamiért, itt a pénz is csak egy a sok ok közül), az ettől független.
Nem nehéz.
Te vagy a szülő, ő a gyerek. Ezt gazdagként is észben kell tartani, ennek hiányában alakul ki az elkényeztetett gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!