Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan javítsam meg a kapcsola...

Hogyan javítsam meg a kapcsolatom 16 éves lányommal?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon sokat feszekszünk, amikor is elég csúnya dolgokat vágunk egymás fejéhez. Azt hiszi, hogy felnőtt, azt mondja, beleszólok az életébe. De nem fogom engedni, hogy este tízkor télen, sötétben az utcán csavarogjon a barátaival, akik között vannak nàla jóval idősebb 20-21 èves fiúk is. Minden nap éjjel kettőig kukorékol, ezért reggel nem tud fölkelni, így elkésik az iskolából, vagy be se megy. Ha mégis bemegy, hulla fáradt egész nap, szét van esve. Nagyon szemtelen, olyanokat vág a fejemhez, hogy szálljak már le róla, meg hogy keressek már magamnak valami hobbit, ne vele foglalkozzak állandóan. Teljesen tehetetlen vagyok, csak akkor fogad szót, ha megfenyegetem valamivel, természetesen èn vagyok a világ legrosszabb anyja és a többiek szülei engednek mindent, csak az övé nem. Már azt is pedzegeti, hogy abba hagyja az iskolát, és elmegy dolgozni, majd estin teszi le az érettségit, ezt az idősebb fiú haverjaitól látja, egyik se fejezte be a sulit, gyárakban és építkezéseken melóznak. Az idegrendszerem a végét járja, olyan veszekedéseink szoktak lenni, hogy az már számomra is trauma és ahogy nő, egyre vastagabb falat épít maga körül. Mit tegyek? Hogyan férkőzzek újra a bizalmába? Kicsiként olyan jó volt a viszonyunk.
2023. febr. 13. 22:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%

Kössetek kompromisszumot. Pl. Amíg normális a tanulmányi eredménye, mehet csavarogni, azzal akivel akár, akkor fekszik amikor akar. (Nálam is ez volt mikor ennyi idős voltam, olyanokkal lógtam és olyanokat csinaltam hogy visszagondolva borzalom, mégis diplomás, családos nő lettem)

Amíg nem teljesíti a feladatát, ami most az iskola, akkor nincs semmi kedvezmény, te viszed hozod suliba, ha kell akkor pizsamában bevágod a kocsiba ott meg kirakod.

Beszéljétek meg hogy elmegy hétvégén diákmunkázni, próbálja meg milyen dolgozni, egy gyárban talpalni vagy wct pucolni, építkezésre lapátolni egész nap, mert érettségi nélkül ennyi lesz ami jut neki. Muszáj hogy megtanulja hogy nem olyan könnyű pénzt keresni.

Ha fél év után még mindig abba akarja hagyni ezek után a sulit, akkor viszont keressen munkát, beszáll a költségekbe, és hazimunkázik meg beiratkozik esti suliba meló után.

Veszekedni felesleges, kamasz, meg kell beszélni nyudodtan.

2023. febr. 14. 08:44
 12/21 anonim ***** válasza:
45%

"majd estin teszi le az érettségit, ezt az idősebb fiú haverjaitól látja, egyik se fejezte be a sulit, gyárakban és építkezéseken melóznak"

Azért én itt megállnék egy kicsit és megkérdezném: És ez olyan kellemes és könnyű munka? És szívesen csinálnák még 40 éven át?

Én egy darabig háromnegyed 7-re jártam dolgozni lakóövezetbe és pont olyan buszokkal, amelyek a gyárakból hozták az éjszakás, szalag mellett dolgozó munkásokat reggel 6 óra után. Ahogy néztem azokat a fáradt, fásult embereket (különösebben az idősebbeket, akiknek a szervezete már rosszabbul bírja a napirend váltásokat) sokszor eszembe jutott, hogy ezekre a buszokra kéne felültetni minden középiskolást, aki nem akar tanulni. Nézzék meg ezeket a fáradt embereket és jól jegyezzék meg, hogy azért kell tanulniuk, hogy nekik ne kelljen így élniük.

2023. febr. 14. 09:57
 13/21 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon szomorú, hogy a 4es meg a 8as hogy föl van pontozva, a hisztis kamasz hozzáállással. Nem úgy viselkedik az a gyerek ahogy megparancsoltam neki? Na majd én megmutatom neki ki itt az úr, majd meglátja hogy mennyire pokollá tudom tenni az életét, mert én vagyok a szülő és hatalmam van felette és ha nem hajlik meg az akaratomnak, akkor megkeserüli. Fel sem merül, hogy esetleg valami köztes megoldást kellene keresni? Komolyan ekkora az ego, hogy inkább elvadítod magadtól a gyereket, mint hogy néha kicsit engedj? Lehet, hogy ez újdonság lesz, de van átmenet a mindent szabad és a kuss a neved között. Nem csoda, hogy annyi gyerek pucol el otthonról az első adandó alkalommal, menekül akár rossz kapcsolatokba, csak szabadulhasson az otthoni börtönből.
2023. febr. 14. 12:34
 14/21 anonim ***** válasza:
11%

Az a helyzet, hogy egy ennyi idős gyerek nem tudja eldönteni, hogy mit akar. Azt hiszi, de nem képes rá. Szóval én biztos nem engednék neki. Üljetek le beszélgetni, hogy ki miben tud kompromisszumot kötni. Az iskolát nem hagyhatja ott. Most persze utál tanulni, minden kamasz így van vele, de azt hiszi, hogy folyamatos műszakban dolgozni olyan jó? Mutass neki ilyen gyárakat, videókat, hogy ott miket csinálnak, hogy milyen beosztásban. Mutass neki 40 éves embereket, akik 70-nek néznek ki, mert tönkrementek a munkában.

Én folyton azt szoktam mondani a gyerekeknek, hogy lehet engem utálni, nyugodtan. De a szeretet ellentéte nem a gyűlölet, hanem a közöny. Akkor nem szeretném őket, ha le se t.ojnám, hogy mit csinálnak. Ezt amúgy tapasztalatból tudom, mert nekem elváltak a szüleim, és anyámat kicsit sem érdekelte, hogy mi van velem. Nem vagyok olyan alkat, nem kallódtam el, de anyámnak pl. fogalma sem volt róla, hogy hétvégenként hol vagyok és kivel. És tudom, hogy nem azért csinálta, mert annyira jó fej volt, hanem azért, mert teljesen lefoglalta az új hapsija.

Egy szülőnek az a dolga, hogy határokat szabjon, a kamasznak meg az a dolga, hogy ezeket feszegesse.

2023. febr. 14. 15:42
 15/21 anonim ***** válasza:
19%

13aas az ilyen gyerekért nem is kár ha a lehető leghamarabb elhúz.

Mert az ilyen bozzáálás hogy jaj kamasz neki mindent lehet megsimogatom az okos kis buksiját. belerúgtál anyádba édes csillagom? Itt egy húszezres menj szórakozni szívem.

Szomorú hogy nem vagy még teljesen lepontozva a nagy liberális az édes porontyom bármit megtehet hozzáállással. Én az ilyen gyerekre még a kabátot is segítek ráadni.

2023. febr. 14. 16:29
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm 15, hogy gyönyörűen demonstráltad amiről írtam. Szövegértelmezés nem megy, csak a hiszti, a csapkolózás, kompromisszumot nem ismersz, gondolkodni csak szélsőségekben tudsz.
2023. febr. 14. 17:18
 17/21 anonim ***** válasza:
88%

14-es vagyok. Először én is a szép szóval kezdeném. (Nyilván már megpróbálta).

De ne ám, hogy a gyerek legyen a főnök?

A húgom is kitalálta 13 évesen, hogy ő utál tanulni, minek az, elmegy dolgozni. A suliban a kis r.ibanc barátnőivel találták ezt ki, akiknek a leghalványabb gőzük sem volt a való életről. Csak azt gondolták, hogy minek nekik a Pitagorasz-tétel ahhoz, hogy egy butikban szép ruhákat áruljanak.

Aztán anyám rázárta a szobaajtót, minden nap kikérdezte a leckét, mert két tárgyból bukásra állt. Utána szépen leérettségizett, és lett egy szakmája. Szóval szerintem minden gyerek bepróbálkozik. Ha a szülő ráhagyja, az már annak a jele, hogy feladta a gyereket. Amúgy én elhiszem, hogy van az a pont.

Az enyém 13 éves, és ha nem figyelnék rá, leckét sem írna. Nem tudom, hogy ez fog-e változni, de kivagyok tőle. Pedig egyébként meg cuki.

2023. febr. 14. 18:24
 18/21 anonim ***** válasza:
84%
Én ugyan így voltam a fiammal, minden nap mennt a vita, ott akkarta hagyni az iskolát, hogy estire megy, nem engedtem, hétvégén mehetett bulizni, de hétközben nem, vagy pénz megvonás. Az utolsó évben, igaz ez már az érettségi után 2 év volt fizettem neki, hogy végezze el. Most 23 éves , nagyon jó szakmája lett, nagyon jó munkahelye lett, és minden nap megköszöni, hogy nem engedttem, és vissza fizette, amit az utolsó éven fizettem neki. Otthon nem tudttam vele értelmesen beszélni, de beültünk az autóba és mentünk egy kört, akkor beszélgetett velem, így autó túrára vittem.
2023. febr. 14. 18:54
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

,, mert én vagyok a szülő és hatalmam van felette ,,

Na EZ hiányzik teljesen a mai gyereknevelésből, ebből lett ez a szenny, amit kitermeltek a mai szülők, hogy a 12 éves lánynak már 6 barátja volt, meg hogy 9 évesek már a szerelmen gondolkodnak. Az én időmben 16 alatt ilyenről szó sem volt, mindenki kussban ment az iskolába, milyen érdekes.

2023. febr. 14. 21:47
 20/21 anonim ***** válasza:
45%

#13: te nem vagy normális. inkább elvadítod magadtól a gyereket, mint hogy néha kicsit engedj? Az iskola otthagyása szerinted kicsit engedj kategória? Ez pont hogy nem az. A kicsit engedek az a festett haj, meg a szilveszteri ottalvós buli. A körömlakk színe és a családi nyaralás helyszínébe is kikérem a véleményét egy idő után. Az iskola pont az a kategória amibe a szülőnek kemény korlátokat kell szabni.

2 kamasz gyerekem van. Az idősebb (idén érettségizik) nemrég mondta, hogy már érti miről beszéltem pár éve (sulival kapcsolatban) de akkor nagyon nem értette.

2023. febr. 15. 05:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!