A szülő miért féltik túl a kamasz gyerekeiket?
Kérdező, az inkább neked kéne xDD
1949-53ig volt Rákosi, aztán 56-ban visszajött, ekkor tört ki a forradalom.
56-89-ig volt Kádár, ebbe született bele a 17-es is.
Az eszme rendszerre értettem a Kádár/Rákosi összehasonlítást. Ugyanaz a kettő, csak a Kádár el is hitette a magyarokkal, hogy jól élnek, Rákosinak meg ez nem sikerült, úgyhogy jöhetett a terror.
22. Az egy dolog, de képesek olyan túlzásokba esni, hogy az nem igaz.
Én nyolcadikos koromban járhattam először haza, pedig már negyedikben is bőven tudtam az utat haza, mert kb 15 percre sem volt az otthonom, igaz, tömegközlekedve Pesten, de akkor is megalázó, főleg, hogy a szüleim 4-ig dolgoztak, és csak 5-re jöttek értem.
Nem túlféltés, csak a kamaszok "felnőttesdit" akarnak játszani úgy, hogy a legtöbbjük olyan naiv hülye, hogy az fáj.
Én is voltam kamasz, és ha a szülők hagyják olyan marhaságokat csináltam volna, hogy te jó ég.
Bocs, amiért apa pl nem akarta, hogy a fiú, akibe "halálosan szerelmes voltam" megdugjon és eldobjon - például.
Vagy hogy elmenjek egyedül egy koncertre 15 évesen (elkísért, és nem azért, mert túlféltő, hanem mondjuk mert egy kamaszlányt még úgyis megerőszakolhatnak, hogy nem itatják le).
a mai szülők többsége elzárja a gyerekeit azoktól az élményektől amiket ő gyerekként, kamaszként szerzett.
és tetszik nem tetszik, ez kontrollmánia
a gyereket nem azzal készíted fel az önálló életre hogy nem engeded hibázni. a te szüleid nem aggódtak? de igen. mégsem figyelték minden egyes lépésedet.
#23 én ehhez képest 10 évesen egyedül jártam úszni Budapesten úgy, hogy többször át kellett szállnom. mobiltelefon sem volt. mégis túléltem a gyerekkorom. azen korosztályom már nem engedi ezt meg a gyerekeinek, még akkor sem, ha ők önállóan mehettek. szerintük veszélyesebb a világ, pedig nem.
őszintén nem tudom mi változott, a mostani szülőket zavarja ha a gyerekük nincs teljesen rájuk utalva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!