Ez így rendben van? Családsegítőt vontak be
sziasztok!
Az oszt.főnök jelzett a családsegítőnek h gyermekem (13éves) sokat hiányzik IGAZOLTAN(orvosi) az iskolából és hogy rossz tanuló meg hogy néha a barátnőinél alszik...
A fent említett dolgok miatt lett tartva egy esetkonferencia ahol nekem kuss volt a nevem. Csak az oszt.főnök beszélhetett amikor szerettem volna valaszolni illetve a ragalmazasaira is reagalni felemelték a hangjukat es szinte meg sem szólalhattam. Nem voltam még ilyen helyzetben. A szavaiból azt vettem ki hogy mindennek en vagyok az oka és h a gyerek miattam nem tanul... Megalazva ereztem magam. Azota is az esemenyek hatasa alatt állok. Azt sem tudtam kik vannak ott senki sem mutatkozott be kb 8an voltak. A gyerekre iskolapszichologust állítanak. Nem ertem miert, nem ertem ezt az egészet. Sokat beszelgetek a gyerekkel sajnos tudom h nem szeret tanulni de hiaba minden hegyi beszed ennek ellenere sem tanul. Kb 2havonta ha 1x ott alszik vmeik baratnőjénél de azt is úgy h felhívom az anyukát mehet e a gyerek.
Mit gondoltok erről?
Ezert kellett az esetkonferencia?
Azt hittem súlyosabb esetekben történik ilyen. Hogy lehet ebből kimászni?

4.válaszoló
Igen, ezt fogom tenni!
11. Válaszoló
Köszönöm..
De annyira rossz volt. Tudom ennel rosszabb senkivel se történjen de figyeltem őket azok az ossze nezesek az esetmenedzser (gondolom én h ő volt az) és az oszt.főnök között.. Kellemetlen volt. Örülök h írtok h kicsit másképp lássam a dolgokat

Hát nekem ez nagyon gyanús, hogy nem csak ez van a háttérben.
Fiam is rengeteget hiányzik. Emellett leköltöztünk vidékre, majdnem minden nap késve ér be. Bukasra is áll sok tárgyból.
(Tudom tudom, szaranya vagyok, meg nem való nekem gyerek, meg az itt szokásos)
Mégsem szólt soha senki emiatt. Nem hogy csaladsegítő...
Én elgondolkodnék, hovs valóban mindig beteg?! Valóban normális hogy hétköznap nem alszik otthon? Valóban nem tudnék jobban segíteni neki?
Nem hiszem, hogy csak ennyi volt az indok. Ha mégis, akkor én azzal a lendülettel sulit váltanék és megköszönném az ofő buzgóságát.
De ismétlem, ennyi miatt senkit nem vesznek elő.

Bocs, de ha nem tanul a gyerek, akkor nem napközi van és letolom a felelősséget magamról, hanem hazahozom. Ha nem tudom, akkor este ülök le vele tanulni. Igen, személyesen. Egy 13 éves gyerek ilyen, a körmére kell nézni, még nem lát előre évekkel.
A másik, hogy nagyon hihetetlen, hogy egy 13 éves gyerek ennyit beteg. Még alsóban talán, de ahhoz hogy a családsegítő beszálljon a buliba, brutál sokat kell hiányoznia. Tesóm hiányzott rengeteget, ott a háziorvos felvetette a pszichológiai vizsgálat szükségességét, mert ilyen fejfájós-bizonytalan hasfájós tünetei voltak (kivizsgálták, szervei rendben). Aztán a középiskolával egycsapásra megszűnt. Ezen az úton is el lehetne indulni, hogy mem esetleg erről van szó, és kétoldali iskolaundor okozza a betegségeket. Rosszabb esetben bántják a társai.
Az esetmegbeszélésre nem tudok mit mondani, a környezetemben van pár súlyos eset, azokat sem referálják tovább, pedig kéne. Szóval tuti hogy valami kaka van a palacsintában, ha felfigyeltek rátok.

Én a helyedben egy alapos fejmosást tartanék a gyereknek. Mégis mit beszélhet a suliban. Honnan tudják kinél alszik?
Keress egy magántanárt aki segít a tanulásban. Ezek mellett kezdj szigorúbb lenni a gyerekkel.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!