Ez így szerintetek is sok?
Sziasztok!
7. osztályos vagyok, és úgy érzem túlterhelem magam.Túl sok a különórám:
Hétfő: orosz óra (3/4 3-tól kb fél 5-ig, nagyim tartja)
hittan:5-től 6-negyed 7-ig
Kedd:régen rajzszakkör volt, de most nem biztos, hogy tudok járni, + hip-hop 5-negyed7-ig
Szerda:Úszás:2-4-ig
Csütörtök:zongora:3-tól fél 5 ig, hip-hop:5-negyed7-ig
Péntek:most egyenlőre semmi
És ehhez még nagyon sok óránk is van:4x 7 óra, és 1x6 óra
A legfőbb gond pedig, hogy este kezdek el tanulni, és leckét csinálni, és mivel maximalista vagyok, állandóan éjfélkor fekszem, mert annyit tanulok :S mert tavaly csak tesiből lettem 4-es, többiből mind 5, és most kitűnő akarok lenni, csak, hogy bejött ez a 4 új tantárgy, úgyhogy elég fárasztó.Anyummal már sokszor beszéltem róla, hogy nem kéne-e kevesebb különóra, de úgy döntöttünk, semelyiket sem hagyhatom abba.
bocsi, a sok szövegért 13/L
Én is járok hittanra:)
és szerintem nem kell cikizni meg azt mondani rá hogy f@szság.
Az oroszt nem tudod rövidebbre venni nem fél 5 ig hanem pl.:fél 4-ig??
Az úszást hagyd abba szerintem de te tudod
Tipp: azt hagyd abba amelyiket nem szereted!:)
Sok sikert a tanulásban!
Kedves valaki, aki írtad, hogy mártírkodom ! :)
Nem, nem mártírkodom, tényleg nem hagyhatom abba.Az oroszt például mert a nagyim nagyon...mármint na:Apukám (és ő az apum anyuja) is fél mikor vele kell beszélni, és a nagyim mindig azt mondja, hogy akkor is bírjam ki ezt az órát, mert, hogy neki milyen nehéz gyermekkora volt.Mondjuk tényleg az volt, mert nem ismerhette az apukáját (mert meghalt mikor ő 1 éve volt).Meg mikor a szüleim mondták neki, hogy én már szeretném abbahagyni, mert túl sok ez így, akkor ő mérges lett, és szó szerint azt mondta, hogy én egy kétszínű vagyok, mert nem mondom meg neki.Igaz, tényleg nem mondtam meg neki, de csak, hogy ne bántsam meg.
Kedves valaki, aki írtad, hogy a hittant attól még abbahagyhatom! :)
Hát, ez már csak 1 év és utána talán vége van, úgyhogy végig kéne csinálnom.
Valaki más:
Igen, igazad van, nem annyira nehéz a hetedik, nem is lenne nekem sem, ha nem akarnék mindenből hibátlan lenni.És ezt sajnos nem tudom irányítani.Tegnap is tesin nagyon kicsit dobtam, és elsírtam magam, mikor nem látták.
Még egy más:
Az úszást azért nem lehet, mert gerincferdülésem van, és ezért az orvos (iskolai) azt mondta, kötelező.
Ja, és nem Fanni vagyok, bár az egy szép név :D
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Ui.:Most biztos azt kérdezitek magatoktól, miért írtam ki a kérdést, ha bárki aki válaszol rá, és elmondja mit kéne abbahagynom arra azt mondom, nem lehet.Hát, én sem tudom, nem gondoltam át...
Nem muszáj abba hagyni bármit is.
Nem tudod az oroszt és az úszást hétvégére tenni ?
A suliban szerintem már nem tanítják az orosz nyelvet.
A zongora, hip-hop,hittan tényleg nem lehet hétvégére tenni, mert nekünk sem lehetett.
Sok sikert :)
Kedves Utolsó!
Köszönöm a válaszodat!De, az oroszt lehet, de az úszást nem, az sulis, olyan mint a hip-hop.Az oroszt elvileg tanítják még az Apáczaiban, meg a Fazekasban, azt hiszem az Eötvösben is, de az nem tuti.Szóval ha most nagyim megtanít, akkor ott már könnyebb lesz.
a te helyedben én: az oroszt áttenném hétvégére
és ahittant abba hagynám és akkor sokkaltöbb szabadidőd lesz! remélem segitettem
anno nyiregyházi vagy? melyik suliba jársz?
nekem az anyukám orosz:)
Szia!
Budapesti vagyok :)
Nekem a nagyim orosz (lehet, hogy már írtam)
Szia! Eléggé meg tudlak érteni, bár nem vagyok őgy betáblázva, mint te, én ilyen három-négy körül mindennap hazaérek és utána nincs semmi, de néha az is sok (szakkörök, felvételi előkészítők... -.-")
Egyetértek: sok mindent abba tudnál hagyni, ha akarnád. Azt mondod, a hip-hop a mozgás, de az úszás is az, a kettő közül egy elég lenne. Az orosz fontos lesz az életben? Max akkor, amikor oda mész, vagy olyanokkal találkozol.
Egy tipp: szerintem hagyd abba a két sport közül azt, amelyik több idődet elveszi/kevésbé szereted, és hagyd az oroszt. Később, mondjuk középiskolában választhatod azt második idegen nyelvként, amihez az eddigi tanulás tökéletes alap lesz.
A hittanról annyit: te akarod a vallásod gyakorolni, vagy a szüleid? Egy felvilágosult országban élünk, ha te nem akarsz hívő lenni, senki ne kényszerítsen! Has viszont ez a te döntésed, akkor vedd úgy, hogy meg se szólaltam ;)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!