Nagyon egézségtelen?
Nekem is vannak időszakaim amikor nehezebb az anyag,több a követelmény,többet kell tanulni + itthon is minden nap segíteni,mindenra meg van a feladatom...ilyenkor én is kávézok.
Most még nem.Egyenlőre napi 7-7,5 órát alszok és ha nagyon fáradt vagyok,délután pihenek vagy alszok egy fél órát - órát.Utána megiszok egy friss meleg teát (borsmenta,citromos kamilla vagy vmilyen gyümölcstea) és kiszellőztetem a szobámat.Utána leülök tanulni,így jobb,mint suli után rögtön neki esni;)
Éjszaka rosszul aludtam,sőt szinte alig aludtam...úgyhogy most nagyn fáradt vagyok.Még edzés előtt iszok egy kávét és utána ha hazajövök tanulok...
15/L
inkább igyál kólát;) az finomabb.
de amúgy eszméletlen egészségtelen.
14 évesen meg pláne hogy nem kéne kávéznod..
én most, januárban, 12 évesen felvételiztem hatosztályosba, mégsem kávéztam..akkor legalább csak tejeskávé legyen, és napi 1szer max. de te tudod..(és amúgy elhiszem h leszívja az agyadat a tanulás..én is átmentem ezen) de szerintem nézz utána a neten, hogy milyen tippek, vagy praktikák vannak fáradság ellen. :) 13/L
Hát, szerintem nem a legjobb. Én is megiszom néha egy kávét, de kb. úgy havi egyszer vagy egyszer se, ha éjjel baromi keveset vagy rosszul aludtam és másnap valami fontos dogát írok. És mivel ilyen ritkán iszom, sokkal jobban hat. Úgy értem, hogy így akkor gyorsan felébredek, és még este is alig tudok elaludni, viszont volt már, hogy egy hétig minden nap ittam, és nem hatott olyan jól.
A felvételi miatt ne stresszelj ennyire. 2 éve felvételiztem, és tudom, milyen rossz ez a 8. első félév, de hidd el, nem lesz olyan nehéz a felvételi, és az év vége meg csupa lazítás lesz, hiába mondják a tanárok, hogy nem. ;)
Valahol egyébként azt olvastam, hogy azért nem jó a kávé, mert gyorsan megemeli a vérnyomást (felélénkít), viszont utána visszaesik, és fáradtabb leszel, mit előtte. A tea viszont nem ilyen, szóval szerintem először próbálj meg reggelente inni egy bögre (fekete) teát.
Az emberiség 80%-a fogyaszt valamilyen formában kávét, így elmondható, hogy a koffein a legelterjedtebb psichoaktív drog a világon, mégis errõl tudunk a legkevesebbet.
Növeli a csontrirkulás esélyét, mert a koffein kivonja a kálciumot a testbõl. Ha két-három csészénél több kávét fogyasztasz naponta, és ha nem pótolod legalább 800 mg kálciummal, felléphet a csonttörés és csontritkulás veszélye. Már kevés koffein fogyasztásával is okozhatsz álmatlanságot és félelem érzetet ha erre hajlamos vagy. A hosszútávú koffein túladagolás koncentráció-zavart, depressziót és kedélyingadozást okoz.
Figyeld meg egy héten keresztül, mennyi koffeint fogyasztazs, és ez milyen hatással van testedre. Ha a hatás negatív, csökkentsd az adagot vagy iktassd ki teljesen napirendjedből.
A koffeinérzékenység jelei: gyors szívverés, izzadó tenyér, pánikrohamok, hányinger,gondolom neked egyik sem lép fel.Ha mégis szokj le a kávéról!
Maga a kávé nem árt,de ha 14 éves korodtól kezdve napi 2 csészével iszol az bizony már árthat a későbbiekben.
A kólát nem kell javasolni helyette,hisz az agyon cukrozott,koffein tartalmú ital.
Nem beszélve arról,hogy moss rendesen fogat,mert a fogaid egy bizonyos idő után elszíneződhetnek,ami egy kamasz lánynál nem épp vonzó,bár más embernél sem.
Esetleg kávé helyett használhatz szőlőcukorkát is.
És ne cukrozd meg annyira a kávét.
Automatából iszol?Otthoni kávé?Instant kávé??Presso kávé?Tejes kávé?
Ez mind-mind nem mindegy.
Minden esetre ha stresszelsz inkább mozogd le,mert a kávé talán csak átmenetileg látszik megoldásnak,hsiz attól a stressz benned marad..és később fejfájásra is hajlamos lehetsz vagy hasgörcsre vagy egyéb panaszra.
Boldog stressz mentes évet neked :D
Szerintem se igyál annyi kávét.Tudom ajánlani viszont a zöldteát, és itt nem a filteres zöldteára gondoltam hanem az igazi ázsiai teafüvesre.Azt hiszem viszont hogy az egy kicsit drága(pontosan nem tudom, ,mert nekünk külföldről van és kint Keleten olcsóbb). Annak az íze viszont nem biztos hogy ízleni fog mert keserű.De a tesóm pl. imádja.
13/L
szerintem ne szokj rá a KV-ra! lehet csak alacsony a vérnyomásod és azt nem feltétlen jó kávéval kezelni...
régebben én is ilyen voltam, de ezt is kinőttem :)
néha megmértük és max 80/60 szokott lenni, vagy annál kevesebb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!