Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Van olyan akinek a kamaszgyere...

Van olyan akinek a kamaszgyereke cigizik,és tudja.hogy sikerült szabályokat felállítani.és milyen feltételekkel engeditek neki?

Figyelt kérdés

2022. okt. 6. 13:15
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
74%

"Tilthatsz te bármit, amit csak akarsz - a gyerek meg vagy hallgat rád, vagy nem"

Mondjuk, nem azt mondtam, hogy ha valamit tiltunk, akkor nem fogja csinálni. Azt mondtam, nem látom értelmét annak, hogy alapból támogassuk a káros dolgokat.

2022. okt. 7. 08:29
 22/29 anonim ***** válasza:
66%

"Azért oda lesüllyedni, hogy az ember maga veszi meg a gyerekének a cigit...."

Ha a szülő cigizik a gyerek közelében, az a gyerekre pont hogy károsabb. A cigisek még nagyjából szűrve szívják a füstöt. A közelükben levők viszont szűretlenül.

2022. okt. 7. 10:26
 23/29 A kérdező kommentje:
17 és teljesen igaz.attól nem károsabb a cigi mert a szülő tud róla!
2022. okt. 7. 12:08
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok még szülő, de elgondolkodtam ezen a kérdésen többször is. Nálunk ilyen probléma nem volt, a családomban a papámon kívül senki nem dohányzott, de ő is leszokott róla. Anyukám életében egyszer, 20 évesen próbálta ki, apukám szerintem ki sem próbálta, mindkét szülőm utálja a cigit, én is gyűlölöm, undorodom a szagától, a világ egyik legnagyobb baromságának tartom: büdös, egészségtelen, káros, drága (tudtommal kb 1500 forint egy doboz cigi, aki napi 1 dobozt elszív az már 45 e havonta, ennyi pénzt kiadni egy ekkora baromságra, arra hogy az ember önmagát károsítsa…). Tinédzserként is igy gondolkodtam és hiába kezdtek el dohányozni az osztálytársaim, engem nem érdekelt, ki sem próbàltam soha. Egyszer megfordult a fejemben, 18 évesen, hogy az e cigit kipróbáljam, de nem tettem, lebeszéltem magam róla.

Először is, szerintem nem mindegy, hány éves a kamasz. Nyilván semmilyen életkorban nem jó dolog dohányozni, de nem mindegy, hogy a 13 éves kiskamasz, általános iskolás akar cigizni vagy egy mondjuk 17 éves, gimnazista, aki már majdnem felnőtt. Mivel nem dohányzom és nagyon nem támogatom ezt az egészet, nem örülnék, ha a gyerekem dohányozna, kicsit dühös lennék, de nem szidnám agyon, örülnék, ha elmondaná és nem titkolózna, megbeszélnénk. Nem tudnék vele mit csinálni, ha dohányzik, akkor dohányzik (feltételezzük, hogy 16-17-18 éves kamaszról van szó), de én nem vennék neki cigit, nem is adnék rá pénzt és itthon nem dohányozhatna.

2022. okt. 7. 14:15
 25/29 anonim válasza:
Emlékszem, míg kicsi voltam, apám nagyon néha rágyújtott előttünk. Anyám soha. Általánosban 12 éves körül piszkáltak, hogy biztos azért nem cigizek, mert otthon nem engedik. Akkor elmondtam otthon, apám megkérdezte, rá akarok e gyújtani. Odabent az új házban rágyújtottam apám mellett, anyám videózott, megmutattam az osztályban, többet nem hallottam, hogy miért nem merek beleszívni. Mert nem kívánom. Aztán 16 évesen rászoktam, eleinte nem szívtam otthon, csak ha egyedül voltam. Már 14 évesen jártam szomszédokba füvet vágni, fát metszeni, gyümölcsöt szedni, szóval volt pénzem. Kimentem sétálni, akkor rágyújtottam, reggel iskolába menet, délután hazafelé, stb. Később, mikor kiderült volt hegyi beszéd, meg hogy nem szívhatom stb. Aztán miután nem volt eredményes, utána kiderült, hogy anyám is szívja, apám is, csak előttünk nem. Utána szívtuk együtt is, de a házban nem, csak a teraszon, udvaron. Azóta apám letette, anyám sem nagyon szívja, legalábbis ha ott vagyok, nem szokott kijönni rágyújtani velünk, csak nagyon ritkán. (Havonta 2x megyek, és kb 2-3 alkalmanként jön ki egyszer, míg mi kb 5-6x egy alkalommal. Szóval ennyit ér a tiltás, vagy az engedés...
2022. okt. 31. 21:18
 26/29 anonim ***** válasza:

Érdekes, hogy aki azt mondja, hogy nem engedné, és mégis honnan van rá pénze, mind le van pontozva.

Ez is egyfajta önigazolás, jaj, én nem tehetek róla, hogy dohányzik a gyerekem.

De igenis tehettek róla!

Nekem 15 éves a lányom, és iskola után egyenesen jön haza. Pénzt kap, ha kér, de tudjam, hogy mire. Ha cigiszagúan jönne haza, bizony megérezném, és kapna a fejére. Ne mondjátok már, hogy semmi ráhatásotok nincs a saját gyereketekre! Már hogyne lenne.

Azzal se áltassátok magatokat, hogyha dohányzik a gyerek, és ti ezt elnéző mosollyal nyugtázzátok, akkor milyen nagyon jó a kapcsolatotok, és majd mindent megoszt veletek, mert nem fog. Én tudom, hogy a gyereknek vannak titkai előttem, és ezt el is fogadom.

De az biztos, hogy észrevenném, ha dohányzik, és tennék is ellene!

2022. nov. 1. 15:52
 27/29 anonim ***** válasza:

26!

Az enyém pl 13 éves kora óta dolgozik -nem Magyarországon élünk, itt lehet- úgyhogy mindig volt pénze, plusz ott a zsebpenze. Nem, soha nem volt vele elszamoltatva, mire költi. Az övé. Engem se számoltat el senki, hogy én mire koltom.

Arról meg, hogy cigiszagu: én nem dohanyzom, de csak pár percet kell valaki mellett állnom, hogy hasonló büdös legyek.

2022. nov. 1. 15:59
 28/29 anonim ***** válasza:
Ez is csak önigazolás. 13 évesen dohányzik? Valamit nagyon elrontottál. Amúgy meg nagyon nem mindegy, hogy a szája cigiszagú vagy a ruhája.
2022. nov. 1. 16:04
 29/29 anonim ***** válasza:

28!

Nem, nem 13 évesen dohányzik. Értő olvasás, mint olyan? 13 éves kora óta dolgozik, azóta van pénze a zsebpénz mellett. Sosem volt cigi szagú a szája, most sem az, ugyanis rágót vagy mentolos cukrot használt mindig is. Akkor is, amikor még nem dohányzott

2022. nov. 1. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!