Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Milyen hobbival tudja lekötni...

Milyen hobbival tudja lekötni magát egy tini a kockuláson kívül?

Figyelt kérdés

2022. szept. 27. 08:00
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
0%

Szex

Drog

Rock & Roll

2022. szept. 27. 13:14
 12/38 anonim ***** válasza:
89%
Bicilizek,kutyázok (séta,szőrápolás, takarítás, kiképzés),természetet járom (egyedül). Zenét hallgatok,verset írok.
2022. szept. 27. 13:41
 13/38 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek olyat, aki naphosszat

- legózik (igen, kamaszkorában is)

- zenél

- ír (novellákat, blogot, akármit)

- sportol

- rajzol

- olvas (nem csak kötelezőket, hanem mindenfélét)

- stb.

2022. szept. 27. 13:50
 14/38 anonim ***** válasza:
83%
RAJZ :)
2022. szept. 27. 16:46
 15/38 anonim ***** válasza:
91%

Lányom táncol, gitározik és a legújabb hobby a gyöngyképkirakók.

Ezen kívül barátnőzik suli után, vagy kutyázik

2022. szept. 27. 18:50
 16/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

6#

Van igazság ebben is amit írsz, de egyéntől is függ a dolog. Engem is annó magába szippantott a számítógép, de én főleg "alkotásra" használtam. Próbáltam segíteni, hogy mi az ami érdekelheti, de mind uncsi neki.

#9!

A kockulás jelentésével kapcsolatban hibásak az ismereteid:

[link]

2022. szept. 27. 19:45
 17/38 anonim ***** válasza:
100%

"Próbáltam segíteni, hogy mi az ami érdekelheti, de mind uncsi neki."

Próbáltál? Máris múlt idő?

Ha tényleg segíteni akarsz neki, akkor ne add fel ilyen hamar! Akkor szánj rá időt! Őrá. Legyél vele, legyél ott, amikor kockulni kezdene, és legyél neki te az alternatíva: bármit csinálsz, abba őt is bevonhatod (főzőcskézés, kertészkedés, barkácsolás, akármi), vagy egyszerűen csak beszélgethetsz vele! Nagyon de nagyon ki vannak éhezve a kamaszok a beszélgetésre (akkor is, ha nem fogalmazzák meg)! De arra nagyon sok időt kell szánni, mert eleve eltart egy jó darabig, amíg megnyílnak. Lehet, hogy mondjuk másfél órából csak 10-20 perc lesz az, ami komoly, hasznos, tanulságos, stb. beszélgetés lesz, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen, bizony rá kell szánni azt az egy-másfél órát.

2022. szept. 27. 19:51
 18/38 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem lehet hagyni, hogy kockuljon? Miért baj, ha játszik a számítógépen?
2022. szept. 27. 20:01
 19/38 anonim ***** válasza:
62%
Nem az a baj, ha millió más dolog mellett kockul is, hanem az, ha a szabadideje túlnyomó részében csak azt csinálja - és közben elmegy mellette az élet anélkül, hogy egy csomó minden másban is fejlődhetne akkor, amikor annak itt van az ideje: kamaszkorában.
2022. szept. 27. 21:05
 20/38 A kérdező kommentje:

"Máris múlt idő?

Ha tényleg segíteni akarsz neki, akkor ne add fel ilyen hamar!"

:) Hamar? Ha tudnád hányszor próbálkoztam.

Főzés esélytelen és úgy érzem semmi nem érdekli már.

Könyv olvasás és film nézés maximum. Régen videókat készített, de már az sem érdekli. Félek, hogy már nagyon függő lett, ami azért is alakult így, mert egy ideje nincs korlátozva neki. És ez nem rajtam múlt. :(

2022. szept. 27. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!