Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mennyire természetes dolog,...

Mennyire természetes dolog, hogy egy 16 éves tinilány elmegy ruhákat venni a barátnőjével és a szülei 25-30 ezreket adnak neki?

Figyelt kérdés
(Nem egy gazdag/milliomos családról van szó)

2022. aug. 30. 23:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%
Persze, hogy normális, már nem azok az idők vannak, hogy ez sok legyen. Kb 1 pár normális cipő jön ki belőle vagy néhány ruhadarab.
2022. aug. 31. 06:59
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi idős gyerekre simán rá lehet bízni, hogy megvegye a saját ruháját, es azt is megértem, ha szívesebben vásárol a barátnőjével, mint a szüleivel.

Az összeg sem sok, sajnos a jobb minőségű (de messze nem felső kategóriás) ruhák innen indulnak.

2022. aug. 31. 07:05
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen (középiskolás koromban) lettem koleszos. Azóta magamnak vásárolom a ruháimat (meg kb minden mást) Annyi h mivel mi elég csórók voltunk, nem egyszerre vettem meg őket, hanem egyik hónapban a cipőt, majd köviben 1 gatyát stb.

De a mai árak szerint, ez az összeg kb 1 pár cipő, meg néhány pepco/kínai nadrág.

A 7 évesem most suli előtt 3 pár cipőt kapott (közben kinti, benti, ünneplő) Az volt 25ezer ft....

Ez az összeg csak a fizetéseinkhez nagy, egy heti kajára nem elég, nem hogy egy szezon ruhára

2022. aug. 31. 07:20
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Egy farmer a New yorkerben 10 ezer, egy pulcsi 7 ezer és akkor még vesz mellé 3 felsőt (3x4 ezer) az 12 ezer. Ez 29 ezer Ft. Ez nem sok, ha korábban a szülő elkísérte a gyereket vásárolni akkor talán már ismerik az árakat és a márkákat, és normálisan dönt. Ha hetente odaadják ezt neki, akkor az már fura, de ennyi pénz simán elmehet 3-4 havonta, és akkor a cipő és kabát is a tavalyi (ami nem baj.)
2022. aug. 31. 10:30
 15/20 anonim ***** válasza:
89%

Hát,ha azt nézem, hogy 8000 alatt nem igazán kapok normális hosszú farmert, akkor miről beszélünk?

Őszre kell minimum 2-3 farmer, 4-5 póló, 4-5 vastagabb pulcsi - ezt ma már a turiban sem hozod ki 20-nál olcsóbban.

2022. aug. 31. 13:26
 16/20 anonim ***** válasza:
88%
Ha nem heti program ez, akkor teljesen. 16 évesen már bőven tud magának ruhát venni, ez pedig nem nagy pénz. Kb vesz belőle egy nadrágot meg két felsőt fast fashion-ben.
2022. szept. 1. 14:23
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
25-30e ft-ból nem túl sok cucc jön ki, ha nem pár sima, vékony póló a cél...
2022. szept. 1. 20:06
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát hallod... Nyáron a hosszú nadrágokat néztem az itteni kínaiban. Olyan nadrág, amit ősz elején még boldogan felveszel, ha már érzed a hűvöset, de télen duplán alá öltözöl. Ezek 5000-től kezdődtek, 5600-6000-nél volt a vége. Én meglepődtem, mert szerintem ez sem az olcsó kategória. És nem farmer nadrág. Ráadásul a kínaiban.

Vagy múltkor Ázsiacentereztünk a barátommal. El vitt oda, mert nagy a választék és jó árak vannak. Nem voltak jó árak, átlagos kínais árak. Hosszú nadrág 5000+, kis rövidnaci övvel 3-4000. Belebújós cipők 3-5000 között, magassarkúk, sportcipők vagy minek hívják őket 5-10.000 között.

Kis nyári egyberuhák 10 felett, átlagos pólók 3-4 ezrek, a kicsit csinosabbak 5 és környéke. Vékony belebújós, hosszú ujjú pulcsi 6-7E.

És ezek csak a kínais holmik, másutt drágábbak. Ha plázázni mennek, haza tud hozni 2-3 pólót és egy nadrágot.

Szóval kevés az összeg, igen. És ha közben szeretnének egy mekit, egy hamburgert vagy jégkását, kávét...

Egyszer - kétszer belefér szerintem az ilyen.

Az meg, hogy barátnőzik és önállóan vásárol magának, beosztva a pénzt... Legyen is természetes! Ez a kor a szülőkről való leválás kezdete, SZÜKSÉGES elengedni ilyen programokra a gyereket.

2022. szept. 1. 23:23
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez a “Gondolom ott is inkább pénzt adnak a gyereknek, minthogy foglalkoznának vele.” tipikus irigy csóró mentalitás. Valahogy az eszedbe sem jut, hogy van, ahol foglalkoznak a gyerekkel ÉS pénzt is adnak neki. A kettő kizárja egymást, aki jól keres és a létminimumon felül valami pluszt is biztosít a gyermekének, az csak is szar szülő lehet.

Egyébként a kérdésre válaszolva teljesen rendben van, én ebben a korban több pénzt is kaptam.

2022. szept. 2. 13:15
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az az ALAP, hogy az választja ki a cuccait, aki hordja is őket. Ruhát, cipőt, táskát, ilyesmiket. Nézd csak meg te is, itt az ősz, az elsősöket viszik a szüleik, táskát, tolltartót, de néha még füzetet s borítót vásarolni is. Ő használja, neki kell tetszeddjen. S miért hordon olyan ruhákat, amik bár teljesen funkcionapnak, de nem tetszenek neki, mikor a kettő nem zárja ki egymást? Éppen csak annyi kell hozzá, hogy az válasszon, aki hordani is fogja.

A szülő csak a pénzért kell, de egy 16 éves már egy fizetést rég megold, és nem hagyja el a pénzt az boltba vezető úton...

Vagy neked gondolom az is jó volt, ha epres csokit vettek neked mindig, mikor te a mogyorósat szereted, s szinte semmibe se került volna olyat venni, amit te is szeretsz? Vagy nem lett volna egyszerűbb a kezedbe adni a pénzt, hogy vegyél magadnak olyat, amit éppen megkívánsz?

Pont az a leszarom szülő-gyerek kapcsolat, mikor nem érdekel, hogy mi kell a gyereknek, azt csinálod, ami neked jó.

2022. szept. 2. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!