12 éves gyerek tényleg nem tud egyedül elkészülni
suliba és elmenni?
5-ös: nekem gyerekkoromban mindig anyukám csinálta meg a reggelit és a tízórait is, amit vittem az iskolába, mindig vajas kenyeret egy db almával. Első elemista koromtól kezdve gimi végéig mindig ez volt a tízórai és el sem tudtam volna képzelni,hogy mást egyek. De nem ezért írok, hanem furcsállom, hogy a gyereknek kell magát kiszolgálni, amikor ott van az anyja, csak jobban esik neki, hogy az anyja törődik vele, minthogy ő kenegesse magának a kenyeret.
2022. aug. 16. 10:39
12 évesen, hetedik osztály elején kezdődött, hogy a lányom sokszor már 6:15-kor elindult otthonról, én meg akkor még fel se keltem, így egyedül kelt, készült és ment iskolába, és csak egy halk elköszönésre kukkantott be a hálóba, ahol én szundikáltam, de ezzel önállóbbnak tűnt a környezeténél, a nagy átlagra nem ez volt a jellemző. Szerintem rendben van, ha valaki nem akarja/tudja a 12 éves gyerekét magára hagyni reggelente, ettől még nem különösen önállótlan egy gyerek, 1-2 év és úgyis megérik rá, de ha érett rá sem az a legoptimálisabb, ha a szülő már otthon sincs, mire felkel, megértem, ha valaki ezt igyekszik elkerülni.
2022. aug. 16. 13:21
33/49 A kérdező kommentje:
31-es. Hány éves korig kell kiszolgálni a gyereket szerinted? Mert szerintem ha kiszolgáljuk, pont hogy nem fogja tudni megkenni a kenyeret, nagy eséllyel még azt sem, hogy hol a kés.
34/49 A kérdező kommentje:
Azért írtam ki a kérdést, mert az anya mondta nekem, hogy így nem tud jobb állásba menni, mert a gyereket kell összekészíteni. Na de meddig? Mikor tud már egyedül elkészülni, egyedül reggelizni vajon? És milyen böszme szokás már reggel gépezni, nem kell bekapcsolni. Majd gépezik délután. Vagy anyuka rohangáljon reggel, mint pók a falon, hogy a kicsi kincse hadd gépezzen? Az anya nem egyenlő a h.lyével. Én speciel örülök, ha vmit meg tudnak csinálni, ami hasznos.
És az meg sem fordul a fejedben, hogy szereti ezt csinálni? Szeret törödni a gyerekével? Én is szeretek. El sem tudnám képzelni, hogy ne legyek ott reggel amikor felébred, reggelizik, készülődik. Nekem ez hozzátartozik a családi élethez, az otthon melegéhez. Ugy, ahogy az is, hogy a 12 évessel még este olvasunk hangosan, közösen. És nem azért mert nem tud, hanem mert egyszerüen szeretjük, örömet okoz.
2022. aug. 16. 20:59
36/49 A kérdező kommentje:
Szereti, ha megteheti. De mondjuk aki reggel 6-ra megy dolgozni, akkor az ássa el magát, mert nincs a gyerekkel?
37/49 A kérdező kommentje:
Jó a 8-4-ig melóhely, de sokat nem fizet többnyire és mindenki nem engedheti meg magának. Plusz ingázás, ja, akkor az sem fér bele. Keressen apa pénzt, ja, hogy ő nincs a gyerekkel, az nem számít.
Közöd? Képzeld, sokan megtehetik, hogy a gyerekükkel legyenek. Miért fáj ez neked?
Még mindig nem értem, miért fáj ez neked.
Nekem is szempont a munkaválláláskor, hogy reggel a gyerekeimmel legyek. Akkor is, ha ez neked nem tetszik.
2022. aug. 16. 23:26
Nem egy ismerősöm dolgozik multinál. Nem kell Bp vel jönni, más városokban is vannak. A legtöbb, évek óta home officeban van. Vagy teljesen, vagy heti 1-2 napot járnak be. Sokan vidékről ingáznak igen. És nincs egy nagy végzettsége egyiknek sem. Max. valami egyszerűbb főiskola, de a nyelv az nagyon kell. Nem egytől hallom, hogy mindig embert keresnek, mert állandóan hiány van. Tehát aki akar dolgozni, az tanuljon és máris nem kell 6ra járni mindennap. A lehetőségek száma végtelen. A felelős gyermekvállaláshoz az is hozzátartozik, hogy törödöm, foglalkozom vele, amikor már nagyobb akkor is.
Szóval szerintem kérdező, te látod rosszul a dolgokat.
2022. aug. 17. 06:52
40/49 A kérdező kommentje:
Hát felőlem aztán szolgálja ki mindenki az ép egészséges gyerekét 50 éves koráig, csak ne csodálkozzon, ha meghal a szülő aztán egy levest nem tud főzni magának. Együtt reggelizni meg kiszolgálni két külön dolog. Másrészt ekkora gyerek már nem kicsi, eljár haverokkal, nem kell egész nap lesni, mire van szüksége.
Kapcsolódó kérdések: