Mit csináljak, nem birok tanulni?
Túl jó iskolában vagyok és túl sok az anyag és nehéz. 16 éves vagyok. Nem tudok egész nap tanulni, nem akarok egy könyvmoly lenni, de sajnos nem értem az anyagot igy és megőrülök !!!!! Matek,fizika , ez ami sose ment könnyen, de most inkább egy lakatlan szigeten lennék, minthogy itthon, előttem a megoldatlan matek és fizika házival.
Mit tegyek ? Úgy érzem megőrülök, ááá, ezt nem birom, én nem vagyok buta, de ez már túl sok, engem annyira nemérdekel, nem akarok mérnök lenni se semmi és annyira idegesit, hogy ennyit kell rágódjak egy olyasmin ami sz*rt sem fog érni később !!!!
21:05-nek:
Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. HA a válaszoló kapásból ótvar bunkó módon áll neki kötekedni, akkor ne várjon a saját válaszánál finomabb reakciót.
Kérdező: Ismerem az érzést, én is rühelltem pár tantárgyat. Bioszt és kémiát az életemben többé nem akarok tanulni egy másodpercet sem. Matekkal és fizikával is így lettem volna, ha anyám nem ezeket tanítaná és nem segített volna otthon. Szvsz szánj rá egy kis időt, keress magántanárt. Nem annyira nehéz, ha egyszer megérted. És ha megérted, jóval kevesebb időbe kerül megtanulni, mintha bemagolnád és sokkal kevésbé idegőrlő. Vigasztaljon a tudat, hogy ha átrágod magad rajta, akkor nem kell többet foglalkoznod vele (bár egyetemen érhetnek meglepetések azért).
szia :)
a matek és a fizika nekem is rosszul megy. nekem az van hogy anyukám kinézett valami mate-fizika különtanárt az egyik újságból és hétfőnként vagy keddenként fogok hozzá járni (ugyanis hátfön, kedden és csütörtökön van matek. Hétvégén valahogy csak-csak öszehozom hétföre a leckét, hétfőn lehet hogy megyek ugye, de ha kedden mennék akkor apukám valahoghy csak tud segíteni keddre felszkészülni :) )
Szóval sok sikert :)
ja a tanárnál elvileg 1,5-2 órát vagyok, de ha kész a lecke és úgy látja hogy értem is (valamennyire :) )akkor elöbb elenged, és nem kell kifizetnem a teljes 2 óra árát ,csak annyit amennyit nála v agyok :)
Nem vagy buta?És inteligens vagy?
Ne is haragudj,de a kérdésedből NEM ez látszik!
16 éves vagy és 2 tantárgy miatt,beszélsz itt ilyen trágár szöveggel.
Inkább neki kéne ülni és tanulni,vagy esetleg korrepetálásra jelenkezni és órán is figyelni és jelezzni a tanár felé ha nem értesz valamit,nem kell "könyvmolynak" lenni,hogy valaki képes legyen tanulni.
És bizony pont a mateknak veszed majd nagy hasznát,ha felnőtt ember leszel,még ha most nem is gondolnád,de ha gyereked is lesz,hidd el olyan kérdéseket fog feltenni,hogy bizony majd,hogy nem fizikusnak kell lenned,hogy válaszolj :)
Nem véletlen tanítják.
De akkor összegezzünk:
-te nem akarod tanulni,emrt nem akarsz könyvmoly lenni
-iskolát nem akarsz váltani,mert te inteloigens vagy
-de a fizika és a matek nem megy.
És pont az a baj,hogy így állsz hozzá:
"engem nem érdekel,mindenki csak ellennem van,mert semmi hasznát nem fogom benni"
És elolvasod 1-2 (vagy többszőr) a leckét és lecsapod a könyvet és inkább gépezel,mert téged nem izgat!
Tudod,ezt neked kell megtanulni és CSAK egyszer kell megtanulni..de akkor jól,akarat erő kell és okosság.ennyi.
nahát!
én pont ilyen helyzetben vagyok :)
csak még álltalánosba járok
szinte soha nincs kedvem tanúlni
és itt űlök órákig a matekkel..:O
és a fizikát is utálom
matekből mindig tök sok házi van
ráadásúl az én szövegem is pont ez:nem bírok tanúlni,mi a szart tanúljom ha tudom,h úgysem fog kelleni később mert biztos nem leszek mérnök
én ilyenkor megpróbálok koncetrálni ami nem megy :p
összecsapom a házit ilyenkor vagy szünetben lemásolom valakiről :P
Ezt a napokban válaszoltam egy olyan diáknak - egy helyi aloldalon, - aki arra panaszkodott elsődlegesen, hogy nem szereti a Történelem tantárgyat.
Arra kérlek, hogy olvasd el, - és ha találsz benne tanulságot, akkor használd fel az ezt követő életedben!
(Az azóta felfedett helyesírási, gépelési hibákat azért kijavítottam legjobb tudásom szerint.)
----------------------------------------------------------
Leírok Neked két konkrét esetet - 42 éves fejjel.
A történelem nekem sem volt a szívem csücske, - tényleg vannak olyan részei, részletei, amelynek már az elolvasásától is "ökölbe szorul az ember bokája".
-Főleg amikor ideológiai részletekkel untatják az embert, - lásd. "Marxizmus-Leninizmus" és társai...
Mindezekkel szemben:
Nagyon függ, hogy milyen módon tanítják az embernek a történelem tantárgyat.
A kulcs az - bármilyen (!) - ismeretanyag magas szintű átadásának, hogy "milyen tálcán rakják az ember elé".
Olyan ember nem tud magas színvonalon ismeretanyagot átadni, aki csak "munkaként" éli meg a tanítást, - lélektelenül "lenyomja" az ismeretanyagot, aztán "Aki bújt, bújt, aki nem, nem!"
A szakmunkásképző iskolában, - mert én ötvös-ezüstművesnek tanultam anno, - volt egy történelem-magyar szakos Tanár, amely engem is tanított. Ez az ember egy bukott egyetemi tanár volt, - szeszes italt fogyasztott (sajnos munkaidőben is) és eltávolították az egyetemről. Hírhedt, - nem HÍRES (!) - osztályba jártam, "az ördög csak jelenthetett nekünk", törtük a tanárokat, mint a diót...
Sokan bedobták a törülközőt...
Amikor ez az ember felállt a katedrára, - ezt szó szerint vedd, - a légy zümmögését lehetett hallani, - olyan kussban voltunk.
Nem azért, mert székekkel, fejszékkel, krétával dobált minket ez a tanár, hanem azért, mert - a feleltetés után - elkezdte leadni az anyagot, és olyan színvonalasan adta le az ismeretanyagot, hogy "elfelejtettünk rosszalkodni", NEM TUDTUNK NEM RÁ FIGYELNI, olyan előadó képessége volt.
Az ilyen Tanárok, - direkt írtam nagy "T"-vel, - képesek megszerettetni is bármelyik (!) diákkal egy tantárgyat úgy, hogy semmi extrát nem kell tenniük.
Az ilyen Tanárral maradandó, - pozitív - élmény, egy eltöltött tanóra, - és esze ágában nincs rettegni Tőle a diáknak. Az ilyen Tanár által leadott óra után még suhancként is azt éreztem, hogy kaptam valami pozitív pluszt, amit más nem lett volna lépes megadni számomra.
A "miért"-re:
Történt itt Magyarországon valami 1989 tájékán, amit elkereszteltek "rendszerváltásnak"...
-Ajtóstól rontott ránk a kapitalizmus, - átírták a történelemkönyveket is, stb...
A magyar tantárgy sem volt a szívem csücske, - nem is tanultam lelkiismeretesen a nyelvtani szabályokat az általános iskolában, úgy, ahogy később sem, - ez nagyon száraz volt az agyamnak, nem lehet úgy "megmagyarázni" semmit - úgy, mint akár a matematikában, a fizikában, vagy a kémiában... Vagy tudod, - vagy nem! Pont!
Az élet úgy hozta, hogy idegennyelvet kellett tanulnom és bizony az idegennyelvnek is van nyelvtani része.
Ugye el tudod képzelni, hogy "kapartam a lazúrt az agyamról", amikor azt mondta az idegennyelv tanárom, hogy "főnévi igenevekhez kapcsolódó"?
Ezért kell olyan dolgokat is megtanulni amelyek látszólag feleslegesek, - akkor, amikor még fogékonyabb az emberek agya, - mert ezek olyan alapok (sajnos), amelyekre bármikor szükséged lehet az életben!
---------------------------------------------------------
Remélem segítettem!
Eredményes tanulást, jó egészséget kívánok Neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!